Sebastian_Boro 19.04.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam,tematów dotyczących renty planistycznej wiele na forum ale nieznalazłem żadnej informacji dotyczącej sytuacj,i w której przekazałbym część swojej działki w formie darowizny swojej siostrze. Czy w takiej sytuacji będę zmuszony uiścić opłatę planistyczną? Sprawa jest bardzo ważna. Próbuje się czegoś dowiedzieć ale nawet w gminie nie bardzo potrafia mi coś powiedzieć co się z zym "je". Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 22.04.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witaj, Spieszę z odpowiedzią.Tak renta planistyczna zostanie naliczona gdyż dotyczy ona zbycia nieruchomości (czyli sprzedaży i darowizny) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 23.04.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Rodzice zapisali mi działkę i też "miła Pani " wspomniała że będą musieli zapłacić rentę planistyczną bo przekwalifikowali działkę rolną na budawlaną i w ciągu 5 lat nie mogli jej sprzedać! Pani powiedziała że będzie to 20% od wzrostu wartości przez to że została przekwalifikowana. Ale płacić nie zamieżaliśmy i zażuciliśmy ją pytaniami: 1. kto będzie wyceniał 2. co ze wzrostem wartości rynkowej zmiany były ok 2 lata temu 3. a co z tę drenarką co biegnie przez środek działki i obniża wartość działki (czy za to gmina zapłaci) 4. a tak w ogóle to proszę mi wysłać pismo oficjanie że mam zapłacić a ja wtedy poproszę o wykładnie prawną od Państwa (bo to przecież ojciec zapisał synowi i ma jeszcze płacić) To było rok temu do dzisiaj CISZA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 23.04.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Nie cieszylbym sie z tego powodu, Maja na to 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts