Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za pokrycie 300 m2 dachu dachówką ceramiczną

ez

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie niestety tragedia - doch to najdroższa część domu - bo ta cholera ma aż 500m2 :-? . Właśnie jestem na etapie zamawiania tego wszystkiego na październik:

- więźba 17m3 - 1m3 580zł (9800),

- robocizna cieśli - 15zł/m2 (7500),

- dachówka (ceramiczna creaton),łaty, blacha do obróbek, folia, dwa okna i wszysto potrzebne do dachu - ok. 47 tys.,

- rynny Rheizink ok. 4600 (100mb po obwodzie dachu i 8 spustów),

- robocizna za dach z rynnami - 30zł/m2 (15000).

Aż boję się to podliczyć... ok. 84tyś. :o Ale ponoć to dach na całe życie (nic dziwnego jak go zrobią i za niego skasują to padnę :lol: )

nnatasza - widzę, że mamy podobne gusta :D

My też wybraliśmy Creatona i rynny Rheiznik. Dach mam troszkę mniejszy bo 290m2. Robocina za ofoliowanie, położenie łat i kontrłat, obróbki blacharskie, położenie dachówki i rynny płaciłam 7500 zł. Cena dachówki, rynien, folii i innych rzeczy potrzebnych dekarzowi - ok. 30000 zł.

My płacimy tylko za więźbę i położenie foli itd, dachówkę kładziemy sami (zawsze coś zaoszczędzimy) na dach szykuję 45000 i chyba jednak dachówka bo za blachodachówkę Regolę zażądali majątek. A folię chcemy kłaść taką z jednej strony aluminiową

nnatasza - widzę, że mamy podobne gusta :D

My też wybraliśmy Creatona i rynny Rheiznik.

:lol: cieszę się, że ktoś podziela mój gust :D

Proponowali nam rynny bennemana (nie pamiętam jak to się pisze) cena podobna ale widziałam je na dachu po dwóch latach i nie podobało mi się, jak się "spatynowały" - strasznie nierówno i dużo plam. Rehizink zrobił na mnie lepsze wrażenie.