Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Magdy i Andrzeja

andy_n

Recommended Posts

Za komplement na temat schodów bardzo dziękuję. :oops:

Namiar na glazurnika mogę oczywiście przesłać, ale z tego co wiem to jest zajęty aż do późnej jesieni.

Tempo macie zawrotne, a efekty niezłe! Miło jest do Was zaglądać.

Ja też się uśmiecham o namiary na glazurnika :)

Pozdrawiam,

Blanka

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
Witam i chwlę kominek i kuchenkę:D Teraz przeglądałam znów Wasz dziennik by powzdycha do kominka :wink: i schody mnie zainteresowały. Tzn chodzi mi o wymiary czyli szerokoś ich , szerokoś stopni ,wysokoś ich i powierzchnie jaką zajęły . My schody wywaliliśmy na korytarz , ale wyszedł jakś zonk , bo ja durna baba myslałam , że zmieszczą sie całe na ściance 250 m , a one będą zachodzi na wejście do salonu , szerokie , bo szerokie , ale jednak będą . I tak patrze jak by je tu zrobic , żeby najmniej nachodziły.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja swoje studnie zrobiłem "na oko" :wink:

Sąsiedzi mówią, że są sporo przesadzone,ale to mi nie przeszkadza. Chciałbym to raz zrobić i raz na zawsze zapomnieć o deszczu wypływającym z rynny.

Ważne jest, aby dno takiej studni posiadało materiał przepuszczający wodę. Najlepiej, aby na dnie znalazł się piasek. Jeżeli w Tojej studni natrafisz na glinę, musisz wykonać warstwę drenarska z druboziarnistego żwiru.

Sorki RenataS, jakoś przeoczyłem Twojego posta

domek robi wrażenie ;) gratuluję dobrego smaku,

mam pytanie o kolor tynku na elewacji, bo troche boje się dawać taki intensywny kolor, ale u Ciebie wygląda on idealnie,

i jeszcze zapytam o Pana Janusza co układał taras, nie wiesz czy układa płytki klinkierowe na cokołach i elewacjach?

Tynk Kabe f1030

Jeżeli chodzi o p. Janusza to myślę, że podjąłby się takiego zlecenia, ale o szczególy musisz zapytać sama.

Pozdrawiam