Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika z Koła

sylwia13

Recommended Posts

Witam!

My mamy umywalkę i wannę z Koła w naszym dotychczasowym mieszkaniu. Obie rzeczy sprawdzają sie bardzo dobrze, nie robią się żółte, łatwo się czyszczą - nawet po ponad pięciu latach użytkowania, więc mogę polecić. W nowym domu będziemy mieli tylko jedną umywalkę z Koła w WC i mam nadzieję, że również się sprawdzi. Faktycznie mają dużo fajnych serii, ale ceny w tej chwili niewiele odbiegają od cen producentów zachodnich - jak choćby Vileroy & Boch.

Ale jeśli chodzi o jakość, to wszystko ok.

Witam ja mam kibelek i umywalke z kola i wszystko fajnie sie prezentuje. Kiedys myslalem by pomieszac firmy bo w tej mi sie to podobalo a w tej to,no ale roznily sie odcieniami wiec jesli juz to wszystko brac w jednej firmie bo potem moga byc lekkie roznice w odcieniach bialego ten bardziej kremowy ten bardziej bialy no i wtedy robi sie kupa. Ja osobiscie na kolo nie narzekam wszystko jest ok:) Pozdrawiam

Witam,

czy nie przypadkiem na ten z serii Quatro? My też chcieliśmy właśnie ten kibelek, ale po rozmowie z naszą p. architekt okazało się, że Koło ma jakieś problemy właśnie z muszlami do tej serii więc zrezygnowaliśmy na korzyć firm Hatria, kibelek Daytime, o ile dobrze pamiętam. Niewiele różni się od Koła, bo to podobno na Daytime Koło wzorowało swoją serię kibelków Quatro.

właśnie powłoka reflex-koło.. trochę żal mi na nia pieniędzy :)

mój mąż upatrzył sobie serię EGO, umywalki wydają mi się olbrzymie;

łączył ktoś roca i koło w jednej łazience?

Tak my mamy 2 umywalki z koła sria quatro oraz brodzik a kibelek i bidet roca dama senso. Nie są obok siebie ale w zasiegu wzroku i nie widać zadnej róznicy w kolorze. Dodatkowo mamay wannę jeszcze innej firmy i wszystko gra! Nie ma sie co bać!

właśnie powłoka reflex-koło.. trochę żal mi na nia pieniędzy :)

mój mąż upatrzył sobie serię EGO, umywalki wydają mi się olbrzymie;

łączył ktoś roca i koło w jednej łazience?

mam i koło i roce.

W jednej łazience mam kibelek i umywalke z koła (kibelek z powłoką reflex, umywalkę bez powłoki :( - warto dołożyć kaskę na powłokę - nie kupowaliśmy umywalki z powłoką, bo myślałam, że to lekki bajer, ale nie - sprawdza się.

W drugiej łazience mam misz-masz. Kibelek z Koła i umywalke z Roca. Różnicy w kolorach ceramiki nie widzę:)

Co do jakości ceramiki Roca. Niby też posiada jakąś powłokę ochronna, ale bardziej chwalę sobie Koło. Roca ma lekkie niedoróbki - jestem z niej średnio zadowolona.

Całą powyżej wymienioną ceramikę użytkuję od 2 lat.