Annaa 18.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jestem właścicielem działki którą chcę sprzedać. działka ta została mi przez rodziców podarowana. Niestety przez niedopatrzenie nie przepisali na mnie drogi dojazdowej w której mają współwłasność stanowiącą 1/48. Rodzice są od kilku lat po rozwodzie i nie ma szans żeby ojca skłonić do przekazania mi udziału w tej drodze bo nie mam z nim kontaktu. Co mam zrobić? Czy matka ma wystąpić do sądu o rozdzielność majątku tj udziału w tej drodze a pożniej na mnie to przepisać? pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 18.04.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgodnie z prawem musi być dojazd do działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 20.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Piszesz ze działkę podarowali Ci rodzice- brzmi to tak jakby byli współwłaścicielami. Z drogą było pewnie tak jak z działką - Wystarczy więc jeśli mama podaruje Ci swoją część drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annaa 20.04.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 podobno właśnie nie jest tak mama nie może podarować swojej części, muszę iśc do notariusza i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 20.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Problem najcięższego kalibru. Niech mama sprzeda Tobie swój udział w drodze i po kłopocie, za minimalną kwotę oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts