Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym wykończyć otwory drzwiowe??

Aguś83

Recommended Posts

Prosze uprzjemie, juz rozwijam!

Krata powinna być z lekkim zadęciem barokowym, ze stylizowanym liściem akantu i kiścią grona winnego, szamerowanego 24 karatowym zlotem. Łuk portalu nalezy zwienczyć owalem z wyrytym nań herbem rodowym, podpartym figlarnie sredniowiecznymi przyporami na antycznych stellach.

Wersji rustykalnej pozwolisz, ze nie bede już rozwijal.

uwielbiam czytać tego faceta :lol:

Ja też mam jeszcze dom w stanie surowym. Początkowo zrobiliśmy szerokie proste wejście do salonu. Potem zdecydowałam się na łuki. Jak juz powstały to nie przypadły mi do gustu (poza tym takie łuki ma co drugi dom), więc kazałam spowrotem podmurowac wszystkie łuki na prosto, a wejście do salonu oraz przejście z jednej części salonu do drugiej wykuliśmy w kształcie koła ściętego u dołu. Mamy zamiar obrobić je kamieniem takim samym jaki znajdzie się na jednej ze ścian salonu i wstawić w nie 3 malutkie halogeniki.

Kształtu juz raczej nie zmienie (mój mąż nie chce już słyszeć że mam znów inną wizję :lol: ) ale co do obróki ... to mam jeszcze czas :p

Prosze uprzjemie, juz rozwijam!

Krata powinna być z lekkim zadęciem barokowym, ze stylizowanym liściem akantu i kiścią grona winnego, szamerowanego 24 karatowym zlotem. Łuk portalu nalezy zwienczyć owalem z wyrytym nań herbem rodowym, podpartym figlarnie sredniowiecznymi przyporami na antycznych stellach.

Wersji rustykalnej pozwolisz, ze nie bede już rozwijal.

uwielbiam czytać tego faceta :lol:

dobre :lol: