Maluszek 25.06.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 nnataszo to już niedługo i domek stanie Zobaczysz jak się szybko zbuduje. My mamy parterowy z użytkowym poddaszem (Daria z Archipelagu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 26.06.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Znalazłam twój domek na stronie Archipelagu (mam nadzieję, że to ten) - bardza ładny. Podoba mi się pomysł komika na tarasie. Szkoda,że na to nie wpadłam. Jakimś cudem udało mi się zrobiś stronę i tam jest zdjęcie domku (tzn. jego projektu ). http://www.nnatasza.republika.pl/.Preview.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Bardzo ładny domek To chyba projekt indywidualny? Pieska masz fajnego A ten mur to u Ciebie na działce? Może go jakimś bluszczem lub innym powojnikiem potrakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 27.06.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Projekt musiałam zrobić indywidualny - działka ma kształt kopniętego trapezu. Żaden projekt gotowy nie pasował a obejrzałam ich tysiące (ograniczył mnie też fakt, że uparłam się na parterowy - przyznam szczerze, że gdy teraz patrzę na koszty tego dachu to trochę żałuję). Tak myślałam o jakimś bluszczu ale zanim on urośnie to zastanawiałam się czy jakoś nie otynkować tego muru, a może pomalować tylko.. nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.06.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 nnataszo, a ja chciałabym mieć parterowy Są jakieś powojniki, które bardzo szybko rosną tylko nie pamiętam jakie Zajrzyj do ogrodów tam chyba ktoś coś pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 28.06.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Dzięki za radę Maluszek. Jestem ciekawa, czy też się tak denerwowałeś przed samym rozpoczęciem budowy. Ja prawie co noc mam jakieś koszmary o krzywych ścianach, dziurawych instalacjach, itp. Trzegedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 29.06.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Ale się cieszę, że ktoś będzie miał większy dach niż ja! Jak zobaczyłam w projekcie metraż dachu (380m2) to mi żołądek wywinął koziołka... nnatasza, jaką powierzchnię użytkową będzie miał Twój dom? My też będziemy dopiero zaczynać i ja też nie śpię normalnie, bo w nocy buduję i buduję.... I jeszcze...eee...tego...przepraszam, ze się wtrącam, ale jakoś bije mnie to po oczach (Tobie, Maluszku, widzę to nie robi ): nnatasza - Maluszek jest cudowną, ciepłą kobietą Swoją drogą, to połowa nicków z naszego forum jest niejasna jeżeli chodzi o płeć i często jestem zaskoczona, że ten facet do babka, a tamta kobitka pisze o sobie "zrobiłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.06.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Jaguś dzięki za miłe słowa - wiesz, że nawet tego nie zauwżyłam? nnatasza, jak zaczynaliśmy budować nasz dom to wtedy byłam z córką na wczasach i jakoś nie myślałam o budowaniu. Teraz jest trochę gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Sorry Maluszek, że zrobiłam z Ciebie faceta . Właśnie prześledziłam DOKŁADNIE nasze posty i jednak byłam ślepa wszędzie jest -łam a nie -łem!!! Jagna dzięki za zwrócenie uwagi . Dom na powierzchni urzytkowej 266m2 (właśnie się zastanawiam, dlaczego strop ma 303???? - może nie wliczyli w to garażu) i wszystko jest na jednym poziomie - dlatego ten dach taki ogromny A ty Jagna jaki budujesz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.06.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 nnatasza - nie ma sprawy Fajną macie mapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.06.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 nnatasza, nic się nie stało, po prostu znam Maluszkową osobiście i...jakoś tak...nie pasowało mi A my czekamy na pozwolenie na budowę D20a Muratora http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=73 powierzchnia podobna do Twojej, tylko u nas jest jeszcze poddasze. Już nie mogę się doczekać, kiedy coś się ruszy na budowie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Maluszek, dzięki za ciepłe słowo - mapkę mamy od niedawna ale jest śliczna (to wrodzona skromność ) Jagna - piękny domek, właśnie go oglądałam. Tak patrzę, że dołączyłaś do forum już rok temu - edukowałaś się przez ten rok? Czy budujesz już drugi domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.06.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Edukowałam, czekałam, edukowałam i czekałam...czekałam. Rok temu kupiliśmy działkę i od tego momentu zaczęłam budować w marzeniach...Nie wiem jak będzie w tym roku, ale mam nadzieję, ze o wiele bardziej "konkretnie" Coś mi się zdaje, że trochę zboczyłyśmy z tematu dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Mam nadzieję, że nam obu ( a w zasadzie wszystkim ) się zrealizowć marzenia! A wracając do tematu dachu to wybrałaś już dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 30.06.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 nnatasza ja też wybrałam antracytową Kera Creatona 580 m dachu,bardzo ładnie leży na dachu juz 2 miesiace-przedmiot nieustajacej dumy i zawisci sąsiadów.Jako pierwsza w Polsce kupiłam tą dachówkę duuzy upust, apropos czy wbrałaś nowy model - za więzbę i położenie dachówki z oknami i rynnami 36 dach bardzo skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.06.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 nnatasza - jeszcze nie, na razie rozmyślamy ogólnie o kolorach domu. Boję się myśleć o takich "szczegółach" na tym etapie.... Jeszcze nie wiemy ile uda nam się zrobić w tym roku. marie - czy mi się zdaje czy brakuje kawałka (i to dosyć istotnego) Twojego postu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 30.06.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Taak ale jestem bezsilna ,nagle zapanowała ciemność jeszcze tylko laptop jakoś dycha.W drugiej części było to że przed wyborem dachówki nazwoziliśmy ze 20 sztuk cementowe,ceramiczne na działkę a potem mój mąż przystapił do testów organoleptycznych , z dużą zawziętością tłukł ciął stuakał.Najbardziej przypadły mu do gustu te barwione w masie Creatona.Najgorzej jego zdaniem Roeben albo to była jakas podróba ale pisało Roeben gat.1. I tak po miesiącu zgryzot wybraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 01.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Marie - w pełni zgadzam się z twoim mężem - najbardziej przypadły nam do gustu creatona barwione w masie. Mój mąż też badał nasze dachówki, woził przez tydzień w samochodzie dwie: Wiekora i właśnie Kerapfanne - a, że jeździ raczej szybko i jak wariat to dachówki miały szansę się o siebie trochę poobijać. Wiekor po teście był cały podpryskiwany a Creaton barwiony w masie "bez zarysowań" . Przy ciemnym kolorze dachówki to był argument za! Widzę też, że powierzchnie dachu mamy podobne. Jaki masz spad na dachu - my 22st i jaki kolor. Czy jest to też Kera-pfanne czy może Kera-biber???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 01.07.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Kerapfanne 45 stopni , 25% rabatu w Wenie na Dąbrowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 01.07.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 oczywiście antracytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts