jacek_cn 06.02.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 No to teraz wiem troche więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 ja zamiast lakieru koloryzującego doradze inaczej bejca i lakier bezbarwny .... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 06.02.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 A ja mam schody dębowe potraktowane olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 06.02.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja mam schody jesionowe, jesion ma takie piekne słoje że grzechem byłoby cokowiek innego niż bezbarwny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 06.02.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 A czy ma kto schody jesionowe na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 06.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 ja zamiast lakieru koloryzującego doradze inaczej bejca i lakier bezbarwny .... pzdr Brzoza ma rację. Moje stopnie z jesionu, zostały potraktowane bejcą i lakierem bezbarwnym. Schody wyglądają super. Aaaa i jeszcze jedno. Był też stosowany kapon. Tylko nie pamiętam, czy przed, czy po bejcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 capon jest po bejcy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 06.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 JA mam tylko nie wiem czy dostatecznie blisko sa sfotografowane zeby było widac piękno słojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOOLO 06.02.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 mam również schody z jesionu ale barwione na dość ciemny kolor lakierobejcą .wygląda to super ale jest jeden minus -bardzo widać że są zakurzone.pewnie na jasnym tego nie widać ale kurzu jest tyle samo.jesion naturalny potrafi mieć bardzo ciemne przebarwienia które wyglądają jak plamy.stopnie mam dodatkowo zabezpieczone nakładkami z chodnika wełnianego własnego pomysłu,na podlkładzie z siatką antypoślizgową.trzyma się to super i nie niszczy lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 06.02.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 capon jest po bejcy pzdr A możecie powiedzieć, bo nie bardzo rozumiem - capon o ile się orientuję (a mogę się mylić - dlatego pytam) stosuje się po to, żeby drewno nie ciemniało. Po co w przypadku bejcowania go stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 06.02.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 zdecydowanie popieram brzozę ( chodzi oczywiście o forumowicza nie o drewno ), jeśli chcesz mieć schody barwione to tylko bejca a póżniej lakier zawodowo zajmuję się schodami i zawsze to się sprawdza. Bejca najlepsza jest rozpuszczalnikowa ( po wodnej wstają tzw włoski na drewnie). Należy pamiętać aby na bejcę nałożyć lakier podkładowy i póżniej 2-3 warstw lakieru nawierzchniowego Capon jest lakierem podkładowym nitrocelulozowym, który między innymi zapobiega ciemnieniu drewna ( nie zawsze się to sprawdza) Na bejcowane drewno też go można stosować, zamyka pory drewna jednocześnie ogranicza wchłananie lakieru nawierzchniowego w głąb drewna, czyli ogranicza koszty zdjęcie schodów jesionowych barwionych: http://img250.imageshack.us/img250/2756/plock2009va.jpg zdjęcie schodów jesionowych malowanych lakierem bezbarwnym: http://img250.imageshack.us/img250/3871/saw3ue.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 07.02.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Zarówno jedna jak i drugie schody piękne!Zarówno drewno jaki i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 07.02.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Schody drewniane moim zdaniem powinny być malowane lakierem bezbarwnym. Lakiery są terez dobre i drewno nie zmienia koloru jak po lakierach z epoki komuny. Mnie bejcowane drewno kojarzy się z gorszym gatunkiem i po to stosuje się bejcę aby ukryć wady drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 07.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Wielkie dzięki, chyba rzeczywicie pozostanę przy wariancie z lakierem bezbarwnym. Gdyby jeszcze ktos miał fotkę takich schodów to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 07.02.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Jeżeli, jasne schody pasują do koncepcji kolorystycznej wnętrza to, czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 07.02.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A ja mam schody dębowe potraktowane olejem. mozesz podeslac jakieś zdjęcia? bardzo jestem ciekaw jak wyszło jak z trwałością takiego rozwiązania ? lakier jest chyba nieco twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 07.02.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Przy podejmowaniu decyzji, czy malować bejcą czy tylko lakierem weż pod uwagę całość wnętrza gdzie znajdować się będą schody, jeżeli chcesz wyeksponować schody to powinieneś jasne schody jesionowe umieścić na dość ciemnej podłodze, a schody ciemne na jasnej . Dość powszechnie inwestorzy wybieraja ten sam gatunek drewna na podłogę ,na schody i na drzwi, a jeszcze zdarza się że ina oknaOczywiście to rzecz gustu, ale to przemyślpozdrawiam oto zdjęcie gdzie się wszystko zlewa parkiet jesionowy schody jesionowe, drzwi jesionowe http://img65.imageshack.us/img65/889/gutkowo4gi.jpgi jeszcze jedno zdjęcie schody dębowe ,podłoga dębowahttp://img271.imageshack.us/img271/982/wloch7ly.jpga tu zdjęcia z kontrastem podłogi i schodówhttp://img66.imageshack.us/img66/4172/zduska158ay.jpghttp://img66.imageshack.us/img66/7148/kulka383xs.jpghttp://img66.imageshack.us/img66/5620/schodyost0zw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 śliczne schody ...a najśliczniejsze w kontraście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolor 20.07.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 WitamJestem na etapie lakierowania schodów. Bardzo proszę o pomoc w wyborze lakieru na schody. Fachowiec poleca HartzLack, ale ja chciałbym coś lepszego, na lata w cenie do 100 zł za 1 litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.07.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 u mnie stolarz stosował domalux - chyba dwie lub trzy warstwy. na razie (4 miesiące) się trzyma chociaż lakier w jednym miejscu pękł (taki odprysk do drewna) gdy elektrykowi wypadł śrubokręt i spadł na schody z wysokości jakiś 3,5m. niezdara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts