tom soyer 19.06.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 jak go zrobic?mysle o takim przynajmniej siedmiostopowym. zastanawiam sie czy gdybym go zrobil we wlasnym zakresie wyszlo by mniej niz 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 19.06.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 hm.. widze ze juz masz go gdzie postawic ....ja jeszcze nie ..wiec nie pomoge ci w tym temacie ..pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 19.06.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Wszystko zależy jaki stół chcesz mieć. 7 ft można kupić już za 2400 zł (http://www.wik.pl/produkt.php?id=192). Ja mam chrapkę na Aristocrata 8 ft z 6 nogami toczonymi: http://www.wik.pl/produkt.php?id=55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruś 19.06.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 myślę, że drożej to ci nie wyjdzie zrobić samemu ale co to będzie za zróba? chyba, że jesteś super w te klocki. Co do cen... wszystko zależy od płyty.... jak będzie drewno, sklejka lub coś w tym rodzaju to z czasem może się wypaczyć i będzie kicha... (tak ma mój sąsiad - wiadomo gdzie "znosi")... inne po prostu kosztują o zgrozo... jak potrafisz, pewnie, że zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.06.2003 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 jeszcze nigdy tego nie robilem wiec nie moge powiedziec ze potrafie. wszystko wiec zalezy od technologii. w najblizszych miesiacach zamierzam zaadoptowac piwnice na prywatna klubo-kawiernie z wyjsciem na ogrod i tam postawie tez stol. wystroj ma byc raczej nowoczesny i trudno trafic taki stol aby pasowal do naszych planow wystroju. poza tym wydaje mi sie ze stoly bilardowe robi sie z marmuru a nie drewna? drewno to tylko kasta (obudowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekZ 20.06.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Lub z granitu ma jeszcze lepsze parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruś 20.06.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 przede wszystkim płyta powinna być zrobiona z granitu... dlatego tyle to kosztuje. Są też stoły z płytą paździerzową ale wiadomo.... drzewo, paździerz ma tendencje do wypaczania się.... sklejka też nie pomoże... usztywnić się za bardzo nie da żeby zabezpieczyć przed "dołkami"... powodzenia.... pisz więcej... Twoje doświadczenia napewno pomogą innym w podjęciu decyzji za lub przeciw... sam wiele rzeczy zrobiłem własnymi rękoma ale budowy stołu bilardowego bym się nie podejmował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 21.06.2003 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Żaden granit, płytę robi się w profesjonalnych stołach łupkową. Granit jest za twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 23.06.2003 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Żaden granit, płytę robi się w profesjonalnych stołach łupkową. Granit jest za twardy. lupek to chyba trudno "wypolerowac" co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 23.06.2003 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 chodzi mi tez np o "znormalizowane" wymiary stolu, luz (i ich ksztalt?), jak mocowac sukno (jakie?). NIektore rzeczy moge "sciagnac" z prawdziwego stolu ale pewnie nie wszystko. Moze jest gdzies to opisane?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 23.06.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Zapewne da się zrobić każdą rzecz. Pytanie tylko czy w warunkach amatorskich można zrobić to dobrze, tak aby końcowy efekt był zadawalający. Naważniejsze jest rozłożenie materiału na blacie stołu. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts