Piompo 17.01.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witajcie, Podpisałem umowę na wykonanie schodów, w której zapisano:"Schody dębowe na beton z podstopniami i balustradą bejcowane" Po wykonaniu widzę, że trepy są dębowe, ale podstopnie i deski boczne to nie jest lite drewno, tylko elementy formirowane... Co w takiej sytuacji? czy ktoś się spotkał z taką sytuacją??? Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 witam, wlasnie zaczelam zbierac oferty na schody i .... porazka! Cena balustrady gietej to 24 000 a stopni (18 szt) 0 25 000. Prosze, jezeli macie jakas solidna firme do polecenia, za normane pieniadze to bede super wdzieczna za kontakt. pozdrawiam wszystkich budowniczych. hehehe , to pikuś , na targach budowlanych we wrocławiu wystawiał się producent schodów (już nie pamiętam kto konkretnie) , na wystawce mieli kręcone schody z tak samo kręconą balustradą , pytam gości : ile ? tak orientacyjnie , a gość do mnie 90tyś , co do cholery jest takie drogie w drewnianych schodach ? przecież dużo taniej wyszłoby zrobić je z nawet najdroższego kamienia !!! Seba, to na bank był Marchewka. Oni maja takie kosmiczne ceny, ale schody faktycznie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiak 27.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Cena za obłożenie schodów betonowych drewnem. Trepy dębowe, olejowane, podstopnice jesionowe malowane farbą i lakierowane. Barierki dębowe olejowane, słupy i tralki jesionowe, białe. Schody są zabiegowe, 17 stopni, każdy inny. Łączna cena z montażem : 16 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiups 01.03.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witajcie, Podpisałem umowę na wykonanie schodów, w której zapisano: "Schody dębowe na beton z podstopniami i balustradą bejcowane" Po wykonaniu widzę, że trepy są dębowe, ale podstopnie i deski boczne to nie jest lite drewno, tylko elementy formirowane... Co w takiej sytuacji? czy ktoś się spotkał z taką sytuacją??? Dzięki za odpowiedzi Hehe jesteś idealnym przykładem na to co masz za swoją chciwość Jak szukałeś schodów tanich to proszę ja ciebie nie licz na to że ktoś ci je zrobi z litego dębu w cenie sosny. Co ja mogę Ci powiedzieć trza było dopytać na początku czy schody będą fornirowane chciałeś dębowe to masz dęba na wierzchu nic nie możesz zrobić. Różne są sposoby na obniżenie kosztów oklejenie skleiki fornirem lub innego drewna , kradzione drzewo , nie wysuszone drzewo , kiepski montaż lub zrobienie czegoś co schody przypomina. Ale co ja się będę rozpisywał bo mój tato ma firmę która robi schody i wiem dokładnie jak jest. Zawsze mówi klientom jak mu mówią że ktoś zrobi im 2tys taniej że niech biorą go zanim się rozmyśli. Wy możecie nie wiedzieć ale ja wiem ile kosztują schody i naprawdę dajemy najlepszą cenę a jak ktoś robi taniej to niech robi. Nie będę się reklamował bo szanuję konkurencję i was jako klientów.Dlatego proszę was nie rozśmieszajcie mnie jak cena za schody dębowe przykładowo na konstrukcji mówię o schodach prostych 15 stopni to jest około 7tys, które schody trzeba robić 2 tygodnie po 12 godzin 6 dni zużyć do tego 10l rożnych lakierów , stracić mnóstwo prądu przepalonej benzyny taśm do czyszczenia noży i czasu. Jeśli ktoś sobie tłumaczy że obliczy m2 na schodach i pomnoży razy cene m2 parkietu to bez komentarza. Jak już chcecie coś liczyć to liczcie w m3 i pomnóżcie to razy 2 jeśli chcecie z tych desek wyciąć w miarę 2 klasę razy cenę wysuszonego m3 desek w wysokości od 2200zł w górę. Mówię to wam jako forumowicz nie wykonawca ani stolarz. Jak ktoś chce się poradzić to dawać na priv bo nie chcę spamować forum. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 02.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witajcie, Podpisałem umowę na wykonanie schodów, w której zapisano: "Schody dębowe na beton z podstopniami i balustradą bejcowane" Po wykonaniu widzę, że trepy są dębowe, ale podstopnie i deski boczne to nie jest lite drewno, tylko elementy formirowane... Co w takiej sytuacji? czy ktoś się spotkał z taką sytuacją??? Dzięki za odpowiedzi Taniocha wychodzi.... jeśli to faktycznie firma to złóż reklamacje, jeśli to ,,pan Czesiek" z garażu to zbieraj na nowe schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 03.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 dołaczam sie do grona "oszołomów", ktorzy buduja z kredytu i za schody płacili tysiącew tym konkretnym przypadku jest to 8.500 zl za 16 stopni schodow zabiegowych w tym 10 prostych i 6 "latawców"plus poręcz i barierka ze stalowymi tralkami oraz 2 sztuki drzwiczek "przeciw dzieciom"schody podobno jesionowe, ale jako "stolarski ignorant" nie moge tego zweryfikowactrepy + podstopnice bejcowane na orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 03.03.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja zrobiłem schody na betonie, 6zabiegowych+10zwykłych za 4tys. ale ekipa pożal się Boże... nigdy więcej już z nimi nie robiłbym ządnych schodów, akurat tacy mi się nawinęli... , za to człowiek od poręczy to prawdziwy fachowiec, także za 4tys, zrobił pięknę polerowane chromowane poręcze, miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 03.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 w styczniu poszukiwałam wykonawcy drewnianych jesionowych schodów zabiegowych giętych (16 stopni) z balustradą w kształcie wstęgi owiniętej wokół wejściowego slupa. Skontaktowałam się z dziewięcioma. Wszyscy stolarze z okolic Łodzi i Warszawy, którzy podejmowali się ich wykonania mówili wstępnie o cenie 20, a raczej 30 tysięcy. Ale... znalazłam i tańszych oraz droższych (do tych ostatnich zaliczały się 3 firmy reklamujące się we wnętrzarskich i budowlanych pismach ). Ponieważ do końca nie wiedzieliśmy, którą wersję wybrać, pytałam się o dwie, które wypatrzyłam na forum u budujących taki sam, jak my, dom (mam nadzieję, że nie łamię żadnych praw autorskich podając tu ich linki): wersja I - schody zajmujące mniej miejsca, ale bardziej strome, lecz tańsze, wersja II - wychodzące bardziej na salon i hol, tylko z drewnianą balustradą. Jeśli chodzi o zdobytą wiedzę, to dużo droższe od schodów z litego drewna są schody klejone wielowarstwowo. Cena jesiona była porównywalna z dębem, a nawet w promocji w jednej firmie z mahoniem sapeli. Ceny schodów giętych zależą od ilości elementów giętych, czy wanga wewnętrzna jest i jak mocno gięta, czy też tylko niektóre części mają łukowaty kształt. A ceny schodów to z montażem, bez transportu: wersja I od 13 tys. brutto w kolorze naturalnym (bejcowanie dodatkowo 650 zł), poprzez 22 tys. netto do... 40 tys. (nie wiem, czy netto, czy brutto, bo juz nie dociekałam ) niektórzy wykonawcy nie podejmowali się zrobienia tych schodów, bo podobno za strome, ale sama użytkowniczka twierdzi, że są OK. Wersja II szacowała się od 17,3 tys brutto (kolor nat., barierka ze stali nierdzewnej droższa o 1800 zł), poprzez 25 i 33 netto do 42... Ponadto jeden bardzo polecany u nas na forum stolarz w czasie negocjacji podesłał mi inne rozwiązania schodów z elementami giętymi (fajne), w cenach 15-17 tys. netto, a dębowe, lecz nie gięte już za 12 tys. Nie zamieszczam tu tych zdjęć, ale jakby ktoś był zainteresowany, to mogę podesłać na priva oraz jego namiary, można z nim dobrze ponegocjować i czasem ogłasza się też na aukcjach. To tyle w kwestii schodów, cieszę się, że mam już wybór za sobą i podpisaną umowę. Teraz tylko czekam na postępy w budowie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 08.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 A ja wziąłem fachowca w moich rodzinnych okolic (podkarpackie) i za schody dębowe z wstawkami dekoracyjnymi z czarnego dęba - wszystko razem z poręczą z gęstymi tralkami, że dzieci nie wypadły płacę 8 tys. zł (14 stopni + "spocznik"). Nie wiem jeszcze, jak będzie po wykonaniu, ale mam opinie od znajomych, że jest OK - dam znać, jak już będzie po. Buduję w okolicach Krakowa i tutaj ceny zaczynały się od 9 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majorkas 25.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 witam wszystkich , właśnie otrzymałem wycenę obłożenie betonowych stopni merbau bez podstopni z listwami bocznymi , balustrady merbau plus stal "kwasówka"700 PLN za stopień 1400 PLN za podest fachowiec robi dobre wrażenie , chętnie pokazuje swoje poprzednie roboty ale .... może znacie coś tańszego , godnego polecenia , Warszawa- Pruszków- Grodzisk pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankamysli 27.04.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 mi powiedział za stopień 300 zł, dębowe, ponoć dobrze robi. Też robię takie na betonie, same deski. Wydaje mi się tani, bo wychodzi na moje 14 stopni i 2 takie większe płaszczyzny ok 5500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal001 10.05.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam jezeli ktos bylby zainteresowany to podaje nr do solidnej firmy produkujacej schody drewniane i nie tylko 0506347333Ceny nie sa wysokie a schody naprawde piekne.. POLECAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 11.05.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 a ja biorę z schody grubości 6cm z wybraniem na 4 dł. 120cm szer 37cm do tege dwie wangi z klejonki konstrukcyjnej gr. 8cm szer 20cm o balustrada również z obu stron ok 13tys to chyba nie drogo co? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93d582a9566a1f13.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2600f6b7dc9afd6a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 04.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Obiecałem pokazać schody jak będą gotowe. Jak Wam się podobają? Czy ktoś skorzystał z usług tej firmy?http://foto3.m.onet.pl/_m/55f47f3b65b094887181ff4c0dcd4b13,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.02.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 obłożenie 17 schodów betonowych + podstopnice, "boki" - tzw. deski policzkowe, spocznik, balustrada drewniana.całość dąb. bejcowane na kolor.12k z montażem netto. to dobra cena? śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.02.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 obłożenie 17 schodów betonowych + podstopnice, "boki" - tzw. deski policzkowe, spocznik, balustrada drewniana. całość dąb. bejcowane na kolor. 12k z montażem netto. to dobra cena? śląsk. Wydaje mi się, że to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.02.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 obłożenie 17 schodów betonowych + podstopnice, "boki" - tzw. deski policzkowe, spocznik, balustrada drewniana. całość dąb. bejcowane na kolor. 12k z montażem netto. to dobra cena? śląsk. Wydaje mi się, że to dobra cena. człowiek to zawsze łudzi że może jednak taniej coś będzie... nawet jeśli się spodziewa takiej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 15.02.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A czy schody jesionowe będą tańsze od dębowych?? jak obniżyć cenę schodów - może jakiś mdf fornirowany na podstopnice, czy na deski policzkowe.ile można zrzucić z ceny i czy to w ogóle będzie jakoś wyglądać wizualnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 15.02.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 obłożenie 17 schodów betonowych + podstopnice, "boki" - tzw. deski policzkowe, spocznik, balustrada drewniana. całość dąb. bejcowane na kolor. 12k z montażem netto. to dobra cena? śląsk. Ja miałem schody montowane około rok temu, okolice Krakowa, mniej więcej to samo co piszesz, tylko czysty dąb, bez lakierowania i wyniosło mnie to 8 tys. zł. Fachowiec przyjechał z podkarpackiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.02.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 obłożenie 17 schodów betonowych + podstopnice, "boki" - tzw. deski policzkowe, spocznik, balustrada drewniana. całość dąb. bejcowane na kolor. 12k z montażem netto. to dobra cena? śląsk. Ja miałem schody montowane około rok temu, okolice Krakowa, mniej więcej to samo co piszesz, tylko czysty dąb, bez lakierowania i wyniosło mnie to 8 tys. zł. Fachowiec przyjechał z podkarpackiego. I jak zrobiione? Można prosić zdjęcia i namiary na fachowca na p.w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts