Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Magdy i Andrzeja

andy_n

Recommended Posts

Witaj ikson,

Te drzwi to wyrób AFB z Krakowa.

Mnogość szybek zupełnie mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. :D

Jeżeli pytasz o złodziei to oni i tak praktycznie nigdy nie próbują forsować drzwi frontowych. Raczej wybierają okna lub drzwi tarasowe.

Jeżeli chodzi o drzwi wewnętrzne to planujemy kupno drzwi z Pol-Skone, model Kongo.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Podoba mi się jak wykańczacie swój domek. Bardzo fajnie zrobiliście sufit przy drzwiach wejściowych. Czy masz jeszcze jakieś jego zdjęcia z realizacji.

Jakie lampy planujecie tam zamontować? Czy jakieś wmontowane w ten sufit na równo?

A wokół tego obniżonego sufitu będziecie dawać jakieś świetlówki? Widziłam że niektórzy tak zakładają i wtedy jest taka fajna poświata. Tylko nie wiem czy w takim suficie ja u Was będzie się dało zamontować taką świetlówkę i czy będzie to pasować.

asuulek

Dzięki za słowa uznania :oops:

Niestety zdjęć z etapu sufitu więcej nie mamy.

Od dołu zamontujemy takie dwie lampy

a po obwodzie umieścimy 5 metrów węża świetlnego z lampkami LED, adokładnie diodami SMD. Oczywiście stojąc pod tą konstrukcję nie zobaczymy źródła światła, a tylko odbite od sufitu światło.

Pięknych i rodzinnych Świąt

Budującego Nowego Roku

Zanikającej biurokracji

Rosnącej inteligencji budowlańców

Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki :wink:

Celnych wyborów i satysfakcji z wyników

oraz...

Mnóstwa prezentów pod Choinką!!!

http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

manieq82

Podstopnie są zrobione z gresu, z jednego kawałka. Udało nam się znaleźć płytki o gigantcznej długości 120cm.

asuulek

Ledy są umieszczone co drugi stopień. Każda lamka o mocy 0,9W. Dodatkowo z obu stron na ścianach zaplanowane są kinkiety.

Same ledy z pewnością nie wystarczą.

Jak miło jest prowadzić tego typu dziennik budowy. Można usłyszeć tyle pochlebnych opini :D

Za wszystkie bardzo dziękujemy.

jessi

Na ścianę w salonie położyliśmy kamienną okładzinę ścienną. Użyty kamień to kwarcyt, a całość przez importera nazwana jest Sahara.

Kamień sprzedawany jest w płytkach o wymiarach 60x15 cm.