Darkness 19.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 19.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 pierwszy, pierwszy!!! Witam! życzę powodzenia na drodze budowlanej! he, he... staż małżeński macie taki sam jak my. jeju! ja bym chyba wolał zachować tą dużą działkę, bo lubię duże przestrzenie! Ale skoro lokalizacja nieodpowiada to trudno... ale przyznaj się - żałujecie chociaż troszkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 19.04.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Katarek dzięki za pierwszy wpis Jasne, że załujemy. Ogród jest wielki, ma kilka fajnych zakątków, górkę na skalniak, i duuuużo bzu w płocie Ale - dojazdy są męczace, no i często czasu brak (chęci też niestety) na codzienne zajmowanie się ogrodem. Samo koszenie zajmuje mi jakieś 3 dni... a jak się polenię, to potem mam dzunglę No i trochę mnie sad denerwuje... wolałabym ( i tak mam w planach) ogród bardziej parkowy (tylko drzewa, krzaki i kwiatki , a tu same drzewa owocowe, krzaki owocowe... Wszystkiego nie da się ani zjeśc od razu, ani przerobic, bo jest tego po prostu za duzo. No i się marnuje. Chociaż przyznam się, ze gdyby tylko nam finanse pozwoliły, to kupiłabym działkę obok, bo jeszcze jest wolna Zawsze 1800 m to nie 900, ale cóz... ehh... zycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 19.04.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 nie no... niech zacytuję: "wszystko ma swoje plusy i minusy. ważne, żeby plusy nie przysłoniły tych minusów..." duża działka jest fajna, ale jak trzeba do niej godzinę dojeżdżać to już staje się jakby trochę mniej fajna. Ale mimo wszystko ja bym chciał miec trochę więcej niż mam (a mam 1300m2). Planowaliśmy jakie drzewka posadzić i zamiast 10, które chciałem trzeba się było zdecydowac na 5. ale trudno, trzeba wygospodarowac tak żeby było dobrze. a z utrzymaniem dużego ogrodu to wiem jak jest, bo przez trzydzieści kilka lat mieszkałem u rodziców z dużym ogrodem. Kiedyś to był cały zagospodarowany, ale teraz to rodzice idą raczej w trawniki. Sił już brakuje. Tym niemniej jest tam jeszcze kilka starych drzew, które sadził jeszcze mój pradziadek. Może nie są tak nowoczesne i wydajne jak te, które się teraz sadzi ale takich owoców już nigdzie nie kupię i mam do nich straszny sentyment. No ale w dzisiejszych czasach trzeba pogodzić różne rzeczy, a biorąc jeszcze pod uwagę ceny gruntów... Może kiedyś kupię sobie kawał pola uprawnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SinEater 20.04.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Również chciałem się przywitać Tak jak Gosia napisała troche już walki za nami, ale większość jeszcze przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 23.04.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 WitamMy tez budujemy podpistacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 23.04.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witaj Super, ze budujesz Pistacje, bedziemy sie wspierac wzajemnie Przeczytałam Twój dziennik i mam pytanko - mierzyliscie juz w kuchni, czy wejdzie wyspa? Bo tez mysle o wyspie, ale mam obawy, ze się nie zmieści, tym bardziej, ze tez chcę w tym wykuszu stoł wcisnac... Widzialam niedawno w IKEI sliczne mebelki - razem z wyspą i stołem i teraz mysle, jakby to zrobic, zeby je miec i zeby mi do kuchni weszły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 23.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 nie mierzylismy, ale wszytsko oczywiscie zalezy od wielkosci wyspy - dla chcacego nic trudnego robicie jakies zmiany na dole w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 23.04.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 chciałabym z wyspy zrobic taki "kombajn myjący" - zlew, zmywarke w zabudowie i kawałek blatu roboczego. Na dole likwidujemy boczne okienka w jadalni i zastanawiamy się, czy zlikwidować tez wyjscie na taraz z jadalni, czy zostawic. Kuchnię robię zamykaną. W salonie kominek robimy narożny, dzięki temu bedzie mozna zlikwidować scianę miedzy sypialnia a pokojem i zroic tam garderobę (tego drugiego wyjscia na balkon tez nie bedzie). Myslimy równiez o zamurowaniu okna w gabinecie i wydłuzeniu garazu, ale jeszcze nie jestesmy pewni na 100%. Na górze w łazience nie robimy wyjscia na balkon, tylko dajemy okno. W pokoju nad garazem likwidujemy okna połaciowe. To na razie wszystkie z zaplanowanych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 23.04.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 sporo zmieniacie - ja narazie likwiduje sciane pomiedzy pomiszeszczeniem gospodarczym a lazienka - tym samym powiekszam lazienke likwiduje balkony - to tylko wydatek, a tak naprawde na kawe to mam taras i ogrod to jak narazie tyle, ale nadal intensywnie mysle nad zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam serdecznie kolejnych miłośników Pistacji na pierwszą porcję wrażeń zapraszam do naszej, bo już stoi i to prawie we Wrocławiu . Wszystko widać w naszym dzienniku, ale to nie to samo co na żywo. Pistacje jak widać są chyba dość plenne , bo po zachodniej stronie Wrocławia buduje się inna Pistacja, ale tej nie ma na forum. Jeżeli będziecie mieć jakieś pytania - chętnie pomogę. Życzę powodzenia w budowie. Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 25.04.2007 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 mati_sowee z początku tez myslałam o powiekszeniu dolnej łazienki, ale jednak bede potrzebowac wiekszą kotłownie, bo myslę o piecu na ekogroszek i gdziesz go trzeba bedzie składowac. A w tej łazieneczce widzę, ze prysznic sie zmiesci, a wanna wystarczy mi tylko na górze Natomiast ciagle rozwazamy przedłuzenie garazu, tylko to juz wiaze sie ze zmianami konstrukcyjnymi, wiec i koszty wieksze. A z drugiej strony przydałoby sie takie pomieszczenie gospodarcze od strony ogrodu na to całe grillowe ustrojstwo dabell cieszę się bardzo, że nas "pistacjowców" jest coraz więcej Z miłą chęcią obejrzę domek i posłucham doświadczonej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 26.04.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 mati_sowee Natomiast ciagle rozwazamy przedłuzenie garazu, tylko to juz wiaze sie ze zmianami konstrukcyjnymi, wiec i koszty wieksze. A z drugiej strony przydałoby sie takie pomieszczenie gospodarcze od strony ogrodu na to całe grillowe ustrojstwo my bedziemy budowac pisatecje bez garazu - chyba bo z nami jest wszystko mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 26.04.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a wracajac do lazienki to na dole bedziemy mieli prysznic ale murowany, takie dwuosobowy i wc natomiast na gorze duza wanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 04.05.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Garaż muszę mieć koniecznie i nawet nigdy nie myślałam nad wersją bez garażu. Niestety nie mogę mieć dwustanowiskowego, bo mam głupie warunki zabudowy i pow. zabudowy działki nie może przekraczać 15%, a z podwójnym garażem niestety się nie mieści Przyszłościowo myslimy nad wybudowaniem wolnostojącego. Natomiast co do łazienki, to widziałam przedwczoraj w Castoramie świetną kabinę - zupełnie zabudowana, głęboki brodzik, przydymione szkło i.... hihi radio Akurat bez niego zupełnie mogę się obyć, natomiast sama kabina bardzo mi sie spodobała i właśnie taką mogłabym mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 01.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 WitamMy tez budujemy pod pistacjami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts