kania 18.04.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Chciałabym poprosić o radę w kwestii roweru dla 9 latka. Zbliża się przyjęcie komunijne i jak staropolska tradycja każe - chłopak dostanie rower. Ale jaki mu kupić? Krążyłam po internecie i wiem, że nic nie wiem . Wolałabym nie przesadzać z ceną ale nie chcę też kupić bubla. Może ktoś poradzi na co zwracać uwagę? Czy firma ma duże znaczenie? Spodobały mi się rowery marki Kross ale czy są dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Spróbuj wysondować (u rodziców?) jakie rowery podobają się młodemu. Przynajmniej rodzaj, model, może nawet kolor, firmę to już wybierzesz sama. Mój starszy syn dostał, wprawdzie nie na komunię, rower który zachwycił dziadka: za duży, za ciężki i w kolorze - dla mnie - nie do strawienia. Teraz "odziedziczył" go mój mąż Wydaje mi się, że 9-latkowi nie ma sensu kupować zbyt drogiego roweru, bo mogą mu ukraść, a i tak za parę lat będzie chciał nowy. (Nawiasem mówiąc mój młodszy bardzo chce wskoczyć na mojego składaka, którego dostałam dokładnie w jego wieku, a mąż uparł się, że kupi mu nowy. No cóż składak przekroczył trzydziestkę, ale trzyma się nieźle). Ostatnio pan w rowerowym wspominał swojego składaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 19.04.2007 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki Kofi za odzew. To właśnie ja jestem mamą ... wiesz dziadkowie dają kasę a ja mam kupić ten rower. Wizualnie wiele rowerów nam się podoba...ale górna półka odpada, bo nie chcę wydać więcej niż 1 tys. na rower dla chłopaka, który będzie jeździł głównie na boisku przy domu i po ścieżkach rowerowych w mieście. Są opinie, że za taką kasę nie kupię nic porządnego ... Może ktoś ma rower dla dziecka, jest zadowolony i podzieli się informacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.04.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 19.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Z doświadczenia wiem że w rowerze najważniejszy jest osprzęt: przerzutki i hamulce, z pozostałych rzeczy - rama (ciężar). Ja kupiłem swojemu synowi rower Arkus (polski) z dobrymi przerzutkami i hamulcami (Shimano), dość lekki i - bardzo ważne - dostosowany do jego wysokości. No i OBOWIĄZKOWO kask. Teraz na "topie" są hamulce tarczowe i amortyzatory, ale moim zdaniem to za drogi sprzęt do zabaw pod blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 19.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Z doświadczenia wiem że w rowerze najważniejszy jest osprzęt: przerzutki i hamulce, z pozostałych rzeczy - rama (ciężar). Ja kupiłem swojemu synowi rower Arkus (polski) z dobrymi przerzutkami i hamulcami (Shimano), dość lekki i - bardzo ważne - dostosowany do jego wysokości. No i OBOWIĄZKOWO kask. Teraz na "topie" są hamulce tarczowe i amortyzatory, ale moim zdaniem to za drogi sprzęt do zabaw pod blokiem. jeśli obdarowywany nie będzie miał nic przeciwko obecnej modzie nie pakuj się w amortyzatory zwłaszcza tylny hamulce tarczowe przy tej kwocie również będą niewypałem. Podstawa to to dobra lekka i mocna rama np. CR-MO i nie za mała- bo szybko wyrośnie. Mój syn eksploatuje taki rower już 9-rok mimo ,że już kawał chłopa z niego skończył w kwietniu 18-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 20.04.2007 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Plamiak, jest dokładnie tak, jak mówisz – będzie to rower głównie do zabaw pod blokiem. Niestety, muszę myśleć też o tym, że mogą go zwyczajnie ukraść . Nie chciałabym, żeby dzieciak (i my) miał stres, że nie może na chwilę odejść od roweru, bo kosztował kupę pieniędzy... Oglądałam te Arkusy, wyglądają faktycznie zachęcająco. Krzystof2, na szczęście nie jestem specjalnie ograniczona wymaganiami syna. Prawie wszystkie rowery, które mu pokazywałam są wg niego "fajne". On marzy o keyboardzie i tu było więcej zachodu ... Rower ma być w miarę tani i przyzwoitej jakości, tzn. bezpieczny. Dzięki za wskazówkę, co do ramy. A czy mógłbyś zdradzić, jakiej firmy masz ten rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 21.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja polecam Gianta. Przerabiamy je wszyscy od kilku lat (od najmniejszego modelu - 12 cali). Nasz starszy syn rowerów nie oszczędza. Wertepy, krawężniki, rzut na chodnik, jazda z przeszkodami. Nie ma cackania. Ramy po kilku latach są podrapane na maksa, ale jak narazie (puk puk puk) nie bylo żadnych usterek mechanicznych. Raz na kilka lat oddajemy rowery na przegląd, żeby dalej slużyly kilka lat.Cena roweru dla 9 latka jest poniżej tysiaka (chyba 8 stów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item186285850_rower_kross_b_250_rama_15_idealny_na_komunie.html http://www.allegro.pl/item185075930_rower_gtix_atomics_1xdisc_wyprzedaz_super_cena.html http://www.allegro.pl/item186284074_rower_xoom_26_2xdsc_wysylka_gratis_promocja.html http://www.allegro.pl/item184667775_nowy_rower_dual_shimano_wysylka_gratis.html Jest w czym wybierać. Z własnego doświadczenia polecam Crossa, Gianta. Wszystko zależy od zasobności portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 22.04.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Kupiliśmy ostatecznie Gianta. Lekki, rama pasuje do wzrostu. Mnie się podoba, no i najważniejsze, że głównemu zainteresowanemu też, baaardzo...czego chcieć więcej Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts