Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

projekt jest interesujący choć ja z całą pewnością połączyłambym pokój na dole z salonem. Co do góry to pokoje jak na ta powierzchnię domu trochę małe.

Dach prosty, więc pewnie i tani, fajnie wygląda zwłaszcz ate filary i podcień. Choć widziałam domy o podobnym układzie, ajednak lepiej rozwiązane przestrzennie. Może jeszcze poszukajcie!

• 6 months później...
  • 4 weeks później...

Wtrące swoje trzy grosze :D . Domek bardzo ładny w moim typie. Dół fajny spory salon z wydzieloną częścią jadalnianą, spiżarka fajna rzecz. Jedyne co bym zmieniła to schody na 2biegowe z podestem, łatwiejsze w wykańczaniu i bezpieczniejsze(ja tak zrobiłam bo mam biegacza w domu i muszę dbać o bezpieczeństwo - ale to rzecz gustu). W salonie te trzy okna połaczyłabym w całość i obniżyła do poziomu 55-60cm od podłoża. Takie okna widziałam w Danii, super to wygląda i siedząc widzisz cały ogród. Poprosiłabym o szczegółowe rysunki, czy przypadkiem u góry w pokojach nie ma słupów. Kiedyś spodobal mi się jeden projekt, ale okazało się że ma słupy w niezbyt ciekawych miejscach i nie dało się ich ruszyć, więc zrezygnowaliśmy. Teraz też będę mieć słupy, bo mi się podobają, ale akurat tam gdzie będą fajnie wyglądać a nie przeszkadzać. No i balkon, dla mnie to zbędna rzecz i wydatek nie potrzebny. Ale to tylko moje skromne zdanie.

Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji :)

Jantar jest ładniejszy :) Ma fajniejsze poddasze, jedynie może bym zrobiła przejście nad garaż i wykorzystała to pomieszczenie, kótre kiedyś z pewnością się przyda (dzieci już wymyślą co tam zrobić). Ja tak robię ale na razie nie planuję go wykańczać tylko kiedyś a z pewnością się przyda. Kuchnia fajna wieksza i większa spiżarka to fajna sprawa. Nie trzeba tyle szafek i garki jest gdzie trzymać. Zrobiłabym przejście jedynie przez garaż do domu a te z tyłu garazu zlikwidowała. Reszta to drobne korekty, ale stanowczo stawiałabym na jantara. Osobiscie też mam podobny z tej pracowni - dudek- tylko doprojektowuje garaż i przesuwam trochę scianki u góry. Ale jestem zadowolona z współpracy z tą pracownią, szybko odpowiadają na emaile, przysłali szczegółowsze rysunki i dane do kalkulacji. Przez telefon też bardzo miła obsługa. Ale to tylko moje skromne zdanie, każdy ma inny gust i upodobania. Wybór jest cięzki, bo w końcu sie buduje na całe życie. Fajnie jest też zobaczyć już wybudowany, ja nie miałam takiej okazji niestety, więc została tylko wyobrażnia, oby trafna, juz niedługo się okaże.

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz zyczę trafnej decyzji :D :D

• 1 month później...
  • 1 month później...
Dawno tu nic sie nie działo, Agatke z garazem widziałem na http://www.hbstudio.pl/ a co do wypowiedzi dzióbka to Jantar wcale nie ma fajniejszego poddasza, popatrzcie holl garderoba schody i jeszcze jakies pomieszczenie zajmują prawie poł poddasza i nie wydaje mi sie zeby to bylo takie fajne. Fajne natomiast jest to ze z pokoju mozna dostac sie na balkon i korzystac z niego. Popatrzylem tez na szmaragda z karajobrazow i na ten piekny balkon wchodzi sie z duzego przestrzennego hollu chyba to nie jest najlepsze rozwiazanie mi sie tak wydaje.

• 2 months później...
  • 8 months później...
  • 3 weeks później...