cchannelii 18.06.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia z karamzytem w granulkach? Chcę to jako ocieplenie podłogi na poddaszu i nie wiem jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.06.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 o doswiadczeniach tez chetnie poslucham. szczegolnie o ocieplonych posadzkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 18.06.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Teorii nauczcie się tutaj, polecam:http://www.optiroc.pl/cennik/cennik.htm(przysyłają też ciekawe materiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 18.06.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Keramzyt świetnie się nadaje na ocieplenie podłogi parteru na gruncie.Ale trzeba dać 30 cm zamiast 10 cm styropianu. Za to mniej piasku.Wypada to drożej niż styropian.Podłoga poddasza nie wymaga takiego ocieplenia. Trzy centymetry styropianu i trochę ociepla i tłumi odgłos kroków, czego nie zapewni keramzyt.Keramzyt dobry też jest do ocieplenia ścianek fundamentowych w ziemi i jednocześnie jako drenaż.Można nim ocieplić płytko zakopane rury kanalizacyjne i wodociągowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.06.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 ja spotkalem sie z takim porownaniem: 18cm styro = 25cm ubitego (30cm niezbitego) keramzytu. Na posadzke i tak nie dalbym 18cm styropianu tylko polowe wiec jesli dam polowe z 30cm keramzytu tez powinno byc dobrze. Zastanawiam sie czy wystarczy wtedy tylko folia i 5cm wylewka z zatopiona siatka czy jednak trzeba zrobic jeszcze jedna wylewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.06.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 i zobaczcie ta cene:http://www.keramzyt.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 19.06.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Ja mam keramzyt pod chudziakiem. Jak na razie sprawuje się dobrze.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.06.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Ja mam keramzyt pod chudziakiem. Jak na razie sprawuje się dobrze. Grzegorz podaj dokladna technologie jak to zrobiles. ze wzgledu na wysokosc w piwnicy ja staram sie zeby cala warstwa (keramzyt i wylewki) miala jak najmniejsza grubosc ale zeby jednak cos to ocieplenie dalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts