Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

co myślicie o projekcie Agatka z garażem z pracowni HBStudio? Zastanawiamy się bardzo poważnie nad tym projektem. Prosiłbym o opinie co do tego projektu. Szukamy domu funkcjonalnego i taniego w budowie.

Może są forumowicze, którzy podjęli się budowy tegoż projektu i mogą sie podzielić spostrzeżeniami, oraz tym co ich ujęło w tym projekcie albo co ich drażni. A może jakieś inne propozycje projektów są według Was godne polecania w podobnej charakterystyce (prosta bryła prosty dach). Na forum prawie nie istnieje wątek dotyczący tego projektu.

Zapraszam do dyskusji.

Darek

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Halo,czy ktoś tu bywa?

Nasz projekt w adaptacji.-zmniejszamy balkon,likwidujemy okno w gospodarczym i 2 okna w salonie,,powiększamy kuchenne;na górze-powiększamy pokój 5,chcemy nad garażem pralnię z wejściem z łazienki.No i oczywiście okno w łazience.Trochę zmienia się wygląd,ale najważniejsza jest funkcjonalność.

• 3 weeks później...

Wiem coś o tym. Ja też jestem z tych jeszcze myślących. Więcej znajdziesz tu:

http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=2141

Ale jakoś nikt nie chce się podzielić zdjęciami. Bu. Niech ktoś coś wklei, bo już nie wytrzymam... :lol: Nawet zdjęcia z czyjejś realizacji.

Ja jestem z kielc i nic nie wiem o budującej się agatce w pobliżu

Witam.

My też zdecydowaliśmy się na budowę Agatki z garażem. Jak na razie zmieniliśmy tylko 2 rzeczy, podobnie jak niektórzy na forum zrezygnowaliśmy z tarasu powiększając salon i poszerzyliśmy o 0.5 metra garaż, zrównaliśmy tez tylną ścianę garażu ze ścianą budynku z nadzieją że uda nam się tam zrobić pomieszczenie na kotłownie.

Wielka przygoda z budowaniem zaczęła się 1 czerwca kiedy to przyjechała koparka i wykopała fundamenty. Wczoraj fundamenty zostały już zalane :)

Gdyby ktoś chciałby zobaczyć fotki z tego etapu to chętnie je podeślę. Na placu budowy mam już zwiezione wszystkie materiały potrzebne do postawienia ścian ( jest tego naprawdę sporo całe szczęście że mam sporą działkę bo nie było by sie gdzie ruszyć ) nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując je już teraz bo widzę że wzrost cen jak by się zatrzymał . W tym roku jeżeli wszystko dobrze się potoczy mam zamiar wykonać tylko stan surowy zamknięty (razem z dachówką )

Udało mi się znaleźć sprawdzoną brygadę której za pracę począwszy od fundamentów skończywszy na dachówce zapłacę 26 tyś. Zł ( całe szczęście że mieszkam w małym miasteczku gdzie ceny robocizny aż tak bardzo nie oszalały )

To chyba jak na razie wszystko będę sie starał systematycznie pisać o moich postępach.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podesłał mi fotki własne lub podejrzane z realizacji ponieważ do tej pory niemiałem okazji zobaczyć Agatki na „własne oczy” [email protected]

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam! Planuję budowę domku i wpadł mi w oko projekt Agatka. Nie kupię go jesli nie zobacze domku "na żywo". Czy byłby ktos tak wspaniałomyślny i zaprosił mnie na kawę ;) Podoba mi sie projekt ale to zamało aby podjąc decyzje o budowie tego właśnie domu. Może przy okazji jakieś informacje o minusach Agatki? Prosze o pomoc! :)