fordka 15.10.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 hmm, w takim razie chyba przesadzam szukając małego domu jak rododendrony2, 250 tys za wybudowanie+100 tys na wykończenie tip-top i Agatka będdzie stała Moi faworyci to Agatka Rodo APS 161,99 itp Diuna /a zaczynałam od Domu w lawendzie archonu i jemu podobnych/ i masa masa innych chcę wybudować prosty dom i ładnie go wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 15.10.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 To podobnie jak Ja. Też marzy mi się prosty domek i myslę że Agatka takim jest tylko chciałabym zobaczyc ją na żywo... i tu zaczynają się schody bo żaden posiadacz Agatki wykończonej bądź budowanej się nie zgłasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 16.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Jak tam fordka? Wybrany projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 16.10.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 projekt nie wybrany ale to juz trwa od miesiaca więc sie przyzwyczaiłam to mój drugi dom i wierz mi że projekt jest wybrac bardzo bardzo trudno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 16.10.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 To może przekaż niedoświadczonej koleżance jakieś wskazówki co do wyboru projektu . Może napaliłam się na tą Agatke jak szczerbaty na suchary? To mój pierwszy domek i chciałabym się dobrze w nim czuc Potrzebuję szybko podjąc decyzje aby zacząc załatwiac formalnosci coby w przyszłym roku udało się rozpocząc budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 16.10.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 ech, marny ze mnie doradca skoro sama nie umiem sie zdecydować przy pierwszym projekcie wszystko wydawało sie sliczne i wspaniałe a teraz juz zaczynam przesadzać a idealnych projektów gotowych po prostu nie ma ale Agatka jest w porządku tylko ja coś ciągle wymyslam wiem jedno, nie warto budować wielkich molochów, z wielka kubatura i niewykorzystanymi przestrzeniami ale nie warto też budować za małych pomieszczeń, wykorzystanych co do centymetra, do bólu praktycznych i nudnych i szukaj tu kompromisu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 16.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 No to mi doradziłaś Teraz juz kompletnie nic nie wiem. Moim pierwszym projektem był Orion. Stwierdziałam, że za duzy i za drogi. Agatka wydaje mi się w sam raz. ale to tylko moje zdanie. Nikt mi nie potrafi doradzic. A Ci co maja lub buduja Agatke nie zgłłaszają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 16.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Sama musisz wiedzieć jakiej powierzchni potrzebujesz, w jakiej będziesz się dobrze czuła. dodatkowo ważne jest usytuowanie domu na działce względem stron swiata - ale nie przesadzajmy mówiąc iż tylko dzialki "połnocne" sa OK dodatkowo - salon nie powienien być mniejszy niż 30m, a choc jedna sypialnia 15m, potrzebna jest też garderoba, pom gospodarcze, lubie też wyjście z garazu na ogród schody w ustronnym miejscu, choć ozdobne schody w salonie wygladają świetnie, to wole aby szlak komunikacyjny do pokoju syna odbywał się poza salonem porzadna łazienka /nie mniej niż 7m/ kuchnia 10m to minimum WC na parterze - daaaleko od jadalni i wejście do pokoju na partzere nie bezpośrednio z salonu to takie moje minimum Agatka raczej to wszystko ma no, nie ma wykusza /choć mówią że to zbędne / ale ja uwielbiam wykusze ale ostatnio wole domy kalenicą prostopadłe do szerokości działki PS Agatka jest mniejsza od Oriona o 20m, nie wiem jak to szacować kosztowo z jednej strony wydaje mi się że 20m to niewiele w stosunku do całego kosztu domu i jesli ma ci dac szczeście to warto przepłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 16.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 ja chyba zdecyduję sie na rodo2 - powiększone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 16.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 No to nie zostało mi nic innego jak życzyc powodzenia. Ja biedna sierotka znów zostałam sama z moja Agatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 17.10.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 biiedrona, Agatka ma strasznie niską ścianę kolankowa, nie wiem czy da się to podwyższyć bez zmiany wyglądu domku 56,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 17.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Da sie! Na forum, do którego link mi sama podesłałas ludzi pisali że podniesli i bryła nie ucierpiała. Oj zgrabna ta Agatkia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia251 18.10.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam! Kupiliśmy projekt Agatka z garażem 2stanowiskowym. Projekt jest właśnie u architekta, który nanosi zmiany. Budowe rozpoczynamy w kwietniu 2008. Zmiany jakie wprowadzamy są nastepujące: Parter - Powiększenie salonu z lewej strony o taras (i tu będzie ściana bez drzwi/okna tarasowego) - Wyjście na taras będzie teraz tam gdzie są trzy okna. Robimy 4 okna/drzwi tarasowe po środku całej ściany. - Okno po lewej stronie salonu powiększamy do 150 cm (tam gdzie na projekcie stoi stół). -Stawiamy ściane pomiędzy kuchnią a salonem. - Okno w małym pokoju na dole stawiamy po środku. - Kuchnię powiększamy o schowek. - Schody robimy ze spocznikiem - Filary stawiamy równe na całej długości Pietro: - W pokoju nr 5 robimy lukarne - balkon - Strych nad garażem dzielimy na pół i robimy w jednej części garderobę a w drugiej pralnio/suszarnie. W związku z tym jedno okno będzie po stronie garderoby a drugie po stronie pralni (zamiast jednego dużego które jest w projekcie). - Wstawiamy okno w łazience. Ścianknę kolankową powiększamy do 100 cm. I to tyle, więcej pomysłów nie mieliśmy Projekt jest śliczny. No ale rzeczywiście nie znaleźliśmy inwewstora, który chciałby się pochwalić na żywo swoją Agatką więc mamy nadzieje że wszystko będzie wyglądało tak ładnie jak na papierze Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 19.10.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 monia251 powiedz jakim cudem udało sie Wam wygospodarowac tam schody ze spocznikiem?? Te schody właśnie spędzaja mi sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.10.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Hej, moi mili. Ktoś w końcu coś pisze sensownego. Bo już Wam powiem, że to inne forum bo swieci pustką i nic się nie dzieje... Ja też będe budować Agatkę ze zmianami, które gdzieś tam opisywałam, tyle że nie w tym roku Podsyłam troche zdjęć, które też wkleiłam na innym f. http://images32.fotosik.pl/6/910e6fb011ce4f65.jpg[/url] http://images31.fotosik.pl/6/93a25ad002035f49.jpg[/url] http://images32.fotosik.pl/6/6da7afaf81e3bbf0.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.10.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Jest jeszcze jedna realizacja, którą napewno widzieliście a podają ją na stronie hb studio. Jak dla mnie to piękniusi. Fordka po co Ci te rodo... i ten kosztowny wykusz. Salon masz tylko 23m a gdzie w tym wszystkim stół (taki na więcej osób). Ja postawiłam na duży, przestronny salon wraz z kominkiem. Taki jest w Agatce. Wierz mi, widziałam na żywca, choć tylko przez okno. Jak dla mnie to jednak za mały ten domek. I łazienke masz bzz okna. Co prawda można kuchnię powiększyć o kawałek korytaża i spiżarkę i to jest jedyne co się mi spodobało. Eee tam Agatka lepsza Osobiście to nie lubie tej firmy, bo jak się wejdzie do nich na strone to oczy dostają wytrzeszczu, bo nic nie mogą dojrzeć. Jakieś małe miniaturki tych domków. Zawsze mnie to wkurzało i jeszcze jedno: prawie wszystkie ich domki mają wykusze... Wiem, wiem są tacy co lubią, ale nikt mi nie powie, że te miniaturki to świetny pomysł.... dlatego ich nawet nie oglądam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biiedrona 19.10.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 No ładnie ta Agatka wygląda... Tylko te schody nie daja mi spokoju. Co z nimi robicie aby były wygodniejsze. Monika jakiie zmiany przewidujesz? Gdzies to opisywałaś ale ja nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 20.10.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 No ładnie ta Agatka wygląda... Tylko te schody nie daja mi spokoju. Co z nimi robicie aby były wygodniejsze. Monika jakiie zmiany przewidujesz? Gdzies to opisywałaś ale ja nie wiem gdzie opisałam na innym forum - wiesz gdzie, tyle że mam innego nicka - choc z imienia podobny moni_mg - zabudowa podcienia - 3 okna tarasowe na elew. lewej - przesunięcie w lewo 3 okien na elew. ogrodowej (tak by były wyśrodkowane) - prawdopodobnie zamiana 2 okien w kuchni na jedno większe - powiększenie okien w kuchni do równości z blatem kuchennym może wejście do garażu nie z co. a pod schodami. Trzeba wtedy dać już w domu schodki w dół zamiast kilka schodków w garażu (inaczej pewnie się nie da, bo schody są za nisko) - może zamknięcie co z wc i tym samym zaczęcie schodów troche wcześniej no to na razie tyle. To są takie moje zachcianki. Wszystko wyjdzie w praniu jak architekt się weźmie za to, bo ja nie mogę nic ruszyć nie mając planu zagospodarowania przestrzennego dla mojej działki. Będzie gotowy pod koniec roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia251 20.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 monia251 powiedz jakim cudem udało sie Wam wygospodarowac tam schody ze spocznikiem?? Te schody właśnie spędzaja mi sen z powiek Tak jak wspomniałam projekt jest u architekta, który stwierdził że nie ma problemu z schodów i mam nadzieje że coś sensownego zaproponuje. Z projektem zapoznał się również szef ekipy budowlanej i także powiedział że nie ma problemu wprowadzić spocznik. Co do efektów to muszę jeszcze trochę poczekać bo zmiany są wprowadzane. Tak czy inaczej uważam że schody muszą być bezpieczne. Fajne te zdjęcia Agatki. Kurcze trochę lepiej wygląda Agatka ze ścianką kolankową zgodną z projektem no ale cóż nawet architekt namawia nas aby powiększyć ściankę kolankową do 100 cm bo przy tej w projekcie (56 cm) nie będzie się wygodnie mieszkało. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia251 20.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 A tak przy okazji - nasz architekt stwierdził po pięciu minutach że w projekcie niestety jest dużo błędów. Jeden z przykładów: Opis okien i wymiary - na dwóch stronach wszystko jest ok. natomiast na trzeciej jest narysowane okno dachowe w łazience na górze, którego nie powinno być i na wcześniejszych stronach nie ma. Ja osobiście planuję właśnie wprowadzić tam okno więce architekt ma ulatwioną sprawę Oczywiście słyszałam o gorszych historiach typu każde okno w jednym pokoju na innej wysokości. Ze zrozumiałych względów nie wspomnę jakiego projektu to dotyczyło i jakiej firmy Mimo wszystko Agatka jest najlepsza Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts