Gość Mąci Pajton 18.06.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Przepraszam, że zadaję głupie pytanie fachowcom, ale... jak mógłbym najtaniej odwadniać działkę (odprowadzać burzówkę)? Czy pomysł mój w stylu wkopania jakichć rur melioracyjnych jest chorym rojeniem? Czy to ma sens? Działeczkę mam małą, studzienka burzówki jest między granicą mojej działki a drogą gminną. Help mi pliz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 19.06.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 odwodnienie- rury drenażowe, plastikowe , otulina ~`10 cm żwiru, całość w geowłókninie aby zapobiec zmulaniu, ważny spadek , przy podłączeniu do kanalizacji nie zapomnij wcześniej o zgodzie na podłączenie uzyskanej od administratora danej sieci - może niedokładnie odpowiadam, ale nie za bardzo rozumiem, czego potrzebujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.06.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Przepraszam, że zadaję głupie pytanie fachowcom, ale... jak mógłbym najtaniej odwadniać działkę (odprowadzać burzówkę)? Czy pomysł mój w stylu wkopania jakichć rur melioracyjnych jest chorym rojeniem? Czy to ma sens? Działeczkę mam małą, studzienka burzówki jest między granicą mojej działki a drogą gminną. Help mi pliz... ma to sens tylko drenaz musi miec odpowiednia dlugosc i musisz miec dobra chlonnosc gruntu, albo z natury albo mozna to polepszyc roznymi technikami. genetralnie pomysl jest dobry jesli bedzie to wszystko pod trawnikiem a nie np pod drzewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts