Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Muszla i bidet

Marbo

Recommended Posts

Wymienione w temacie przybory powinny być zamocowane na tym samym poziomie ale co to oznacza ?

Czy tak by brzegi misek były na jednej wysokości ( wtedy poziom muszli z deską będzie wyższy), czy tak by na tym samym poziomie była góra miski bidetu z deskę na muszli (miska muszli odpowiednio niżej)?

Pytałam o poziom zamocowania przyborów sanitarnych, a nie co mam zrobić z potencjalnym wykonawcą. A sądzę, że pytanie nie jest całkiem trywialne skoro nie odpowiadasz nań jednoznacznie.

Dla poparcia "problemu" zauwazylam jescze, że - wysokość deski bidetowej nie jest równa wysokości deski sedesowej (zwłaszcza zamkniętej) a i panel montażowy do bidetu ma możliwość regulacji wysokości zamocowania czego nie stwierdziła w panelu do WC.

Więc jak to z poziomami - równo ceremika czy równo deski?

Marbo

Grzeczny Gościu. Nie miałam dzisiaj najlepszego dnia - jak raz nie "chciało" mnie zalogować to drugim razem się podpisałam.

A w temacie mnie nurtującym ...

Trochę jeszcze pobuszowałam po Internecie i udało mi się zauważyć, że co bardziej ekskluzywne linie mają poziom zamkniętej deski sedesowej zrównany z poziomem miski bidetu , który to niekoniecznie ma deskę. W innych natomiast miski zawieszone są równo tak że deska sedesowa jest faktycznie wyżej niż poziom bidetu.

Konkluzja - wybiorę konkretny model, popatrzę na fotografie w folderze producenta i podejmę decyzcję. Widocznie nie jednorodnej zasady.

• 1 year później...

Marbo!

Upewnij się,że wybrana przez ciebie seria ma na pewno deskę bidetową.Ja kupiłam Sidney z Roci o mało mnie nie trafiło ,gdy po zamontowaniu muszli i bidetu zaudałam się po deski.Owszem bidetowe były,ale do innych serii!!!W życiu bym na coś takiego nie wpadła!W efekcie mam bidet bez deski :cry: