Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniane schody

aneczeleczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jesionowe trepy w castoramie kosztuja 150 zl jesli bierzesz pod uwage inny gatunek drewna to tanio kupisz egzotyk w dlh, tzn patent jest taki kupuejsz blat kuchenny dajesz do stolarza zeby pocial. W ten sposob 1 stopien z np merabu moze kosztowac nawet 115 zl.W ofercie maja rozne egzotyki, deba i buka. A metalowa barierke to powienien zrobic kazdy slusarz.

Zostaje jeszcze sporo kasy na zatrudnienie specjalisty :lol:

Moje schody 18 stopni, ażurowe zabiegowe z buku, wyceniono na 10 tys. W tym jest balustrada drewno + nierdzewka, obudowa stropu i poręcze na górze.

Nie wiem czemu dziwicie się cenom. Przecież w to wliczone są pomiary i montaż. A jak piszecie że sami zrobicie jak kupicie sobie materiały to nie wiecie na co się porywacie. Jakby tak wszystko robić samemu to bym musiał sam dachówki kłaść, wylewać posadzki i może jeszcze płytki układać? Nie każdy wszystko potrafi, a tylko niektóre rzeczy robione samemu wychodzą lepiej i ładniej niż fachowcowi. Przecież samo lakierowanie jest w 3 warstwach i potem polerowanie. A poza tym fachowcowi montaż potrwa 1 dzień, a ja bym to robił miesiąc chyba i to po nocach.... Macie tyle czasu??

A jeśli chodzi o ceny ogólnie to schody wg cen dzielą się na 2 grupy. Z drewna prostego - w miare normalne ceny, oraz z drewna giętego - tu ceny idą w góóóóórę.... (tylko lepsze firmy mają sprzęt do gięcia drewna a to kosztuje)

Pozdrawiam

jak mnie by ktos zaproponowal schody azurowe zabiegowe z balustrada z nierdzewki za 10 000 tys zl to zaraz bym w to weszla, niestety oferty zaczynaly sie od 25 000 wzwyz :roll: a tyle nie mam na schody.

Sama tez nie zamierzam ich robic conajwyzej zatrudnic fachowca na dniowki , bo taka mozliwosc wchodzi w gre i nawet jak wezmie 1 000 zl za jeden dzien to wyjdzie mi conajmniej polowe taniej.

Schodow tez nie montuje stolarz tylko jego pracownicy ktorzy chetnie na fuche sobie dorobia

Kazdy robi tak jak go stac jednego stac na to zeby zaplacic 75000 zl a innego na gora 15000 i ja do tych ostatnich naleze

pozdrawiam

• 2 weeks później...
jak mnie by ktos zaproponowal schody azurowe zabiegowe z balustrada z nierdzewki za 10 000 tys zl to zaraz bym w to weszla, niestety oferty zaczynaly sie od 25 000 wzwyz :roll: a tyle nie mam na schody.

Sama tez nie zamierzam ich robic conajwyzej zatrudnic fachowca na dniowki , bo taka mozliwosc wchodzi w gre i nawet jak wezmie 1 000 zl za jeden dzien to wyjdzie mi conajmniej polowe taniej.

Schodow tez nie montuje stolarz tylko jego pracownicy ktorzy chetnie na fuche sobie dorobia

Kazdy robi tak jak go stac jednego stac na to zeby zaplacic 75000 zl a innego na gora 15000 i ja do tych ostatnich naleze

pozdrawiam

Dać Ci może namiar na firmę od moich schodów? Oni robią w całej Polsce i za granicą nawet. Ale ostrzegam że ceny mogły się zmienić od zeszłego roku. I co do poręczy wyjaśniam żeby nie było nieporozumień: poręcz i słupki są drewniane, tylko tralki pośrednie i poziome pręty są z nierdzewki.

Nie wiedziałem, że będzie takie zainteresowanie. Albo będzie z tego klapa, albo jak wypali to zawołam o udział w firmie :D

Ale, ale ... w przyszłym tygodniu zamieszczę w mojej galerii zdjęcie gotowych schodów wykonanych przez tę firmę. Wtedy będzie wiadomo czy 10 tys to dużo czy mało za ich dzieło.

Pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

witam,

wlasnie zaczelam zbierac oferty na schody i .... porazka!

Cena balustrady gietej to 24 000 a stopni (18 szt) 0 25 000.

Prosze, jezeli macie jakas solidna firme do polecenia, za normane pieniadze to bede super wdzieczna za kontakt.

pozdrawiam wszystkich budowniczych.

hehehe , to pikuś , na targach budowlanych we wrocławiu wystawiał się producent schodów (już nie pamiętam kto konkretnie) , na wystawce mieli kręcone schody z tak samo kręconą balustradą , pytam gości : ile ? tak orientacyjnie , a gość do mnie 90tyś :o :o :o , co do cholery jest takie drogie w drewnianych schodach ? przecież dużo taniej wyszłoby zrobić je z nawet najdroższego kamienia !!!