dominikams 17.04.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Słuchajcie, nie mogę jakoś dorwać nikogo z traktorem, albo chcą jakieś koszmarne pieniądze za przeoranie działki. U mnie jest strasznie poprzerastana wierzchnia warstwa ziemi, taka plątanina korzeni, że trzeba czasem skakać po szpadlu, żeby go wbić I co, tylko traktor mi zostaje? Czy mogę powalczyć glebogryzarką? Nie martwi mnie, że trzeba się naszarpać (męża wyślę , a potem mogę przekopywać), tylko nie wiem, czy glebogryzarka wystarczy, chociaż żeby jakoś trochę rozluźnić tę pierwszą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No dobra, i co z tym po glebogryzarce? Rozmnożysz perz i inne zielska rozłogowe, pociętego w życiu nie wybierzesz i skończy się na Roundupie. Szarpanina gratis ( no i szanuj męża swego...) A nie prościej prysnąć Roundupem na zielone, miesiąc odpuścić, korzenie zgniją (to też próchnica) i spokojnie przekopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.04.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mirku, pryskałam na jesieni (chyba wczesną jesienią, a może to latem było - w każdym razie to były dość młode chwasty, które wyrosły po wielkiej suszy), przy słonecznej pogodzie, po paru tygodniach uschło. I wcale nie jest łatwiej Jakby tych korzeni nie ruszyło wcale. To co mi radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.04.2007 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Chciałam właśnie to przegryźć , potem poczekać, aż urośnie i spryskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nie gryzł bym. Późny oprysk, susza była- słabo preparat działa raczej na suche badyle. Opryskaj, jak się zazieleni. Roundup działa na korzenie, i te w wilgotnej glebie gniją szybko. Po 3 tyg to zaschnięte "runo" można zgrabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.04.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No dobra, będę pryskać. Czy już mogę, czy poczekać jeszcze trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Poczekaj, jak się ładnie zazieleni. Zresztą ponoć śnieg ma padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.04.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Śnieg? Cholera, a mi będą wiśnie kwitły lada dzień Jakie przymrozki wytrzymują kwiaty wiśni? To będą pierwsze owocki z naszych drzewek i chciałabym, żeby się uchowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 08.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Dopiero zaczynam walkę z chwastami. Działka ok. 1000 m2, ziemia bardzo twarda, ciężko wbić szpadel i chyba trzeba będzie przeorać (ciekawe jak się tam wyrobi traktorek skoro już stoi dom i szopka). Dwa pytania: Roundupem pryskać lepiej na jesień czy wiosną? Zaorać po oprysku i wybraniu zielska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.08.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Po raz kolejny napiszę: przeczytać instrukcję stosowania preparatu. Ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts