Gość 25.02.2002 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2002 Witam wszystkich.W projekcie mam fundament szerokości 25cm ,na którym ma być ściana 24+12cm styropianu ,a chciałbym ścianę wykonać z Ytongu 36 cm ,jak tego dokonać.Czy trzeba już zacząć od przeróbki fundamentu ,czy wystarczy wypośrodkować ustawienie bloczków ytong. Może dodam że strop i dach ma być cieżki ,monolit strop,dach dachówka ceramiczna.Z góry dziekuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 26.02.2002 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Mozna. Ja miałem ten sam problem, ale popytałem kilku niezależnych osób (konstruktorów, budowlańców, kierownika budowy) i wszyscy potwierdzili, ze przewieszenie 12,5 cm nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Tomku napisz w którą stronę było u ciebie przewieszenie od wewnątrz czy od zewnątrz ,czy może wypośrodkować.Proszę napiszjeszcze czy w związku z tym zmieniły Ci sie gabaryty zewnętrzne budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2002 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Nie młotku, tak nie można. Zadawaj pytania w temacie bo g. mnie interesuje twój problem, ale dowiedziałem się o tym dopiero tu zaglądając, przez co naraziłeś mnie na stratę czasu. Rusz łepetyną i oszczędź go innym na przyszłość precyzując mniej więcej co chcesz w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 27.02.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 On 2002-02-26 13:03, TomekM wrote: Mozna. Ja miałem ten sam problem, ale popytałem kilku niezależnych osób (konstruktorów, budowlańców, kierownika budowy) i wszyscy potwierdzili, ze przewieszenie 12,5 cm nie przeszkadza. Chciałbym zobaczyć jak owi doradcy murują pierwszą warstwę. Spodziewam się trudności przy jej poziomowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 27.02.2002 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 U mnie - ściana fundamentowa 25cm, ściana parteru Ytong 36,5cm - przewieszenie jest minimalne 1-1,5 do wewnątrz, reszta na zewnątrz. Pierwszą warstwę fachowcy trochę faktycznie podpierali, ale nie narzekali. Problem rozwiązałby styropian 10cm ocieplający fundament zamocowany przed murowaniem pierwszej warstwy. Ja dałem cieńszy i dlatego trzebabyło podpierać. Do Anonima:- tego od "młotka" i "g.": To nie jest forum gazeta.pl, tu nie wyzywa się ludzi i nie rzuca gównem (chyba dobrze odczytałem Twoje "g.") - nawet gdy się ma rację - a jedynie zwraca im uwagę. Ale co racja, to racja ...- tego, który zaczął wątek: sugeruj w tytule problem, szanuj czas innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts