dzonline 18.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam, co myślicie o projekcie Agatka z garażem z pracowni HBStudio? Zastanawiamy się bardzo poważnie nad tym projektem. Prosiłbym o opinie co do tego projektu. Szukamy domu funkcjonalnego i taniego w budowie. Może są forumowicze, którzy podjęli się budowy tegoż projektu i mogą sie podzielić spostrzeżeniami, oraz tym co ich ujęło w tym projekcie albo co ich drażni. A może jakieś inne propozycje projektów są według Was godne polecania w podobnej charakterystyce (prosta bryła prosty dach). Na forum prawie nie istnieje wątek dotyczący tego projektu. Zapraszam do dyskusji. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 22.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A jednak wprowadziliśmy zmiany Poszerzyliśmy o 50cm garaż przedłużyliśmy też jego tylną ścianę wyrównując ją ze ścianą budynku. Zlikwidowaliśmy tez zewnętrzny taras który i tak był mikry a w miejsce tego będzie nieco większy salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 09.05.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Halo,czy ktoś tu bywa?Nasz projekt w adaptacji.-zmniejszamy balkon,likwidujemy okno w gospodarczym i 2 okna w salonie,,powiększamy kuchenne;na górze-powiększamy pokój 5,chcemy nad garażem pralnię z wejściem z łazienki.No i oczywiście okno w łazience.Trochę zmienia się wygląd,ale najważniejsza jest funkcjonalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 28.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No i się zaczyna Na jutro jestem umówiony z geodetą a w piatek zaczyna sie wielkie kopanie, trochę sie obawiam samego początku ale jakoś to będzie mam nadzieje. Na ten rok mam w planie stan surowy zamkniety . Trzymajcie kciuki za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 28.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja zaczynam za 2 dni kopać fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 01.06.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wiem coś o tym. Ja też jestem z tych jeszcze myślących. Więcej znajdziesz tu: http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=2141 Ale jakoś nikt nie chce się podzielić zdjęciami. Bu. Niech ktoś coś wklei, bo już nie wytrzymam... Nawet zdjęcia z czyjejś realizacji. Ja jestem z kielc i nic nie wiem o budującej się agatce w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 07.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam. My też zdecydowaliśmy się na budowę Agatki z garażem. Jak na razie zmieniliśmy tylko 2 rzeczy, podobnie jak niektórzy na forum zrezygnowaliśmy z tarasu powiększając salon i poszerzyliśmy o 0.5 metra garaż, zrównaliśmy tez tylną ścianę garażu ze ścianą budynku z nadzieją że uda nam się tam zrobić pomieszczenie na kotłownie. Wielka przygoda z budowaniem zaczęła się 1 czerwca kiedy to przyjechała koparka i wykopała fundamenty. Wczoraj fundamenty zostały już zalane Gdyby ktoś chciałby zobaczyć fotki z tego etapu to chętnie je podeślę. Na placu budowy mam już zwiezione wszystkie materiały potrzebne do postawienia ścian ( jest tego naprawdę sporo całe szczęście że mam sporą działkę bo nie było by sie gdzie ruszyć ) nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując je już teraz bo widzę że wzrost cen jak by się zatrzymał . W tym roku jeżeli wszystko dobrze się potoczy mam zamiar wykonać tylko stan surowy zamknięty (razem z dachówką ) Udało mi się znaleźć sprawdzoną brygadę której za pracę począwszy od fundamentów skończywszy na dachówce zapłacę 26 tyś. Zł ( całe szczęście że mieszkam w małym miasteczku gdzie ceny robocizny aż tak bardzo nie oszalały ) To chyba jak na razie wszystko będę sie starał systematycznie pisać o moich postępach. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podesłał mi fotki własne lub podejrzane z realizacji ponieważ do tej pory niemiałem okazji zobaczyć Agatki na „własne oczy” [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 No to ja poproszę o fotki na priv .My dopiero wczoraj złożyliśmy papiery w starostwie.Czekamy....Chcemy ruszyc we wrześniu.A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 11.06.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Od dawna podczytuję forum. W maju br kupiliśmy śliczną 12 arową działkę. Chcielibyśmy postawić na niej taki domek:http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=151&opcja=opisMam pytanie, czy ktoś już buduje, może wybudował taki domek? Mogłby wkleić zdjęcia jak wyszedł on w "naturze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekg30 15.09.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Poszukaj na wontkach o Agatce z hb studio , bo to ten sam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.sz 30.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam wszystkich forumowiczów! Pomóżcie proszę, czy ktoś z Was buduje Agatkę z Hb Studio? Będę wdzięczna za wszelkie informacje i podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia251 03.10.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam,jeszcze nie buduję ale planuję rozpoczęcie budowy na wiosnę 2008.Projekt Agatka z HB Studio z 2stanowiskowym garażem. W tej chwili poszukuje architekta, który wprowadzi pare zmian. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 11.10.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam! Planuję budowę domku i wpadł mi w oko projekt Agatka. Nie kupię go jesli nie zobacze domku "na żywo". Czy byłby ktos tak wspaniałomyślny i zaprosił mnie na kawę Podoba mi sie projekt ale to zamało aby podjąc decyzje o budowie tego właśnie domu. Może przy okazji jakieś informacje o minusach Agatki? Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 14.10.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Hmm... Nikt z Was nie może nic powiedziec o Agatce? Zależy mi na opiniach mądrych, doświadczonych głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 15.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Już wiem, że nalezy powiększyc gazraż (zrównac z tyłu z domem) aby stworzyc tam kotłownie ponieważ bedę opalac paliwem stałym. Schody tez chyba nie są za wygodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 15.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 tutaj jest trochę inf http://forum.budujemydom.pl/index.php?showtopic=2141 ja też rozmyslam o Agatce ale nie mam pomysłu na pokój nad garażem, jak tam wejść no i nie wiem o ile droższa byłaby Agatka od rododendronów 2 Archonu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m413da514d84fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 15.10.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mam pomysł co do pomieszczenia nad garażem. Podziele go na dwie części. jedna - wejście z pokoju to garderoba. Druga - wejscie z łazienki to suszarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 15.10.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 fajny pomysł czy masz może konkretna wycenę Agatki /nie ze strony int/ ja musze wybudować dom za 350 tys i takiego projektu poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 15.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Napisałam do biura projektowego Agatki i odesłali mi kosztorys na IIIkwartał 2007 - 248tys. Ja chciałabym zmieścic sie w 300 Chyba jestem niepoprawną optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 15.10.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dom w rododendronach jak dla mnie nie jest już tak przytulny z zewnątrz a to też ważne I dach ma więcej łamań a wiec droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts