Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Iskierka - szulu - komentarze :)

szulu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam. Przegladałem forum i widzialem jeszcze inna iskierke. Ale tamta jest na wcześniejszym etapie budowy. Mam pytanie? Ile czasu ja budowaliscie i czy juz mieszkacie, bo widze ze dom juz gotowychyba. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

Witam. Przegladałem forum i widzialem jeszcze inna iskierke. Ale tamta jest na wcześniejszym etapie budowy. Mam pytanie? Ile czasu ja budowaliscie i czy juz mieszkacie, bo widze ze dom juz gotowychyba. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

Hej :)

Zaczęliśmy budowę w kwietniu, aktualnie od kilku dni ja już mieszkam a żona czeka na meble kuchenne i podłączenie gazu :) Mam nadzieję, że w styczniu będziemy już mieszkać i powoli wykańczać górę :)

Witaj Szulu!

Od kiedy założyłeś dziennik budowy, obserwujemy Wasze poczynania. Jesteśmy pod wrażeniem tempa budowy. :o

Czekamy już na moment kiedy zaczniemy budować. Bardzo cieszy mnie kwota, którą podaliście za zbudowanie domu. My mamy nadzieję, że zamkniemy się w kwocie 250k, nie mówiąc, że ceny materiałów spadły.

Pozdrawiam

Wspaniały początek roku - "cztery kąty" :lol:

Witam!

Mam pytanko, piszesz, że paląc kominkiem jest naprawdę ciepło. Masz zrobione wyloty do każdego pokoju?

Nie :) Mam tylko kratkę w czopuchu w salonie ;) Z rozprowadzaniem powietrza byłoby pewnie wszędzie dużo cieplej, ale kominek docelowo będzie tylko okazjonalnie rozpalany, więc zdecydowaliśmy się na najprostsze rozwiązanie :) Poza tym dól jest "otwarty" i ciepło sobie wędruje spokojnie po całym domku (robiąc coś na drabinie na dole można zasłabnąć od gorącego powietrza ;))

• 3 weeks później...

:D oczywiście gratulacje, życzymy Wam, aby ten rok zaowocował w same radosne chwile spędzone w Iskierce i szybkiego wykańczania reszty. Aż się cieplej na sercu robi jak się widzi na fotkach jak domek się przeobraża w przytulne miejsce, a jeszcze to piwko i tv po pracce pełen relaks :wink: :wink:

Pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki.

M&M

• 2 weeks później...
Ot..właśnie.... moi fachmani twierdzą że jak oni zaczynali budować to ja "na stojąco pod szafę wchodziłem".Boję się że potrafią tylko dużo gadać i budować z gazobetonu lub maxa.Ja zastanawiałem się nad silką lub porothermem.Tak naprawdę to nie wiem która z tych opcji ma lepsze parametry.

• 2 months później...
Nooo ładniusio się zrobiło ładniusio, ale ciapek to urósł nie do poznania, a takie maleństwo był :D

Obawiam się, że Waszego Nerka mógłby teraz nosem wciągnąć ;) Prawie 50 kilo wagi i prawie 70cm w kłębie :D A co do domku to dopiero zaczyna się ładnie robić bo w środku coraz mniej materiałów natomiast coraz więcej wykończonych rzeczy :)

• 4 weeks później...
Super, że juz sie wprowadziliscie bardzo wam zazdroszczę i zyczę wszystkiego dobrego z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia z wyposażeniem co do kwoty końcowej to fajnie się zmieściliście aż mi się :lol: uśmiechnęła tylko ciekawe jak będzie to u nas pozdrawiam serdecznie i zapraszam do ogladania mojej iskierki http://www.pegit.mojabudowa.pl