Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Magdy i Andrzeja

andy_n

Recommended Posts

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witajcie!

Wydaje mi się, że nasze ścieżki skrzyzowały się jakiś czas temu gdy poszukiwaliśmy działek. Czy nie oglądaliśmy swego czasu razem jednej działeczki w okolicah Wojdyńskiej? Tak mi sie mocno wydaje. My ostatecznie nabyliśmy wymarzony kawałek ziemi w Józefowie tuz za Michałowem Grabiną.

Miło Was wspominamy.

Gratulujemy pięknego domku, idziecie jak burza! Okolica wspaniała, piękny kolor dachówki - co to?

Mam nieśmiałe pytanko - mu mamy plan ruszyć z budową w połowie lipca i szukamy wszelakich sprawdzonych namiarów: na studniarzy, tartak, cieślę, etc. - jeśli możecie sie podzielić będziemy niezmiernie wdzięczni.

Pozdrawiamy

Blanka i Zenek

Witaj Blanko,

Masz rację, około rok temu nasze drogi na chwilę się skrzyżowały. :D

Dachówka to Rupp Ceramika miedziana angoba.

Tartak - 608 348 538, Adam Grabowski, tartak k/Makowa Mazowieckiego - sporo tańszy od Warszawy,

Namiar na ekipę murarsko-ciesielską - Ryszard Włoch - 602 844 749

Jeżeli będziesz miała pytania wal śmiało.

Życzę szczęścia w budowie.

Oczywiście czekam na jakieś info jak zacznie sie budowa. Chętnie będę śledził Wasz dziennik budowy.

Pozdrawiam

Andrzej

Dziękuję za namiary! Czy można w polecanym przez Was tartaku zamówić drewno impregnowane ciśnieniowo? Gdzie zaopatrywaliście się w materiały budowlane - bloczki, cement, etc?

Jakie okna zamówiliście z Oknoplastu? My też chyba się zdecydujemy na tego producenta, na razie mam wyceny tyle, że nie z Marek a z Legionowa.

My równiez życzymy Wam powodzenia w kolejnych etapach. Na razie idziecie jak burza, aż miło popatrzeć.

Pozdrawiamy

B&Z

Wątpię, aby tartak oferował impregnację ciśnieniową. Nasze było impregnowane metodą zanurzeniową.

Jeżeli chodzi o zaopatrywanie się w materiały najlepiej chyba nawiązać kontakt ze składem z najbliższej okolicy. Na początku rzeczywiście potrzeba kupować często i dużo, ale później będzie tylko często, ale raczej w małych ilościach. A wtedy dużą rolę będzie odgrywać koszt transportu.

Nasze okna to Oknoplast z serii Platinium.

Na razie niewiele mogę o nich powiedzieć. Generalnie bardzo nam się podobają.

Powodzenia

• 3 weeks później...

Witam.

W przyszłym roku planuję budowę domu i jestem zdecydowany na projekt APS 136. W związku w tym mam prośbę, czy mogę umówić się i obejrzeć projekt Waszego domu oraz porozmawiać o doświadczeniach z budowy.

Pozdrawiam

Adam

Zajrzałam na stronke z elewacjami i z tamtąd przywiało mnie do waszego dziennika budowy po raz pierwszy. Jestem ciekawa czy jesteście zadowoleni (już) z wyboru okien, z montażu, czy wszystko było ok przy montażu, bez uszkodzeń itp. poniewaz ja jestem na etapie wyboru okien (dosłownie za kilka dni musze dokonać ostatecznego wyboru) i nrazie obstwiam za Krakowskimi oknami o zaokrąglonym profilu-kolor orzech lub złoty dąb (jesli będzie widać łądnie usłojenie). Jestem ciekawa Waszych opinii, sugestii, porad- czekam na odpowiedz w swoich komentarzach. Pozdrawiam

Przypomniało mi się, że szukałeś ostatnio ekipy do poddasza. W hurtowni, w której się ostatnio zaopatruję znalazłam wizytówkę firmy od wykończeniówki. Pracownik tej hurtowni bardzo ich polecał, podobno u niego robili i był bardzo zadowolony 606 661 lub 603 604 455 633. My poddasze tworzymy własnymi siłami roboty z tym od .....i jeszcze troche :wink:

Jestem ciekawa czy jesteście zadowoleni (już) z wyboru okien, z montażu, czy wszystko było ok przy montażu, bez uszkodzeń itp.

My wybraliśmy Oknoplast Kraków, profil Platinium, kolor orzech.

Na razie nie żałujemy wyboru. Wszystko idzie jak po sznurku.

Jedyny wyjątek to opóźnienia w dostawie klamek firmy Hoppe do tego profilu. Podobno jakiś globalny problem dostawcy dla Oknoplastu.

Generalnie polecamy :p

• 4 weeks później...