RRobert 26.05.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 okej, okej... więc podbijamy temat Ciekawy postęp prac. Fajnie, że skusiłeś się na deskowanie dachu. W najbliższy weekend wybieramy się na przejażdżkę rowerową po okolicy... może w końcu uda nam się zobaczyć Twoje cztery ściany w "realu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.05.2008 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zapraszam, zapraszam. Tym bardziej, że dzieli nas odległość nie większa jak 500 m ( w linii prostej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blanka J. 08.06.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witajcie!Wydaje mi się, że nasze ścieżki skrzyzowały się jakiś czas temu gdy poszukiwaliśmy działek. Czy nie oglądaliśmy swego czasu razem jednej działeczki w okolicah Wojdyńskiej? Tak mi sie mocno wydaje. My ostatecznie nabyliśmy wymarzony kawałek ziemi w Józefowie tuz za Michałowem Grabiną. Miło Was wspominamy.Gratulujemy pięknego domku, idziecie jak burza! Okolica wspaniała, piękny kolor dachówki - co to? Mam nieśmiałe pytanko - mu mamy plan ruszyć z budową w połowie lipca i szukamy wszelakich sprawdzonych namiarów: na studniarzy, tartak, cieślę, etc. - jeśli możecie sie podzielić będziemy niezmiernie wdzięczni. PozdrawiamyBlanka i Zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 09.06.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witaj Blanko, Masz rację, około rok temu nasze drogi na chwilę się skrzyżowały. Dachówka to Rupp Ceramika miedziana angoba. Tartak - 608 348 538, Adam Grabowski, tartak k/Makowa Mazowieckiego - sporo tańszy od Warszawy, Namiar na ekipę murarsko-ciesielską - Ryszard Włoch - 602 844 749 Jeżeli będziesz miała pytania wal śmiało. Życzę szczęścia w budowie. Oczywiście czekam na jakieś info jak zacznie sie budowa. Chętnie będę śledził Wasz dziennik budowy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blanka J. 09.06.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Dziękuję za namiary! Czy można w polecanym przez Was tartaku zamówić drewno impregnowane ciśnieniowo? Gdzie zaopatrywaliście się w materiały budowlane - bloczki, cement, etc? Jakie okna zamówiliście z Oknoplastu? My też chyba się zdecydujemy na tego producenta, na razie mam wyceny tyle, że nie z Marek a z Legionowa. My równiez życzymy Wam powodzenia w kolejnych etapach. Na razie idziecie jak burza, aż miło popatrzeć. PozdrawiamyB&Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 10.06.2008 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Wątpię, aby tartak oferował impregnację ciśnieniową. Nasze było impregnowane metodą zanurzeniową. Jeżeli chodzi o zaopatrywanie się w materiały najlepiej chyba nawiązać kontakt ze składem z najbliższej okolicy. Na początku rzeczywiście potrzeba kupować często i dużo, ale później będzie tylko często, ale raczej w małych ilościach. A wtedy dużą rolę będzie odgrywać koszt transportu. Nasze okna to Oknoplast z serii Platinium. Na razie niewiele mogę o nich powiedzieć. Generalnie bardzo nam się podobają. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamGrz 01.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam. W przyszłym roku planuję budowę domu i jestem zdecydowany na projekt APS 136. W związku w tym mam prośbę, czy mogę umówić się i obejrzeć projekt Waszego domu oraz porozmawiać o doświadczeniach z budowy. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 01.07.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Oczywiście, że możemy się spotkać na budowie.Chętnie pokażę Ci dom i podzielę sie swoimi doświadczeniami.Jak będziesz się chciał umówić pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 08.07.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Zajrzałam na stronke z elewacjami i z tamtąd przywiało mnie do waszego dziennika budowy po raz pierwszy. Jestem ciekawa czy jesteście zadowoleni (już) z wyboru okien, z montażu, czy wszystko było ok przy montażu, bez uszkodzeń itp. poniewaz ja jestem na etapie wyboru okien (dosłownie za kilka dni musze dokonać ostatecznego wyboru) i nrazie obstwiam za Krakowskimi oknami o zaokrąglonym profilu-kolor orzech lub złoty dąb (jesli będzie widać łądnie usłojenie). Jestem ciekawa Waszych opinii, sugestii, porad- czekam na odpowiedz w swoich komentarzach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 08.07.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Andy widzę że idziesz jak burza Rozumiem, że święta planujecie już w nowym domku? Swoją drogą bardzo ładnym domku, kurcze ja to jednak zawsze będę zdychać do domów z dachem czterospadowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 08.07.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Przypomniało mi się, że szukałeś ostatnio ekipy do poddasza. W hurtowni, w której się ostatnio zaopatruję znalazłam wizytówkę firmy od wykończeniówki. Pracownik tej hurtowni bardzo ich polecał, podobno u niego robili i był bardzo zadowolony 606 661 lub 603 604 455 633. My poddasze tworzymy własnymi siłami roboty z tym od .....i jeszcze troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 08.07.2008 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Dzięki fillette za namiary Dzięki również za komplementy dla domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 08.07.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Jestem ciekawa czy jesteście zadowoleni (już) z wyboru okien, z montażu, czy wszystko było ok przy montażu, bez uszkodzeń itp. My wybraliśmy Oknoplast Kraków, profil Platinium, kolor orzech. Na razie nie żałujemy wyboru. Wszystko idzie jak po sznurku. Jedyny wyjątek to opóźnienia w dostawie klamek firmy Hoppe do tego profilu. Podobno jakiś globalny problem dostawcy dla Oknoplastu. Generalnie polecamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 09.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Andy_n powiedz jeszcze czy długo czekaliście na realizacje zamówionych okien...bo my tak liczymy oko.ło 3 tygodni- do miesiąca. Czy mamy sie liczyć z tym, żena okna OKNOPLASTA trzeba czekać zdecydowanie dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 09.07.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Okna z fabryki przyjechały po ok. 4 tygodniach.Niestety w naszym wypadku termin wydłużył się jeszcze dodatkowo o ok. 10 dni z powodu braku wolnych terminów ekipy montażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 09.07.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Okna z fabryki przyjechały po ok. 4 tygodniach. Niestety w naszym wypadku termin wydłużył się jeszcze dodatkowo o ok. 10 dni z powodu braku wolnych terminów ekipy montażowej. dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 04.08.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Czesc czy mozesz napisac czemu użyles Do podmurówki płotu z gotowego półsuchego betonu z betoniarni i ile kosztuje m3 i co sie dalej z tym robi. tzn czy rozrabia sie go czy tylko zalewa sie to woda, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 04.08.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Bo takie było życzenie pana Edka A na poważnie to myślę, że tak jest i szybciej i pewniej. Czy taniej tego nie wiem. Za m3 betonu płaciłem 255 zł. Transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 04.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 mozesz napisac jeszcze namiar na taki beton, z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 04.08.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Betoniarnia Tarchominkontakt do Pana Janka503 031 088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts