Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile architekt bierze za adaptację projektu?

Różnie to bywa z cenami. Szukaliśmy 2 tygodnia, padały kwoty od 5,5 tyś. do 3,5 tyś. Dzięki bogu na forum znalazł się inwestor który buduje dom blisko nas i polecił nam osobę, która również mu pomogła - koszt 1500 zł. - adaptacja projektu plus doradztwo/pomoc w załatwianiu pozostałych formalności łącznie z pozwoleniem na budowę.

Sądzę że jest to akceptowalna kwota biorąc pod uwagę że cały projekt w ten sposób wyniesie ok. 3500 tyś - za tą cenę nie moglibyśmy liczyć na projekt indywidualny.

Gdzie planujecie budowę?

Monika

Wytłumaczcie mi proszę jak to jest? Czy na wszystkie zmiany w projekcie musi wyrazic zgode HB studio? Jeśli np kupięprojekt i z architektem dojdziemy do wnisoku, że coś trzeba zmienic to co? Mam kontaktowac się z HB i prosic ich o zgodę. To bedzie mój pierwszy dom i nie mam bladego pojęcia o niczym :(

Wytłumaczcie mi proszę jak to jest? Czy na wszystkie zmiany w projekcie musi wyrazic zgode HB studio? Jeśli np kupięprojekt i z architektem dojdziemy do wnisoku, że coś trzeba zmienic to co? Mam kontaktowac się z HB i prosic ich o zgodę. To bedzie mój pierwszy dom i nie mam bladego pojęcia o niczym :(

Wraz z zakupionym projektem dostaliśmy pisemną zgodę na wprowadzenie zmian do projektu. W tym dokumencie znajduje sie pozwolenie na wszystkie zmiany, które chcemy wprowadzić (vide wcześniejszy post dot. naszych zmian). Jest to chyba standardowy dokument.

Jeżeli masz jakieś nietypowe zmiany to najlepiej zadzwoń do nich bądź wyślij maila z zapytaniem - odpowiadają b. szybko.

Monika

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 10 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...