Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Mam kupiony czarna dachowke Brass, Lumino (blyszczaca), celtycka. I teraz mam dylemat: czy standardowe okna fakro + standardowe kolnierze (kolor popielato-brazowy wg informacji producenta) to dobry pomysl? Czy bedzie to wygladac dobrze, roznica koloru rzuca sie w oczy? A moze ktos moze podeslac zdjecia?

Dzieki,

amphi

https://forum.murator.pl/topic/77009-czarny-dach-i-standardowe-okna-i-kolnierze-fakro-estetyka/

Witam

Z daleka te kołnierze wyglądają na czarne.

Zobacz sobie w moich zdjęciach.

Jeśli razi Cię nie ten odcień to za dopłatą można zamówić inny kolor.

Jak usłyszałem za ile to mi się odechciało.

Z tego co pamiętam to około 30-40% ceny.

Kolor oblachowania okien połaciowych jest kolorem uniwersalnym! Dobrze się komponuje z każdym pokryciem. Warto obejrzeć parę dachów w okolicy aby się przekonać. Jak masz kasę to zamów sobie miedziane, za kilka lat będą wyglądać jak czarne. Pozdrawiam.

możez wziąśc kolor standardowy a dodatkowo dolny pas (ten co będzie bardziej widać) pokryc dodatkowo cienkim dodatkowym pasem z miedzi przyklejonym do warstwy pod spodem. Miedż z czasem przybierze piekny kolor patyny

pozdrawiam