gosia888 08.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 szulu jeszcze cie pomecze. Mam nadzieje ze mi wybaczysz. Bo ciagle mnie zastanawiaja te cholerne fundamenty i widze ze ty nie masz tak jak w projekcie. Bo w projekcie są ławy potem bloczki a u ciebie wszedzie jest beton. Wiec ja sie zastanawiam czym to sie bedzie roznilo od propozycji mojego murarza. On mowi ze wszedzie bedzie beton. Na dole taki beton pelniacy role ław ze zbrojeniem, szerszy. A potem beton tak jak u ciebie, wezszy taki jak szerokosc cegly. Ze powstanie litera T odwrocona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.05.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 szulu jeszcze cie pomecze. Mam nadzieje ze mi wybaczysz. Bo ciagle mnie zastanawiaja te cholerne fundamenty i widze ze ty nie masz tak jak w projekcie. Bo w projekcie są ławy potem bloczki a u ciebie wszedzie jest beton. Wiec ja sie zastanawiam czym to sie bedzie roznilo od propozycji mojego murarza. On mowi ze wszedzie bedzie beton. Na dole taki beton pelniacy role ław ze zbrojeniem, szerszy. A potem beton tak jak u ciebie, wezszy taki jak szerokosc cegly. Ze powstanie litera T odwrocona. No ten beton na dole ze zbrojeniem to ława A na tym fundament albo z bloczków albo wylany, na szerokość mniejszą od ławy (szerokość podobna do materiału z którego budujesz). Tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.05.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 dzieki za blyskawiczną odpowiedz.Ja juz nic nie wiem im wiecej czytam tym mniej wiem. Murarz jednak nie chce w ogole law. Przerasta mnie to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.05.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 dzieki za blyskawiczną odpowiedz. Ja juz nic nie wiem im wiecej czytam tym mniej wiem. Murarz jednak nie chce w ogole law. Przerasta mnie to wszystko. Jak nie chce lać ław? Zresztą to Ty masz chcieć a nie murarz, on ma to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.05.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Gosia, a może on chce lać beton bez desek szalunkowych, bo ja tez nie kumam...a niektórzy tak robią nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.05.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 on chce lac po prostu beton a na dole dac zbrojenie. W ksztalcie litery I. A z kolei kierownik budowy mowi ze musi byc rozszerzenie zeby byla litera T odwrocona. Wtedy nie bedzie trzeba wybierac calego piachu a jedynie podkopac. Dzisiaj jade do murarza wiec mu powiem ze kierownik sie nie zgadza na jego rozwiazanie i ze musi tak zrobic jak kierownik mowi. Problem jest w tym ze to ja o wszystkim decyduje, to ja rozmawiam z murarzem a nie mąż. A jak wiadomo murarz traktuje mnie z gory bo mloda i do tego kobieta wiec co ona sie zna mozna ją oszukac. Dzieki bardzo za wysluchanie moich zalen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.05.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Szulu, ile na dole wyjdzie metrów do tynkowania?szukam tynkarza z agregatem ...u nas stawka to 23 zł za mkw myslisz, że to jakieś 250mkw? A u Was jakie tynki będą i czy wylewki z miksokreta? u nas raczej tak...pod koniec maja nakładają nam więżbę...nie moę się już doczekać ech... pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 10.05.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Szulu, ile na dole wyjdzie metrów do tynkowania?szukam tynkarza z agregatem ...u nas stawka to 23 zł za mkw myslisz, że to jakieś 250mkw? A u Was jakie tynki będą i czy wylewki z miksokreta? u nas raczej tak...pod koniec maja nakładają nam więżbę...nie moę się już doczekać ech... pozdro.u. Metrów do tynkowania jeszcze nie liczyłem, nie mam kiedy Zresztą, po co liczyć, ile będzie to będzie. Tynki w każdym razie tradycyjne, posadzki sami będziemy wylewać bez żadnych kretów i innych zwierzątek Dziś robią nam kominy i zaczynają Mam nadzieję, że już niedługo dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 16.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Szuli, ile masz przygotowanych stempli pod strop, w jakich odległościach je rozstawisz? pytam bo u mnie była afera cała na ten temat nasz majster chciał 40 szt a majster sąsiadów 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 16.05.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Szuli, ile masz przygotowanych stempli pod strop, w jakich odległościach je rozstawisz? pytam bo u mnie była afera cała na ten temat nasz majster chciał 40 szt a majster sąsiadów 150 Hmmm, zalezy od stropu. U mnie na belkę do 4.5 m potrzeba 1 podpory, a i tak murarze dają więcej Stemplują mi tak jakby był normalny wylewany strop Nie wnikam w to, nie znam się, mają zrobić tak, żeby było dobrze Z moich obserwacji wynika, że ok 100 lekko zużyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 28.05.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No no, Kolego, zapitalasz z tą budową, że aż strach! Chyba zrobimy u Ciebie jakiegoś spota części budowlanej GO AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 28.05.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No no, Kolego, zapitalasz z tą budową, że aż strach! Chyba zrobimy u Ciebie jakiegoś spota części budowlanej GO AK Spoko, dużo nas nie będzie Ja, Ty i Furio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 30.05.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam. Lubię tu do Ciebie zaglądać, bo ciągle nowe postępy w budowie. Chciałabym aby tak sprawnie to szło u nas , ale niestety muszę dzielić sie ekipą z sąsiadami. Zazdroszczę ci , że każdego dnia zajeżdżając na budowę widzisz coś nowego. No i czekam na ten dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 31.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ojej ja rowniez baaardzo lubie tu zagladac i jz sie moge doczekac pokrycia dachu i zdjec pomieszczen ze sciankami dzialowymi pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 31.05.2007 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ojej ja rowniez baaardzo lubie tu zagladac i jz sie moge doczekac pokrycia dachu i zdjec pomieszczen ze sciankami dzialowymi pozdro. Spokojnie, zdjęcia będę robił i zamieszczał regularnie Mam nadzieję, że pokrycie za 2-3 tygodnie będzie, równocześnie ze ściankami działowymi No i oczywiście z oknami i drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 04.06.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 znowu muszę się powtorzyć tempo masz nieslychane, a kiedy zamierzasz się przeprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 04.06.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Spokojnie, zdjęcia będę robił i zamieszczał regularnie Mam nadzieję, że pokrycie za 2-3 tygodnie będzie, równocześnie ze ściankami działowymi No i oczywiście z oknami i drzwiami Witaj, jeśli tak będzi efaktycznie to znaczy, że fachowców masz naprawde dośc dobrych. Ja póki co jeszcze się męczę z deskami czołowymi, ale już niedługo zawiśnie rynna i potem powstanie upragniony dach Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzin mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 witam Robiliscie wieniec na scianie fundamentowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 06.06.2007 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 znowu muszę się powtorzyć tempo masz nieslychane, a kiedy zamierzasz się przeprowadzic? Ja zacznę mieszkać jak okna mi wstawią Czyli pewnie za 2 tygodnie. A przeprowadzka planowana jest na wrzesień. Mam nadzieję, że w rzeczywistości uda się do połowy października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 78 06.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam ziomali mam pytanie kto robił wam poprawki do projektu i w jakim banku braliście kredyt bo też się przymierzam do budowy niedaleko Was w rzymie. Wasza budowa naprawdę nieźle rośnie aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts