Aguś83 19.04.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Czym i jak wykończyć otworzy drzwiowe? Zrezygnowałam z 2 par drzwi w przedpokoju, znajdujących się po przeciwnej stronie, bo bardzo zagracały mieszkanie i za dużo ich było w jednym miejscu. Teraz zostały mi nieciekawe otwory wejściowe, przez które wchodzi się do pokoju gościnnego i dalszej części przedpokoju. Zastanawiam się jak efektownie je wykończyć? Nie mogę niestety znaleźć żadnych fajnych pomysłów Może macie jakieś rady i fotki z ciekawymi rozwiązaniami?? Proszę o inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 19.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Polecam zrobić łuki i obrobić jakimś ładnym kamieniem.Wygląda to efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Polecam zrobić łuki i obrobić jakimś ładnym kamieniem.Wygląda to efektownie. Bardzo ladnie polecasz zrobić i okropnie mi sie to podoba. Ja dodalbym jeszcze krate kutą, wtedy z tym kamieniem bedzie jeszcze efektowniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 20.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A może te otwory drzwiowe wykończyć drewnianymi listwami a po zewnętrznej dać listwy obwiedniowe będzie to taka ala futryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 20.04.2007 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki za podpowiedzi! Sama wymyśliłam na początku, że można by zrobić łuki i obłożyć kamieniem albo imitacją kamienia. Ale nigdzie nie widziałam takiego wykończenia i nie wiem jak się za to zabrać- np. z czego zrobić np łuki? I czy wygląda to ładnie. A jak czegoś nie zobaczę, to ciężko mi jest to sobie wyobrazić Może macie jakieś fotki, na których mogłabym zobaczyć jak takie rozwiązanie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 20.04.2007 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wojtek mógłbyś rozwinąć myśl: "dodałbym kratę kutą". Jak to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 20.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Polecam zrobić łuki i obrobić jakimś ładnym kamieniem.Wygląda to efektownie. Bardzo ladnie polecasz zrobić i okropnie mi sie to podoba. Ja dodalbym jeszcze krate kutą, wtedy z tym kamieniem bedzie jeszcze efektowniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 20.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A nie lepiej po prostu zostawić tak jak jest? Metalowe narożniki dla wzmocnienia, tynk, farba w kolorze ściany oczywiście i gotowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 20.04.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Chodziło mi o coś takiego z tym że otwór drzwiowy napewno jest mniejszy ale podsunięcie pomysłu jest.http://img412.imageshack.us/img412/3562/51241ng8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 20.04.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Tak jak jest nie mogę zostawić bo wygląda to tragicznie - obszarpana przez murarzy wnęka, służąca nie wiadomo czemu Bastorek byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdybyś wkleił fotki Niestety nie poradzę Ci jak to zrobić, bo sama nie potrafię Ale może ktoś z forumowiczów pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wojtek mógłbyś rozwinąć myśl: "dodałbym kratę kutą". Jak to wygląda?? Prosze uprzjemie, juz rozwijam! Krata powinna być z lekkim zadęciem barokowym, ze stylizowanym liściem akantu i kiścią grona winnego, szamerowanego 24 karatowym zlotem. Łuk portalu nalezy zwienczyć owalem z wyrytym nań herbem rodowym, podpartym figlarnie sredniowiecznymi przyporami na antycznych stellach. Wersji rustykalnej pozwolisz, ze nie bede już rozwijal. A tak powaznie, to dobrze byloby wiedziec pierwej jakaż to sciana owych drzwi pozbawiona zostala była ? Jaka jest wysokość wnetrza? Jaka jest estetyka przyjeta we wnetrzu? Bo radzic sobie mozna w nieskonczonosc z efektem jak powyzej rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 20.04.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Bardzo smieszne Wojtek Otóż wnętrze nie ma jeszcze żadnej estetyki bo jest w stanie surowym. wszystko się da, w miarę możliwości finansowych oczywiście, zrobić. Preferuję barwy ziemi, wykończenia nawołujące do natury. Wysokość przedpokoju to 255 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Chodziło mi o coś takiego z tym że otwór drzwiowy napewno jest mniejszy ale podsunięcie pomysłu jest. http://img412.imageshack.us/img412/3562/51241ng8.jpg Pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 . Wysokość przedpokoju to 255 cm. Nooooo, to łuk bedzie pasowal jak ulał. Zupelnie jak u Karwowskich w "Czterdziestolatku" PS To bardzo dobrze ,ze jeszcze nie wiesz jaka bedzie estetyka wnetrza,bo mozesz nawet zrobic luki jak w Altamirze albo Mauretanii. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 20.04.2007 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 21.04.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Mam taką samą wysokość w domu i łuk prezentuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 21.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 he he dobre te łuki. jak w sredniowiecznych klasztorach najłatwiej i najprosciej kupić futryny regulowane do drzwi bezprzylgowych. np. takie typu porta system. http://img266.imageshack.us/img266/9286/p4070456je6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 he he dobre te łuki. jak w sredniowiecznych klasztorach najłatwiej i najprosciej kupić futryny regulowane do drzwi bezprzylgowych. np. takie typu porta system. http://img266.imageshack.us/img266/9286/p4070456je6.jpg No właśnie taką futrynę ja wstawię u siebie pomiędzy salonem a częścią sypialną domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 22.04.2007 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Łuki to staroświecki pomysł?? To może ich nie robić tylko obłożyć kamieniem albo drewnem??Tylko czy to nie będzie wyglądać "ciężko"?? Albo jakby zapomniano tam wstawić drzwi??Rozwiejcie moje wątpliwości i doradźcie co zrobić, żeby wyglądało to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 23.04.2007 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Nikt nie chce rozwiać moich watpliwości?? A może tynk strukturalny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts