wegus 17.02.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Wybraliśmy silikaty, ostatnio o nich głośno za sprawą intensywnej akcji reklamowej Silki. Mam nadzieję, że nie daliśmy się nabrać . Tylko nie kupuj od razu SILKI, sprawdz u mniejszych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomstan 18.02.2004 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Wybrałem Porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łysy 18.02.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Wybudowałem z BK i żałuję! Dlaczego ? . Napisz coś więcej. Ja też chcę budować z BK, tylko się zastanawiam między Ytongiem i polskim. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 01.03.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Miał Być POROTHERM 30 plus ocieplenie - będzie YTONG 40. Zaznaczyłem BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 01.03.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Miał Być POROTHERM 30 plus ocieplenie - będzie YTONG 40. Zaznaczyłem BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 01.03.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 a ja wybrałem porotherm 44, z kupnem materialów się wstrzymałem ponieważ ceny i tak poszły juz o kilkanście procent .sądze żę później znacznie ceny spadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 01.03.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 W moim przypadku będzie to beton komórkowy. W moim rejonie - tani, bardzo dostępny i polski Ta notka była napisana Wto Paź 07, 2003 4:59 am a na dzień dzisiejszy niestety albo na szczęście technologia się zmieniła i będą to Silikaty. W najbliższym czasie idę zamawiać materiał na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 01.03.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Witam, Wybralem beton komorkowy (wersja na klej) bloczek 24 cm z Oslawy. Na to 12 cm styropianu Pozdrowienia Też chcemy z bk z Osławy. Możesz mi podpowiedzieć jake bloczki są na klej i w ogóle coś nt tej metody (słyszałam że mniej wilgoci)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 01.03.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 A ja wam wszystkim zazdroszczę. Chciałabym mieć ten wybór już za sobą. wóbór dokonany beton komórkowy Ytong teraz mam inne zmarwienia /czytaj wybory/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 01.03.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 A ja się jeszcze zastanawiam... Wszystko ma tzw. plusy dodatnie i plusy ujemne. Na pewno bedzie dwuwarstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 02.03.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 CERAMIKA TRADYCYJNA- porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 13.03.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 W projekcie mam Porotherm (25 cm + 12 cm wełny) i tak chyba zostanie. Ale pomysły miałem różne. Może jedynie zamiast ściany dwuwarstwowej będzie jednowarstwowa 44 cm (szybsze budowanie ale ryzyko gorszej izolacji termicznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 14.03.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Miał być MAX stanęło jednak na BK .I tak zagłosowałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 14.03.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Cer. trad. - U220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumu 20.03.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 POMOCY !!! Czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat silki? Koszt budowy m2 sciany? Czy ekipa musi miec doswiadczenie w stawianiu z tego materialu sciany? Czy sa to cieple domy? Co z tym zachwalanym mikroklimatem? Przez te sciany juz mam zarwanych kilka nocy a decyzje musze podjac na dniach. Bede wdzieczna za informacje. Pozdrawiam wszystkich zmagajacych sie z VATem i budawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 23.03.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Ceramika - POROTON 24 Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.03.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 POMOCY !!! Czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat silki? Koszt budowy m2 sciany? Czy ekipa musi miec doswiadczenie w stawianiu z tego materialu sciany? Czy sa to cieple domy? Co z tym zachwalanym mikroklimatem? Przez te sciany juz mam zarwanych kilka nocy a decyzje musze podjac na dniach. Bede wdzieczna za informacje. Pozdrawiam wszystkich zmagajacych sie z VATem i budawa Ekipa powinna mieć jakieś pojęcie o silce, np z filmu Muratora, myślę że bez problemu dostaniesz w PSB. DOmy są ciepłe i oddychające (wiem że niektórzy się z tego śmieją), nie rozwija się grzyb i zarazki nie wiem ile w tym prawdy. No i ciężkie są te bloczki, twarde co murarzom się nie podoba. Niemcy bardzo sobie silikaty upodobali. Materiał bardzo twardy, akustycznie nieprzepuszczalny (jeśli można się tak wyrazić, fizycy nie czytać tego) Poszukaj na forum, co jakiś czas w Wymianie doświadczeń temat jest podnoszony, jest tam masa informacji. CO do ceny, to porównywalna z wienerbergerem, tylko po ociepleniu wełną trzeba położyć warstwę elewacyjną silki, nie każdemu się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 23.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 My wybraliśmy beton komórkowy 36(odm.400) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 05.04.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 A my stoimy właśnie przed wyborem materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 05.04.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 trudno się nam jak narazie zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts