Marcin Grabiec 16.04.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pytanie do tych co sie znają na przepisach, tych bardziej szczegółowych... Czy mozna w jakiś "prawny" sposób zmusić sąsiada do tego żeby nie świecił mi w okna ??? Założył sobie bowiem gościu jakiś taki wielki halogen (ksenonowy chyba, bo na niebieskawo daje) i świeci mi w chałupę Światło jest NIEZWYKLE efektywne - książkę można w nocy czytać spokojnie. Niby fajnie - teren za darmo oświetlony itd...; problem polega na tym, że lampa jest dokładnie naprzeciw wejścia, i "pod światło" za cholerę nic nie widać - tak oślepia. Zna ktoś sposób na takiego ??? P.S. Dodam, że "pójscie i pogadnie" jak z człowiekiem nie wchodzi w grę. Facet jest silnie "umocowany" w gminie,czuje się bogaty, "ma" hurtownię, śpi ze spluwą itp., jednym słowem - nie pogadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 16.04.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Też kup spluwe, będzie miał mniej argumentów:).Art 144 KC "Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społecznego-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Grabiec 16.04.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Na razie myślałem nad wiatrówką i celowaniem w ten jego halogen ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts