Anisia3 16.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam wycenę na instalację CO z grzejnikami Buderusa. Podobno w tej chwili sa korzystniejsze cenowo od Purmo. Ale jak z jakością? Które wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Powiedzmy że jakość jest porównywalna ale to nie wszystko jest jeszcze kwestia wyglądu musisz porównać oba grzejniki razem różnią się bowiem kolorem biel jakością zgrzewów rodzajem kratki na górze grzejnika itd. Grzejnik Purmo można odwrócić o 180 st ma to znaczenie w przypadku dwóch grzejników umieszczonych symetrycznie po obu stronach drzwi balkonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.04.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Dzięki. Obok balkonu nie będę miała grzejników, tylko pod oknami. To przynajmniej jeden dylemat mi odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanie 17.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Wygląd może zmylić nawet wprawne oko - większość grzejników płytowych jest łudząco do siebie podobnych. Ważny jest dla mnie fakt, iż grzejniki Buderus mają wyższy współczynnik mocy do wielkości niż Purmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 kupilem buderusa a myslalem np. o purmo. Przekonała mnie cena oraz ... waga grzejników. Buderusy są cięższe od purmo wiec maja grubsze blachy a to podobna jest to zaletą, ale pozyjemy - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 17.04.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Powiedzmy że jakość jest porównywalna ale to nie wszystko jest jeszcze kwestia wyglądu musisz porównać oba grzejniki razem różnią się bowiem kolorem biel jakością zgrzewów rodzajem kratki na górze grzejnika itd. Grzejnik Purmo można odwrócić o 180 st ma to znaczenie w przypadku dwóch grzejników umieszczonych symetrycznie po obu stronach drzwi balkonowych Buderusy też można odwrócić - tak było u mnie, poza tym wyglądają o wiele ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts