sarwa 19.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witajcie,Chciałbym Was zapyac o zdanie. Czy ma sens uniżenie sie do poziomu czepliwego, prowokującego sasiada? Mieszkamy w małej gmienie, blisko miast... Nasze domy usytuowane są wzdłów gminnej, utwardzonej powiedzmy tłuczniem drogi. Mieszkamy pryz niej w czwórkę przy czym na samym końcu mieszka ów czepliwy sasiad. Od 5 miesięcy nie rozmawia z nikim w okolicy lecz nadal nas prowokuje. Do niedawna wytrzymywaliśmy smiejąc się z nigo lecz ostatnie ruchy zagrażają naszemu bezpieczeństwu bowiem mamy małe dzieci a debil zaczął specjalnie bardzo szybko przejeżdżać przed naszymi posesjami, hamując przed swoją działką wręcz blokując koła.Co możemy zrobić? Próg zwalniający? Już wzywał na nas nadzór budowlany więc musiałoby byc to zgodne z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 19.04.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Parę gwózdków będzie taniej. A i na pewno zwolni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Na te gwózdki ten sąsiad to by sie pewnie ucieszył. Takim typom o to własnie chodzi: sprowokowac tak,żeby druga strona zrobiła jakiś głupi ruch. Oni potrafiąsporo przewidzieć. Na gwożdzie odpowie takżegwożdziami, albo po prostu będzie przebijał kola szydłem,albo wkur....ny, będzie się mścił inaczej. Myślę, ze wartoznależć swiadków, a nawet sprowokować jakieś zdarzenie,żeby to on okazał się sprawcą, reszta powinna należeć do policji,od tego ona jest. My sami nie mamy prawa wymierzaćsprawiedliwości, bo niechcący sami możemy za to beknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 20.04.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Doradzę coś najprostszego... nie robić NIC ! Rozumiem że to on jest tą stroną aktywną, to on traci energię a nie wy... Swoją drogą (swoją drogą ), nic się nie dzieje bez przyczyny, co mu zrobiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.04.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 W przypadku progów zwalniających (tzw. sierżantów), sprawa nie jest taka prosta. Na jeden próg zwalniający należy ustawić 2 znaki o tym informujące w odległości 20m od progu. Piszesz, ze to droga gminna, więc ustawienie znaków leży w gestii gminy, natomiast sam próg może już zamontować sołectwo, oczywiście po uzgodnieniu z gminą. Koszt samego progu dla drogi 4 metrowej to ok. 800 zł, do tego koszt oznakowania. O ile pamiętam, mieszkańcy nie mogą partycypować w kosztach tego przedsięwzięcia (można to obejść w ten sposób, że dogadujecie się z radą sołecką, na np. "zasponsorowanie" dajmy na to wiejskiego klubu sportowego w kwocie takiej, jak całość kosztów w.w. inwestycji...). Droga trochę żmudna i długotrwała. Pewnie szybciej znudzi się temu gościowi piractwo drogowe, niż Wy ustawicie tego sierżanta... Druga kwestia, to piszesz, że droga jest utwardzona tłuczniem. Jak w takim razie skutecznie zamontować sierżanta?! Na betonowym fundamencie (co sporo podroży inwestycję), ewentualnie sierżant z kostki brukowej... P.S.: Jak będzie okazja i zauważysz wcześniej, że gościu się już rozpędził, to wyjedź mu taczką wyładowaną np. piachem. Tylko tyle, żeby spanikował, ale nie uderzył w taczkę... Ewentualnie zgłoście sprawę do dzielnicowego, niech coś z tym zrobi. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi1 20.04.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 troszkę droższa wersja ale niezwykle skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 To video to najlepszy dowód na to że nie ma dobrych rozwiązań.Wracając do tej taczki: wyjeżdżałbym z tym piachem jak najczęściej,od czasu do czasu w "panice" wypychając taczke na środek drogi i uskakując do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 to tez jest ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 To nie jest śmieszne, ale ja się śmialem, najlepszy byl ten autobus.Zdaje się, że pojechal dalej. Signum tempori... Naszego czasu. Ps. Jest tam pod koniec tego clipu zderzenie dwóch cięzarówek.Czy ktoś moglby mi objaśnić, skąd znalazła się tam ta druga,której wcześniej nie bylo ? Na dodatek wyglada to tak, jakbyjechała pod prąd... Jakieś czary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Chodzi o tę sytuację: http://img297.imageshack.us/img297/6059/ciezmv2.png ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jedna chyba jechała przy samej ścianie, a druga nieco za nią z tyłu bliżej środka jezdni. Ta druga chyba najechała na tę z przodu po prawej... Ale to jest tylko moja opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Zastanawiam się, czy ta "pod prąd" mogla wyjechać gdzieś z boku tunelu ?Wydaje mi się to głupie, sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Zastanawiam się, czy ta "pod prąd" mogla wyjechać gdzieś z boku tunelu ? Wydaje mi się to głupie, sam nie wiem... To moze być ciężarówka z naczepą ,którą obróciło o 180' a naczepa pozostała na swoim starym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Geno, to najwyrażniej dwie cięzarówki, to widoczna chwilęprzed zderzeniem odbila w lewo, jakby chciała uniknąć zderzenia.Zastanawiają mnie te ukośnie namalowane pasy na ścianie- czyzbyjednak to było oznakowanie jakiegoś wyjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Geno, to najwyrażniej dwie cięzarówki, to widoczna chwilę przed zderzeniem odbila w lewo, jakby chciała uniknąć zderzenia. Zastanawiają mnie te ukośnie namalowane pasy na ścianie- czyzby jednak to było oznakowanie jakiegoś wyjazdu ? Chyba,ze ta ciężaróka wpada w poślizg jadąc z prawej strony tej widocznej, uderza ją w bok. Nie widziałęm jeszcze skrzyżowań w tunelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 20.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dopatrzyłem się tam jakiś badyli, które kołyszą sie po zderzeniu, takjakby bylo to gdzieś na początku tunelu, tam gdzie jest trochęsłonecznego światła. Ten pas nie wygląda na taki, żeby miały się tam zmieścic dwiecięzarówki jadące równolegle.Ta "pod prąd" nie miała raczej włączonych świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Pas nie wygląda ale od krawężnika jest jeszcze trochę miejsca. Zresztą znudziło mi się już to CSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.04.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 to wszystko pikuś zaskoczyl mnie kierowca autobusu ktory przegubowca pieknie z poslizgu wyprowadzil i zabraklo mu z pol metra by nawet o sciany tunelu nie zawadzic majstersztyk przy takim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 to wszystko pikuś zaskoczyl mnie kierowca autobusu ktory przegubowca pieknie z poslizgu wyprowadzil i zabraklo mu z pol metra by nawet o sciany tunelu nie zawadzic majstersztyk przy takim aucie Jak byłęm w średniej to takie cus na lodzie przeżyłem - nie fajnie jechać w części autobusu będącej prostopadle do osi drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ja swoim poldkiem kiedys tez i wiem jak to jest tym wiekszy podziw dla kierowcy czegos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts