nmaniek 16.04.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak pompę zanurzeniową kupić aby używać wody ze studni do podlewania. Wodę muszę przetłoczyć na około 100m po terenie lekko spadkowym no i ze studni do góry około 5m. A jeśli chodzi o wąż to jak najlepiej średnice czy 3/4 albo może 1/2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ja mam taką zwykłą, ze wschodu, do kupienia na każdym targu w Polsce (i nie tylko). Cena coś koło 70 PLN. Wisi sobie na drucie zanurzona w studni już trzeci sezon. Nawet na zimę nie wyciągam. Sąsiadka wyjęła w jesieni, no i resztka wody w niej zamarzła, więci poszło całe uszczelnienie. Pompa do wyrzucenia. Uwaga! Zasilanie takiej pompy tylko przez wyłącznik różnicowo-prądowy z obowiązkowym przewodem ochronnym! Wskazane uziemienie tego przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prochon 16.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak pompę zanurzeniową kupić aby używać wody ze studni do podlewania. Wodę muszę przetłoczyć na około 100m po terenie lekko spadkowym no i ze studni do góry około 5m. A jeśli chodzi o wąż to jak najlepiej średnice czy 3/4 albo może 1/2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prochon 16.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak pompę zanurzeniową kupić aby używać wody ze studni do podlewania. 1Kupiłem pompe w hipermarkiecie budowlanym za 63 zł Wodę muszę przetłoczyć na około 100m po terenie lekko spadkowym no i ze studni do góry około 5m. 2 Nie bedzie z tym problemu A jeśli chodzi o wąż to jak najlepiej średnice czy 3/4 albo może 1/2? 3 Mam 3/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annaa 18.05.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ja się nad taką zastanawiam, ma może ktoś taki model? mam studnie i jakieś 30-40 m weza bede potrzebować http://www.allegro.pl/item193915546_pompa_ogrodowa_einhell_smp_410_1_s_super_cena_fv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Warto pamiętać że producent najczęściej podaje max wydajność przy wys. podnoszenia bliskiej 0 i max podnoszenie przy którym wydajność spada prawie do 0.Zasadniczo są dwa typy 1 Przeponowa to jak sądzę o takiej pisze retrofoodhttp://www.e-kosiarki.pl/go/_info/?id=2794&sess_id=32228b7fdc75c2b27a5911d851f040182 Wirnikowe http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=155_87&products_id=3083¤cy=PLN 1- Zalety : Praktycznie brak możliwości rozszczelnienia elementów elektrycznych; znacznie większa wysokość podnoszenia, mniejszy wpływ wysokości podnoszenia na wydajność, mniejsza wrażliwość na zanieczyszczenia. Wady: głośna, mniejsza wydajność, mniejsza żywotność (przy intensywnym użytkowaniu co 3-4 lata trzeba wymienić przeponę) 2 – Zalety: Cicha, przynajmniej teoretycznie powinna mieć większą żywotność, wyższa wydajność przy małych wys. podnoszeniaWady: mniejsza wys. podnoszenia, znaczny spadek wydajności ze wzrostem wys. podnoszenia. Przy rozszczelnieniu (wytarciu) simmeringów istnieje możliwość zalania silnika. Wąż oczywiście lepiej grubszy, bo na 100 m to już spore spadki wydajności będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTY_xl 22.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja używam takiej: http://www.allegro.pl/item198116850_pompa_glebinowa_flora_pg_300_gwar_2_lata_od_ss.html Zanurzona 3 rok w studni non-stop. Na zimę nie wyjmuję ... leje wodę aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annaa 27.05.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 wtopiłam z tą pompą... cisnienie ma kiepskie uuu sie baba nie zna to kupi dziadostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts