Tomi78__ 10.09.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Na desce szybciej sie czlowiek uczy, chociaz na poczatku wydaje sie ze jest ciezej, ja nauczylem juz 3 osoby jezdzic na desce, a kolega ktory jedzi na nartach potrzebowal 3 razy wiecej czasu w porownaniu do tamtych osob... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domownik83 15.12.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 na desce początki są zdecydowanie trudniejsze wiem bo przeżywałem to w ubiegłym roku. Właściwie, to w tym roku też to pewnie będę przeżywał, bo w tamtym nie miałem dużo czasu na naukę. Ale mam nadzieję, że szybko opanuję deskę i już w lutym będę śmigał bezstresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 15.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ja wlasnie 2h temu smigalem w Wisle Soszowie, moja zonka w tamtym roku ledwie jezdzila na desce a teraz smiga ze mna pozatrasami Deska jest suuuuper ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir 19.10.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witajcie, Je tej zimy także nabawiłem się potwornej kontuzji. Pojechałem oczywiście poskakać w Alpy no i wygrzmociłem się w sposób absolutnie szablonowy. Uszkodzenie tkanek miękkich, naderwane więzadeł później pojawiło się okropne zapalenie ścięgien - można by pomyśleć, że coś mnie prześladuje, ale nie do końca. Na początku rzeczywiście potrzebowałem chwili czasu, żeby znaleźć rozsądnego lekarza, ale się udało. Lekarz, który mnie prowadzi zaproponował mi terapię PST (terapia sygnałem pulsacyjnym). Na początku nie byłem przekonany, ale pomyślałem, że spróbuję - nic nie tracę. Pojechałem na kilkudniową terapię do kliniki w Częstochowie (pst-polska.pl), a efekty przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. Ból ustał, znacznie poprawiła się ruchomość stawu - lekarz powiedział, że więzadła wyglądają podobno imponująco. Nie traktujcie mojego wpisu jako reklamy - jestem od tego daleki, ale jako info o fajnej technologii. Pozdro,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdu 08.11.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Jezdziłem pare ładnych lat na nartach, potem przerzuciłem się na deske. Jak wyżej wspominano początki na desce sa o wiele cięższe, dużo więcej upadków i łatwo sie można zrazić. Ale za to przyjemność z jazdy (jak się juz ją w miare opanuje) jest zdecydowanie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 To i to dobre , byle się ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 13.01.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 U mnie tez przerzucają się na dechy z nart .Podobno chwalą sobie to. A ja?Ja zaczynałem jeździć na nartach 10 lat temu , wtedy wchodziły pierwsze carvingi. Bratu szło zdecydowanie szybciej mnie zdecydowanie gorzej. Po pierwszych porażkach zrezygnowałem z tego sportu. Przekonał mnie do tego... instruktor , który stwierdził ,ze nic z tego nie będzie bo jestem beztalencie .Na dodatek o mało się nie zabiłem( po tym zacząłem się zastanawiać czy skoki narciarskie to nie jest to co Tygrysy lubią najbardziej) .Brat po jednym sezonie również ( nie wiem czemu może dlatego ,ze nikt prócz niego nie jeździł) . I tak w domu kurza się prawie nowe carvingi ( trochę porysowane bo krzyżowałem narty), ostatnio przymierzałem buty , są na mnie jeszcze dobre -noga nie urosła.Trochę mnie szkoda ,ze tak się kurzą .Ale kusi mnie wrócić do biegówek , tylko czy na nich tez się nie zabije . Na dechę kasy brak na narciarstwo chyba tez bo wyciągi do tanich nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 17.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 zdecydowanie wole deskę... podobno trudniej zacząć i szybciej się człowiek zniechęca... ale jak już złapie się równowagę i opanuje skręty to sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baliński 07.02.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 zdecydowanie wole deskę... podobno trudniej zacząć i szybciej się człowiek zniechęca... ale jak już złapie się równowagę i opanuje skręty to sama przyjemność a ja po 10 latach na desce wróciłem kilka lat temu do nart. ale chyba na desce szybciej można się nauczyć. po pierwszym dniu, kiedy nie mogłem się pogodzić z tym, że nogi mam spięte razem, później już poszło szybko na nartach trochę więcej czasu potrzeba, żeby nauczyć się jeździć dobrze. i mam wrażenie, że niewiele osób poświęca na to tyle czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.02.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Tej zimy z nart lub deski najlepsze rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baliński 05.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Tej zimy z nart lub deski najlepsze rolki Da się pojeździć jak się chce. Ośrodki narciarskie w większości działają. Pytanie tylko, co to za frajda w takim błotku jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eaploilo 07.03.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 widzę że sporo osób mówi że na desce można się szybciej nauczyć jeździć, moim zdaniem jednak narty są łatwiejsze na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makówa1719512101 13.03.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 widzę że sporo osób mówi że na desce można się szybciej nauczyć jeździć, moim zdaniem jednak narty są łatwiejsze na początek ja zaczynałem od deski i nauka szła w miarę szybko. teraz zacząłem uczyć się na nartach, bo wszyscy znajomi narzekają, że muszą na mnie czekać, aż się pozapinam, ruszę i dogonię ich narty wydają mi się strasznie skomplikowane. nogi się rozjeżdżają, a tu trzeba jeszcze pilnować kijków, nachylenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pustak 18.03.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Mi się wydaję, że nie ma zasadniczej różnicy w czasie nauki. Ja osobiście wybrałem deskę. Szybko się nauczyłem, i śmigałem, ale kilka lat temu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinaaa92 14.02.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) Na nartach jest łatwiej, ale zależy co Ci sprawi większą frajdę. Snowboard jest bardziej taki wyczynowy. Edytowane 23 Lutego 2017 przez ewelinaaa92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszekbud 31.05.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Jeździłem tylko na desce, super zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 01.08.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Ja wolę jeździć na snowboardzie. Narty są dla mnie zbyt skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MerylS 27.06.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Ja wolę narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jara20 12.11.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Zdecydowanie i wyłącznie narty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.11.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Jak dalej będzie taka pogoda to jedynie narty .... wodne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts