szulu 07.06.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam ziomali mam pytanie kto robił wam poprawki do projektu i w jakim banku braliście kredyt bo też się przymierzam do budowy niedaleko Was w rzymie. Wasza budowa naprawdę nieźle rośnie aż miło popatrzeć Co do poprawek to zrobi Ci je każdy miejscowy architekt Nie wiem skąd dokładnie jesteś więc nazwiskami nie będę operował Zresztą, tego architekta co nam poprawiał raczej bym nie polecał, bo za duże obsuwy z terminami ma Kredyt braliśmy z PKOBP, na razie nie narzekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 11.06.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Muszę Ci napisać, że dopiero jak przeglądam Twoje zdjęcia widzę jaki mały jest holl na górze i trochę mnie to przeraża. A może to tak tylko wygląda na zdjęciach ? no napisz że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 11.06.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Muszę Ci napisać, że dopiero jak przeglądam Twoje zdjęcia widzę jaki mały jest holl na górze i trochę mnie to przeraża. A może to tak tylko wygląda na zdjęciach ? no napisz że tak Nie będę Cię oszukiwał Tam naprawdę jest mało miejsca Ale mi to nie przeszkadza a nawet pasuje Za to na dole jest całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 15.06.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Szulu mam ogromną prośbę . Czy mógłbyś zmierzyć wysokość od podłogi do okna w kuchni ( tego na wprost od wejścia).Zależy mi aby parapet tego okna był równocześnie z blatem ( a raczej na równo z zlewozmywakiem) Nie wiem czy nie musielibyśmy jeszcze obniżyć tego okna. Niedługo zaczynają u nas ściany i zależy mi to ustalić o tyle wcześniej aby nie było potem poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 28.06.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ładny kolorek tych okien. A jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 28.06.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ładny kolorek tych okien. A jak się mieszka? Kolorek jest bardzo ładny, a jeszcze ładniejszy będzie jak dom będzie już otynkowany Co do mieszkania, jest ciepło i cicho Na razie jeszcze trochę drażni brak dachu ale mamy nadzieję, że w przyszłym tygodniu to się już zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 14.07.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Widze na fotkach ze twoja więźba nie posida belki kalenicowej.dlaczego nie daliscie tej belki bo jest w projekcie?Mi wykonawca dachu dał 2 x wiecej jetek troche cienszych ale podwojnie i dołozył belke 8x8 przy jetkach tzw płatwie.Kierownik budowy stwierdził ze płatwia powinna miec min 18x18 i jeszcze podparta słupami zeby dach sie nie uginał od ciezaru. Mnie zastanawia czy w projekcie orginalnym jest az tak kiepsko zaprojektowana wiezba? Czy twoj projektant adaptujacy i kierownik budowy nie mieli zastrzezen do konstrukcji dachu?Moja więźba jest juz na ukonczeniu wiec pytam puki moge cos jeszcze dolozyc..tylko nie wiem czy trzeba.na moim dachu bedzie dachowka ceramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 14.07.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Hmm, zaskoczyłeś mnie Nawet nie zwróciłem na to uwagi Ale mam nadzieję, że to co jest wytrzyma ciężar położonej membrany i blachy Projektant adaptujący projekt nie komentował więźby, zresztą oryginalnie jest chyba projektowana pod dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 14.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Hmm, zaskoczyłeś mnie Nawet nie zwróciłem na to uwagi Ale mam nadzieję, że to co jest wytrzyma ciężar położonej membrany i blachy Projektant adaptujący projekt nie komentował więźby, zresztą oryginalnie jest chyba projektowana pod dachówkę. jezeli masz blache to luz...jest znacznie lzejsza od dachówki.(na moim dachu bedzie okolo 9ton dachowki...blachy bedzie napewno znacznie mniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 14.07.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 jezeli masz blache to luz...jest znacznie lzejsza od dachówki.(na moim dachu bedzie okolo 9ton dachowki...blachy bedzie napewno znacznie mniej) No dlatego nie stresuję się za bardzo Ale skoro oryginał był liczony pod dachówkę to powinien chyba wytrzymać bez problemu gdy jest zrobiony jak w projekcie? A teraz z innej beczki, dziś oglądaliśmy szczeniaki, za kilka tygodni będzie już piesek na nowe lokum Wprowadzi się razem z nami http://images24.fotosik.pl/27/8139b040084e0d58m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 10.08.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Szulu lecisz jak burza. Zmartwilo mnie jedno zdjecie kuchni. Bo wyglada na dosc malutką - nie masz takiego odczucia??? Co do pieniedzy tez to mnie strasznie przeraza. Tak syzbko upływają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 10.08.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Szulu lecisz jak burza. Zmartwilo mnie jedno zdjecie kuchni. Bo wyglada na dosc malutką - nie masz takiego odczucia??? Co do pieniedzy tez to mnie strasznie przeraza. Tak syzbko upływają. No kuchnia wielka nie jest, zobaczymy jak się wstawi mebelki jaka będzie Ale jak żona będzie coś pitrasić to "niestety" ja nie będę mógł pomagać A co do kasy... Szkoda gadać Ale nadal wierzymy, że najpóźniej w październiku uda nam się zamieszkać (pewnie w częściowo wykończonym domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 30.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ale juz fajnie domek z zewnątrz wygląda i w środku zaczyna się robić przyjemnie. Ale Ci zazdroszczę a ja się martwię zimą czy mi w ogóle zdążą wybudować ten dom nim mrozy chwycą. Wklejaj dużo zdjęć miło tak oglądać zdjęcia domku takiego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 01.09.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 mam pytanko odnosnie kominka ile bedzie kosztował???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 02.09.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 mam pytanko odnosnie kominka ile bedzie kosztował???? Całość (wkład, obudowa, robocizna) - 5700. Już jest gotowy i chyba dziś wykonam pierwsze rozpalenie No i oczywiście postaram się już wrzucić fotki domku ze skończonymi tynkami zewn. oraz z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 03.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Szulu a stan surowy otwarty to łącznie z dachem czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 03.09.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Szulu a stan surowy otwarty to łącznie z dachem czy nie? Z dachem oczywiście Roboty od przyjścia i wybudowania sobie wc, schowka, poprzez wszystkie roboty budowlane, po dach. Cena za materiały i robociznę (26750 zł) jak zaznaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 03.09.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 dzieki szulu, w ogole wielkie dzieki za tak duzo zdjec. Zawsze to daje obraz przyszlego domu. No i na jednym zdjeciu twojego kominka mozna juz zobaczyc ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 03.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja także jestem wdzięczny za fotki. Bardzo dużo pomagają. Nawet jeszcze przed budową. Szczególnie moja żona jest zadowolona, gdy widzi jak jej przyszły salon będzie wyglądał. My jeszcze nie wystartowaliśmy. Jeśli się uda i pogoda pozwoli to w tym roku zrobimy fundamenty. I oby nam poszło tak sprawnie jak Tobie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim.d 04.09.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A my jesteśmy wdzięczni i za fotki i za umożliwienie "oglądnięcia" domu w realu. To tylko utwierdziło nas w decyzji dot. wyboru projektu, a także pozwoliło uświadomić sobie co chcemy zmienić. Aczkolwiek musimy jeszcze looknąć za dnia.... Pozdrawiamy Mariola&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts