tlo1 19.04.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam, Mam dach dwuspadowy, deskowany pokryty blachodachówką Muszę zrobić otwory w kalenicy które posłużą jako wentylacja osieplenia.Jakiej wielkości muszą to być otwory? Czy mogę zrobić je otwornicą, czy jest inny sposób? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Rozumiem że masz na deskach papę, deskowanie w kalenicy się nie styka a skosy jeszcze odkryte (tak powinno być prawidłowo). Wówczas wystarczy od dołu nożem przeciąć papę na całej długości kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlo1 19.04.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Na deskowaniu mam papę + łaty+kontrłaty+blachodachówkę. Na kalenicy mam założony gąsiąr. Deski stykają się na kalenicy a wszystko mam jeszcze otwarte (nie ocieplone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.04.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Czyli tak jak napisałem nóż i przeciąć papę a jak deskowanie nie pozwoli to wspomóż się piłką do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts