Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C117b CODZIENNY wariant 2

Recommended Posts

witam,

czy wyceny muratora sa mocno zanizane, czy ktos mial sytuacje ze realnie kosztorys muratora mocno odbiegal od rzeczywistosci?

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=428&IdKolekcji=36

dom jak dla mnie jest idealny, jedyna zmiana na szybko to powiekszenie salonu kosztem pokoju na dole i ustawienie tam duzego stolu, i umieszczenie malej lazienki w innym miejscu :)

czy ktos moze mi powiedziec czy faktycznie stan surowy zamkniety z ociepleniem i otynkowaniem takiego domku to koszt wg muratora 280tys czy realnie przy zalozeniu sred stand materialow to koszt w tej chwili 350tys?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam!

Jestem nowy na forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.

Niemalże w 100% zdecydowany jestem na c117b - czekam na opinię architekta w sprawie drobnych zmian. Projekt moim zdaniem jest super. Prosty i bardzo ładny.

Chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami na jego temat.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam i podnoszę temat.

Mam zamiar kupić projekt Codzienny wariant II C117b. Czy ktoś już się na niego zdecydował? A może już go buduje i ma jakieś uwagi i spostrzeżenia? Układ domku jak dla nas idealny, a jego prostota jest ponadczasowa. Jedynie co nas zastanawia, to duża powierzchnia. Proszę zatem o wszelkie opinie.

My zamówiliśmy i czekamy na projekt codziennego-w.II c117b. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto już zaczął budowę tego domu. Jesteśmy co prawda na początku drogi i mamy więcej pytań niż sugestii - chociaż kto wie? Tak czy inaczej jeśli są zainteresowani projektem dobrze byłoby rozwinąć ten wątek.

Witam,

W C117-b dokonaliśmy "drobnych zmian" - dosłownie drobnych ponieważ ten dom nie wymaga według nas żadnych większych poprawek. Poprawki są raczej kosmetyczne (np. likwidacja mniejszego z tarasów na parterze). Mamy nadzieję we wrzesniu wystarować z budową.

Pozdrawiam,

ART

• 2 months później...
też jesteśmy zainteresowani tym projektem. Poza drobnymi zmianami jest super. Chcemy połączyć wc z łazienką na dole, zrobić drzwi wyjściowe z pomieszczenia gospodarczego dolnego, zklikwidować pierwsze drzwi prowadzące do pokoju na dole. Z górnego pomieszczenia gospodarczego chcę zrobić garderobę przy sypialni. Myślimy też o zwiększeniu kąta nachylenia i podniesienia ścianki kolankowej, by było więcej powierzchni na górze. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie cenowo, bo z budową ruszymy najwcześniej za rok. Na razie kupujemy działkę i szykujemy się do porządnego przygotowania projektu. Jestem ciekawa, jak u innych ten projekt wyjdzie cenowo. Piszcie, wrzucajcie zdjęcia.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

witam,

jestemy obecnie na etapie zmian w projekcie codziennego C117b wariant II, interesuja nas Wasze przerobki i udogodnienia wprowadzone przed realizacja, jesli macie doswiadczenia z tym wlasnie projektem i jestescie z mazowieckiego napiszcie do nas.

pozdrawiamy

ala i mat

bardzo bedziemy wdzieczni z zona za odzew osob, ktore przymierzyly sie do tego wlasnie projektu. Jestesmy zachwyceni i chcemy poznac osoby ktore maja juz doswiadczenia z nim na etapie budowy lub ewentualnych zmian- bardzo prosze o kontakt

pozdrawiam,

mateusz

• 1 month później...

Wybrałem ten projekt.

Panuję drobne zmiany na parterze.

Zamknięcie korytarza do sypialni i powiekszenie łazienki.

Wejscie do sypialni od salonu ( miedzy oknem a kominkiem).

Wejscie do łazienki tylko z sypialni.

Jak dleko jesteście z budową?

Pozdrawiam

Janmik

• 7 months później...

http://img225.imageshack.us/img225/4874/p1000961sv3.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/p1000961sv3.jpg/1/w800.png[/img]

zamieszczam parę zdjęć z budowy c117b. obecnie jestem na etapie układania stropu przed jego zalaniem. odnośnie zmian w projekcie dokonałem zmian układu okien, planuję podniesienie ściany kolankowej o 1 pustak, żeby podnieść niskie poddasze, łazienka na parterze będzie 1 pomieszczeniem (oszczędność na szybie wentylacyjnym), dobrze jest powiększyć nieco pomieszczenie gospodarcze kosztem garażu, aby łatwiej wstawić piec, pomieszczenie gosp. na górze zamienię na garderobę, nad garażem będzie 1 duża przestrzeń. Poza tym dom jest prosty w budowie i będzie bardzo funkcjonalny. szukałem odpowiedniego projektu przez rok, ale jestem z wyboru bardzo zadowolony.

http://img122.imageshack.us/img122/3282/p1000953yc5.jpg

http://img122.imageshack.us/img122/p1000953yc5.jpg/1/w800.png

http://img110.imageshack.us/img110/4633/p1020816ch6.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/p1020816ch6.jpg/1/w2560.png

to było miesiąc temu

• 3 weeks później...
  • 4 months później...

Witam,

Projekt codzienny wariant II jest już w sprzedaży od ok. 2 lat, więc wydaje się, że trochę osób z całej Polski pewnie już go buduje/ wybudowało. My jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego. No i mamy pewien problem. Ci co budują pewnie zauważyli, że komin dość mocno wychodzi na salon. Chcąc zrobić kominek, tak jak to przewiduje projekt (a więc „na wprost”, a nie narożny), będzie się on kończył w połowie salonu! Mocno to ogranicza wybór wkładu (trzeba wybrać jak najbardziej płaski), i samej oprawy, obudowy kominka. Macie pomysł jak go zrobić? Może ktoś już ma gotowy kominek i chce się pochwalić zdjęciami? :)

• 2 months później...

także chcielibyśmy się przyłączyć i zapytać, czy ktoś z okolic Warszawy wybudował ten projekt?

jesteśmy na etapie decyzji i wyboru projektu, na 99% jesteśmy zdecydowani na Codzienny wariant II wersja lustrzana,

pozdrawiam, jakub

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam szczęśliwych właścicieli i miłosników tego projektu :D . Jesteśmy na etapie wyboru. Czy jest ktoś z Zielone Góry lub okolic, kto zdecydował się na ten domek ?

Wisla4, jaka jest Twoja opinia o tym projekcie? Szkoda , że jesteście pod Warszawą :).

Będziemy wdzięczni za wszytskie uwagi i rady :). Pozdrowienia serdeczne.