mikson 18.04.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 witam, czy wyceny muratora sa mocno zanizane, czy ktos mial sytuacje ze realnie kosztorys muratora mocno odbiegal od rzeczywistosci? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=428&IdKolekcji=36 dom jak dla mnie jest idealny, jedyna zmiana na szybko to powiekszenie salonu kosztem pokoju na dole i ustawienie tam duzego stolu, i umieszczenie malej lazienki w innym miejscu czy ktos moze mi powiedziec czy faktycznie stan surowy zamkniety z ociepleniem i otynkowaniem takiego domku to koszt wg muratora 280tys czy realnie przy zalozeniu sred stand materialow to koszt w tej chwili 350tys? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 20.04.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 czy nikt nie widzi ze to fajny domek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawery 07.05.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam! Jestem nowy na forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Niemalże w 100% zdecydowany jestem na c117b - czekam na opinię architekta w sprawie drobnych zmian. Projekt moim zdaniem jest super. Prosty i bardzo ładny. Chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami na jego temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 08.05.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja widze Bije sie z myslami, baaardzo mi sie podoba dokladnie taki jaki jest - martwie sie tylko troszke powierzchnia (koszty). Jesli ktokolwiek bedzie budowal, mam nadzieje, ze sie tu odezwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-A-P 03.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam i podnoszę temat.Mam zamiar kupić projekt Codzienny wariant II C117b. Czy ktoś już się na niego zdecydował? A może już go buduje i ma jakieś uwagi i spostrzeżenia? Układ domku jak dla nas idealny, a jego prostota jest ponadczasowa. Jedynie co nas zastanawia, to duża powierzchnia. Proszę zatem o wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-A-P 05.07.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 My zamówiliśmy i czekamy na projekt codziennego-w.II c117b. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto już zaczął budowę tego domu. Jesteśmy co prawda na początku drogi i mamy więcej pytań niż sugestii - chociaż kto wie? Tak czy inaczej jeśli są zainteresowani projektem dobrze byłoby rozwinąć ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek_ka 10.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, W C117-b dokonaliśmy "drobnych zmian" - dosłownie drobnych ponieważ ten dom nie wymaga według nas żadnych większych poprawek. Poprawki są raczej kosmetyczne (np. likwidacja mniejszego z tarasów na parterze). Mamy nadzieję we wrzesniu wystarować z budową. Pozdrawiam, ART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-A-P 10.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, Jaki Wam wyszedł kosztorys czy zamieszczony w muratorze mocno odbiega od rzeczywistości? Pzdr. B-A-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 też jesteśmy zainteresowani tym projektem. Poza drobnymi zmianami jest super. Chcemy połączyć wc z łazienką na dole, zrobić drzwi wyjściowe z pomieszczenia gospodarczego dolnego, zklikwidować pierwsze drzwi prowadzące do pokoju na dole. Z górnego pomieszczenia gospodarczego chcę zrobić garderobę przy sypialni. Myślimy też o zwiększeniu kąta nachylenia i podniesienia ścianki kolankowej, by było więcej powierzchni na górze. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie cenowo, bo z budową ruszymy najwcześniej za rok. Na razie kupujemy działkę i szykujemy się do porządnego przygotowania projektu. Jestem ciekawa, jak u innych ten projekt wyjdzie cenowo. Piszcie, wrzucajcie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalus 15.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam wszystkich. Dołączam do sympatyków projektu Codzienny c117b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat01 07.01.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 witam,jestemy obecnie na etapie zmian w projekcie codziennego C117b wariant II, interesuja nas Wasze przerobki i udogodnienia wprowadzone przed realizacja, jesli macie doswiadczenia z tym wlasnie projektem i jestescie z mazowieckiego napiszcie do nas.pozdrawiamyala i mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat01 08.01.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 bardzo bedziemy wdzieczni z zona za odzew osob, ktore przymierzyly sie do tego wlasnie projektu. Jestesmy zachwyceni i chcemy poznac osoby ktore maja juz doswiadczenia z nim na etapie budowy lub ewentualnych zmian- bardzo prosze o kontaktpozdrawiam,mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janmik 02.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Wybrałem ten projekt.Panuję drobne zmiany na parterze.Zamknięcie korytarza do sypialni i powiekszenie łazienki.Wejscie do sypialni od salonu ( miedzy oknem a kominkiem).Wejscie do łazienki tylko z sypialni.Jak dleko jesteście z budową?PozdrawiamJanmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbychu700 05.10.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 http://img225.imageshack.us/img225/4874/p1000961sv3.jpghttp://img225.imageshack.us/img225/p1000961sv3.jpg/1/w800.png[/img] zamieszczam parę zdjęć z budowy c117b. obecnie jestem na etapie układania stropu przed jego zalaniem. odnośnie zmian w projekcie dokonałem zmian układu okien, planuję podniesienie ściany kolankowej o 1 pustak, żeby podnieść niskie poddasze, łazienka na parterze będzie 1 pomieszczeniem (oszczędność na szybie wentylacyjnym), dobrze jest powiększyć nieco pomieszczenie gospodarcze kosztem garażu, aby łatwiej wstawić piec, pomieszczenie gosp. na górze zamienię na garderobę, nad garażem będzie 1 duża przestrzeń. Poza tym dom jest prosty w budowie i będzie bardzo funkcjonalny. szukałem odpowiedniego projektu przez rok, ale jestem z wyboru bardzo zadowolony. http://img122.imageshack.us/img122/3282/p1000953yc5.jpghttp://img122.imageshack.us/img122/p1000953yc5.jpg/1/w800.png http://img110.imageshack.us/img110/4633/p1020816ch6.jpghttp://img110.imageshack.us/img110/p1020816ch6.jpg/1/w2560.pngto było miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy77 26.10.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 odnosnie kosztorysu warto kontaktowac sie z [email protected] -przesylaja slepy kosztorys, rys pokazowe i przedstwiaja inne ofery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisla4 19.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam, Projekt codzienny wariant II jest już w sprzedaży od ok. 2 lat, więc wydaje się, że trochę osób z całej Polski pewnie już go buduje/ wybudowało. My jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego. No i mamy pewien problem. Ci co budują pewnie zauważyli, że komin dość mocno wychodzi na salon. Chcąc zrobić kominek, tak jak to przewiduje projekt (a więc „na wprost”, a nie narożny), będzie się on kończył w połowie salonu! Mocno to ogranicza wybór wkładu (trzeba wybrać jak najbardziej płaski), i samej oprawy, obudowy kominka. Macie pomysł jak go zrobić? Może ktoś już ma gotowy kominek i chce się pochwalić zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbwilk 22.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 także chcielibyśmy się przyłączyć i zapytać, czy ktoś z okolic Warszawy wybudował ten projekt? jesteśmy na etapie decyzji i wyboru projektu, na 99% jesteśmy zdecydowani na Codzienny wariant II wersja lustrzana, pozdrawiam, jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisla4 29.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 budujemy - teraz mamy stan surowy zamknięty (po tynkach i wylewkach). Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zwiedzaniem to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisla4 29.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 hmmm...no to sama sobie odpowiem - może się komuś przyda żeby kominek tak nie wystawał można wyburzyć komin od dołu i tam wsunąć wkład. Brzmi to dziwnie, ale kominkarz zapewnia, że nic się nie zawali. Za miesiąc będzie burzył i budował, więc zobaczymy w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmr 13.07.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam szczęśliwych właścicieli i miłosników tego projektu . Jesteśmy na etapie wyboru. Czy jest ktoś z Zielone Góry lub okolic, kto zdecydował się na ten domek ? Wisla4, jaka jest Twoja opinia o tym projekcie? Szkoda , że jesteście pod Warszawą . Będziemy wdzięczni za wszytskie uwagi i rady . Pozdrowienia serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts