Gagata 16.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Podobno można spryskac tereny "podwyższonego ryzyka" czyli podmokłe, np. brzegi rowów melioracyjnych, stawów, spacjalnym środkiem który zapobiegnie mnożeniu komarów. Nalezy to zrobic w maju. Czy to prawda? Gdzie mozna kupic taki środek i czy mozna to zrobic samemu? No i czy w ogóle jest to skuteczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 skuteczne, jak oprysk zrobisz z samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 dobre, dobre Ale tak serio to ja myślę o okolicznych moich rowach-po co się maja mnozyć koło mnie a to ponoc jakis czas sie utrzymuje (ten środek) i może zmniejszyc ilośc komarzydeł latem (nie wiem na jakie odleglości one latają.....??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 16.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Przy okazji wytrujesz wiele pożytecznych żyjątek. A czy można pryskać nie na swoim terenie? W sumie akcja jak dla mnie bez sensu. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 woytek - no tak, to mnie martwi, że wytruję...A pryskałabym na swoim - mowa o dużym siedlisku na wsi bez sąsiadów w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 16.04.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Czytałem gdzieś że są roślinki które odstraszają swym zapachem komary , zaleca się je sadzic w okolicy tarasów , a u mnie zastosowałem moskitiery w oknach które otwiera się najczęściej do przewietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Greg_pu - u mnie tez się skończy pewnie ostatecznie na moskitierach;-) Są takie rośliny, nawet gdzies je mam wypisane. Tyle że to efekt częściowy.. No i co w sytuacji gdy chcemy siedziec na dworze, jest pieknie , gorąco, piwko itp a tu .... bzzzzzzzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 16.04.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No to cały urok piwkowania diabli biorą. W zeszłym roku kupiłem córce zabawkę na allegro - taką paletkę do badmintona na baterie - na komary.Naciska sie przycisk w rączce i traktuje komara jak lotkę - i BUM. Wystrzał przy tym jest niezły, naszym znajomym ta zabawka sie bardzo podobała. Wieczorami dochodzi efekt wizualny wyładowania elektrycznego . I nagle wszyscy wypatrują dookoła komara aby była zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dobre jak to się nazywa to tez poszukam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 16.04.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Gagata - nie doczytałem, że te rowy w granicach siedliska, tam woda stojąca? Jak jest jakiś przepływ to opryski nie będą skuteczne. Post Greg_pu -> ciebie bym taką paletką potraktował, piszę z małej litery nie bez powodu...w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Hej, ale chyba wszyscy uśmiercamy latem komary......? No przepływ jest, nie jest to górski strumień, ale jest..Ale juz chyba przestanę o tym mysleć, jakoś nikt nie potwierdza skuteczności i sensowności takiego ruchu..może mi ktoś głupot nagadał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 16.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 oto owa paletka:http://allegro.pl/item184044782_muchy_komary_owady_lapka_killer_za_9_99_.htmlwoytek - hierarchia w łańcuchu pokarmowym być musi KROPKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Najwyższa pora zacząć się przyzwyczajać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.04.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 oto owa paletka: http://allegro.pl/item184044782_muchy_komary_owady_lapka_killer_za_9_99_.html woytek - hierarchia w łańcuchu pokarmowym być musi KROPKA Dzięki za namiar. Z pewnością wypróbuję. Jestem zwolennikiem selektywnego unicestwiania owadów, więc lampa odpada. A ta łapka moze sie okazać tym co mnie usatysfakcjonuje w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts