Gość 18.06.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Mam zamiar zrobić odbiór domu a przytym również garażu - czy może tego nie robić ? /mam osobne pozwolenia / Podatek od grażu jest kilkakrotnie większy a przecież może on stać w wiecznej budowie Poradźcie Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 18.06.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Jezeli nie nie trzeba to nie odbieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość moro 25.06.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 nie oddawaj., Szkoda kasy na podatek. Ja mam garaz juz 3 lata i nie kwapie sie z jego oddawaniem mimo ze jest zakonczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenot 25.06.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 drąże własnie temat nowelizacji prawa budowlanego, które to wchodzi 10/07 Odbierac nei musisz, ale po 10/07 będziesz bulił i to sporo za odbiory, poza tym za użytkowanie nieodebranego budynku grozą kary w wysokosci 10x opłaty za odbiór Ja mam nadzieję ze zdażę odebrac dom - dlaczego - ano zeby nei bulić ok 1500 za odbiór po 10/07 Poza tym akurat u mnie było tak, ze ktoś usłużny doniósł do gminy ze juz mieszkam i muszę płacić podatek za dom, mimo ze jest nieodebrany. Mieszkam i juz . Z rozbrajajaca szczerością mi w gminie powiedziano, ze "mamy informacje, ze Pan juz mieszka" Dla zainteresowanych link do nowego prawa budowlanego : http://isip.sejm.gov.pl/PRAWO.nsf/0/24c4b3f190940961c1256d2600448175/$FILE/D20030718L.pdf Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jalokimek 26.06.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Szkoda że nie przezcytałeś dokładnie tej ustawy.Wiedziałbyś że opłaty za odbiory dotycza obiektów na które pozwolenie zostało wydane po wejsciu w zycie ustawy.Niestety wiele osó robi jak ty(gminy zacieraja rece), ale ja nie nazekam bo jestem geodeta i mam ful roboty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Jalokimek, dzieki za oswiecenie ! Rzeczywiscie - jest tak jak piszesz.A czy moze orientujesz się czy jak teraz zrobię odbiór częsciowy, to czy jak będe odbierał resztę to będe musiał płącić czy nie ?W swietle ustawy , skoro moje pozwolenie zostało wydane w 98 roku, to chyba nei ? Co o tym sadzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Dzięki za podpowiedzi ale wg ostatnich informacji wiem ze ,,wiszące" budowy mogą zostać kontrolowane przez urzędników z nowych etatów które powstaną /pod zmiany z 11lipca br./ tak więc nawet wg starego prawa budowa może byc skontrolowana pod wszystkimi względami ,projekt , atesty, tabica etc etc. A jedno jest pewne śmierć i podatki. Więc chyba zrobię odbiór. Pozdrawiam wszyskich Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts