Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Iskierka - szulu - komentarze :)

szulu

Recommended Posts

Witam ziomali mam pytanie kto robił wam poprawki do projektu i w jakim banku braliście kredyt bo też się przymierzam do budowy niedaleko Was w rzymie. Wasza budowa naprawdę nieźle rośnie aż miło popatrzeć

Co do poprawek to zrobi Ci je każdy miejscowy architekt ;) Nie wiem skąd dokładnie jesteś więc nazwiskami nie będę operował :D Zresztą, tego architekta co nam poprawiał raczej bym nie polecał, bo za duże obsuwy z terminami ma :( Kredyt braliśmy z PKOBP, na razie nie narzekamy :)

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muszę Ci napisać, że dopiero jak przeglądam Twoje zdjęcia widzę jaki mały jest holl na górze i trochę mnie to przeraża. A może to tak tylko wygląda na zdjęciach ?:wink: no napisz że tak :lol: :lol: :lol:

Nie będę Cię oszukiwał ;) Tam naprawdę jest mało miejsca ;) Ale mi to nie przeszkadza a nawet pasuje ;) Za to na dole jest całkiem całkiem :)

Szulu mam ogromną prośbę . Czy mógłbyś zmierzyć wysokość od podłogi do okna w kuchni ( tego na wprost od wejścia).Zależy mi aby parapet tego okna był równocześnie z blatem ( a raczej na równo z zlewozmywakiem) Nie wiem czy nie musielibyśmy jeszcze obniżyć tego okna.

Niedługo zaczynają u nas ściany i zależy mi to ustalić o tyle wcześniej aby nie było potem poprawek. :wink:

• 2 weeks później...
Ładny kolorek tych okien.

A jak się mieszka?

Kolorek jest bardzo ładny, a jeszcze ładniejszy będzie jak dom będzie już otynkowany :) Co do mieszkania, jest ciepło i cicho :D Na razie jeszcze trochę drażni brak dachu ale mamy nadzieję, że w przyszłym tygodniu to się już zmieni :)

• 3 weeks później...

Widze na fotkach ze twoja więźba nie posida belki kalenicowej.dlaczego nie daliscie tej belki bo jest w projekcie?

Mi wykonawca dachu dał 2 x wiecej jetek troche cienszych ale podwojnie i dołozył belke 8x8 przy jetkach tzw płatwie.Kierownik budowy stwierdził ze płatwia powinna miec min 18x18 i jeszcze podparta słupami zeby dach sie nie uginał od ciezaru. Mnie zastanawia czy w projekcie orginalnym jest az tak kiepsko zaprojektowana wiezba? Czy twoj projektant adaptujacy i kierownik budowy nie mieli zastrzezen do konstrukcji dachu?

Moja więźba jest juz na ukonczeniu wiec pytam puki moge cos jeszcze dolozyc..tylko nie wiem czy trzeba.

na moim dachu bedzie dachowka ceramiczna.

Hmm, zaskoczyłeś mnie :D Nawet nie zwróciłem na to uwagi :( Ale mam nadzieję, że to co jest wytrzyma ciężar położonej membrany i blachy ;) Projektant adaptujący projekt nie komentował więźby, zresztą oryginalnie jest chyba projektowana pod dachówkę.

jezeli masz blache to luz...jest znacznie lzejsza od dachówki.(na moim dachu bedzie okolo 9ton dachowki...blachy bedzie napewno znacznie mniej)

jezeli masz blache to luz...jest znacznie lzejsza od dachówki.(na moim dachu bedzie okolo 9ton dachowki...blachy bedzie napewno znacznie mniej)

No dlatego nie stresuję się za bardzo :D Ale skoro oryginał był liczony pod dachówkę to powinien chyba wytrzymać bez problemu gdy jest zrobiony jak w projekcie?

A teraz z innej beczki, dziś oglądaliśmy szczeniaki, za kilka tygodni będzie już piesek na nowe lokum ;) Wprowadzi się razem z nami :)

http://images24.fotosik.pl/27/8139b040084e0d58m.jpg

• 4 weeks później...
Szulu lecisz jak burza.

Zmartwilo mnie jedno zdjecie kuchni. Bo wyglada na dosc malutką - nie masz takiego odczucia???

Co do pieniedzy tez to mnie strasznie przeraza. Tak syzbko upływają.

No kuchnia wielka nie jest, zobaczymy jak się wstawi mebelki jaka będzie :D Ale jak żona będzie coś pitrasić to "niestety" ja nie będę mógł pomagać 8) A co do kasy... Szkoda gadać :( Ale nadal wierzymy, że najpóźniej w październiku uda nam się zamieszkać (pewnie w częściowo wykończonym domu).

• 3 weeks później...

Ja także jestem wdzięczny za fotki. Bardzo dużo pomagają. Nawet jeszcze przed budową. Szczególnie moja żona jest zadowolona, gdy widzi jak jej przyszły salon będzie wyglądał. My jeszcze nie wystartowaliśmy. Jeśli się uda i pogoda pozwoli to w tym roku zrobimy fundamenty. I oby nam poszło tak sprawnie jak Tobie.

Pozdrowienia