Renatab06 17.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam! Zastanawiam się nad zakupem do domu drzwi sosnowych surowych wewnętrznych. Poradzono mi, żeby pomalować je specjalną bejcą olejową z "górnej półki". Jedni mówią, że będzie to fajnie się sprawdzać, inni że to dziadostwo i drzwi się szybko "wypatrzą". Czy ktoś wstawiał do nowego domu takie drzwi i jak one się sprawdzają? Czekam na opinie! Pozdrawiam, Renatab06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 17.04.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Pewnie jak ze wszystkim są drzwi i drzwi. Osobiście wszystkie drewniane, które widziałam, były mniej lub bardziej skrzywione. Ale atutem jest to, że jak coś im się już przytrafi, to można trochę podstrugać i pasują. Przy laminacie czy innej okleinie już się tego nie zrobi bez uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 17.04.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 to prawda można je poprawiać i nie kosztują tyle co te od stolarza; upewniłam się co do ich zakupu, gdy zobaczyłam je u speca od szaf wbudowanych.. nie ma żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 17.04.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jak kupisz surowe i je pomalujesz to jest bardzo duza szansa ze sie wypacza... przemysl ten zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 18.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Miałem drzwi drewniane wewnętrzne i takie same będę miał w nowym domu. Drewno to drewno - sam sobie pomaluję na kolorek jaki sobie wymyślę, a jak się znudzi to przemaluję na inny. A jak się nawet trochę wypaczą to je podstrugam. Wedle życzeń i własnego gustu, że o cenie nie wspomnę - jakieś sztuczne laminaty które mój pies wydrapie przy pierwszej zabawie w ganianego za taką kasę? Osobiście wybieram tradycyjne drzwi drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 18.04.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Wszystkie drzwi wewnętrzne kupiłem jako surowe, sosnowe. Pociągnąłem bejcą, kaponem i lakierem. Po okresie zimowego grzania zauważyłem białe ślady nie pomalowanego drewna (drzwi wyschły i trochę się wstąpiły filungi). Jak będę miał czas (a z tym krucho) to pociągnę cienkim pędzelkiem bejcą i będą jak nowe. Zaleta takich drzwi jest drewno, cena i kolorystyka którą można dobrać dokładnie do potrzeb, wadą konieczność włożenia trochę pracy ale większość budujących to lubi chociażby z konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 kupiłem takie omijaj szerokim łukiem castorame !to samo ma Obi -a przynajmniej futryny są z jednej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jak kupisz surowe i je pomalujesz to jest bardzo duza szansa ze sie wypacza... przemysl ten zakup Ja kupiłam surowe i zabezpieczałam najpierw kaponem a potem malowałam zwykłą lakierobejca duluxa i jakoś się nie wypaczają. Tylko trzeba pilnować, żeby skrzydła były dobrze założone i nigdzie nie przycierały, bo wtedy faktycznie moga się wypaczyć, ale to dotyczy każdych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 18.04.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 ja kupiłem 2 szt. do kotłowni i kanciapy w garażu. Po pomalowaniu jakimś "....chronem" do drewna skrzydła się wypaczyły. Szczególnie jedno, które było niedomknięte przez kilka dni. Struganie nie wystarczyło, musiałem przekładać zawias. Do mieszkania już bym malował czymś nie "wodnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts