treemagnolia 17.04.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witajcie. Mam pytanie jak w temacie. Jesli przez granicę mojej działki przebiega rurociąg gazowy, do którego są podłączone już dwa wybudowane domy w sąsiedztwie, to jaką przepisową odległość mam zachować od tegoż rurociągu budując domu? Czy jest to gdzieś określone? Być może że był ten wątek poruszany na forum, ale nie udało mi się go odszukać. Gdyby ktoś był tak uprzejmy i udzielił mi info...Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 23.04.2007 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ponawiam pytanie. Nie wiem, czy rozporządzenie ministra infrastruktury w sprawie warunków jakim powinny odpowiadać sieci gazowe to moze być ten dokument, który reguluje takie odległości?Bo nie znalazałam nic innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 23.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 jak nie masz pewności to możesz sie zgłosić do gazwoni żeby ci podali warunki techniczne i wtedy bedziesz mial wszystko czarno na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 23.04.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 też mi to przyszło do głowy, tyle że na razie nie będę nic budować, tylko się zajmuję projektem, i różnymi innymi rzeczami, więc nie ma po co teraz występować o warunki, tym bardziej że one mają jakiś okreś ważności:) Myślałam, że Ci co już zbudowali lub budują będą takie rzeczy wiedzieć, tym bardziej Ci, którzy byli blisko gazociągów. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 23.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Szerokość strefy ochronnej zależy od ciśnienia. Musisz wiedzieć co to za gazociąg. Jest tego kilka rodzajów. Dowiedz się, co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 24.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jeżeli masz obowiązujący MPZP to powinienneś te informacje w nim znaleźć. Ile metrów nie można wybudować domu, ile sadzić drzew itp. Jeśli nie masz, to wystąp o warunki, to nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts