Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

noże zepter

agnieszkakusi

Recommended Posts

Ja mam noże zeptera ale takie starszej generacji. Też w takim czerwonym pudełku. Sprawuja się świetnie, więc te pewnie też albi i lepiej :wink:

A różnica w cenie moze stad, ze sprzedajązy na allegro mógł je dostać gratis w ramach prezentacji albo coś w tym stylu - to częste praktyki w zepter - przynajmniej kiedyś tak było.

Rzeczywiście, wxiąłem pod uwagę te drugie noże. ;)

Wiele produktów jest sprzedawanych poza normalnymi kanałami dystrybucji

(albo pod innymi nazwami), to polityka handlowa...

Podobnie jak "ostrzenie laserowe". Nie istnieje żadne ostrzenie laserowe.

Nie ma czegoś takiego bo nie da się laserem niczego naostrzyć...

Prawdą jest, że na stronie piszą trochę bardziej prawdziwe

"Za pomocą techniki laserowej uzyskały perfekcyjną ostrość" to brzmi lepiej,

ale kiedy niezorientowany klient słyszy laser, akcelerator, wysoka próżnia itd

to uznaje produkt za lepszy, bo to kojarzy z wysoką technologią :D

A tak naprawdę chodzi o to że ostrze jest jedynie pozycjonowane za pomocą wiązki.

Już widziałem ofertę płotów "laserowych", a rzecz jest banalnie prosta,

""Płot Laserowy"" to taki, który jest ustawiany za pomocą wskaźnika laserowego za 2 zł,

ale tego w materiałach reklamowych .......nie ma co pisać. ;)

cytat:

"nie tępi się, a nawet ulegają samo ostrzeniu."

To już CUD !!!! PRAWDZIWY CUD ... :o :o

Jeszcze nigdy nie widziałem noża, który ścierając cienkie ostrze, sam się ostrzy ! :D :D :D

Oprócz tego, noże są o.k.

Mam ten komplet : http://www.zepter.com/eshop/?c=showart&art_sym=lz-144-set&m=210

Sprawuja sie bardzo dobrze - wymagaja ostrzenia ale sa porzadnie wykonane.

Stal całkiem dobra ale bez rewelacji.

Zreszta za te 288 zł cudów nie ma sie co spodziewać - bo tyle to kosztuje 1 dobry nóż, a nie komplet ;)

na stronie zeptera te za 288 zł sa różne? To są przecież te same noże...

To że zdjęcie jest to samo nie oznacza, że dostaniesz w obu przypadkach to samo... To po pierwsze. Druga teoria to taka, ze pracownicy Zeptera moga kupować niewydarzony sprzęt po niższych cenach. Być może moga również pozyskiwac taki sprzet nie płacąc za n iego, ale to sa tylko domysły.

Pracownik na prezentacji powinien wręczyć klientowi prezent np. w postaci kompletu noży. A Klient zamiast noży dostaje inny prezent jakieś małe coś. Klient nie wie co powinien dostac i zadowala się tym co dostał. Pracownik po kilku takich przezentacjach ma ładny zapas przeróżnych fajnych rzeczy, które próbuje spieniężyć po niezbyt wygórowanej cenie. Tak postępuje wielu przedstawicieli i nie ma co się dziwić, że u jednego cena jest taka, a u drugiego inna.

Ja osobiście jestem niezadowolona z noży Zeptera. Ile bym nie ostrzyła to i tak są zawsze tempe :evil:

agnieszkakusi - jesli chcesz dobre noże kuchenne w sensownej cenie to wybierz cos z oferty Victorinoxa.

Zestawy zwykłe : http://www.victorinox.sklep.pl/sklep.php?m_site=katalog&m_kategoria=19&set_off=0

Noże kute (bardzo dobra jakość) : http://www.victorinox.sklep.pl/sklep.php?m_site=katalog&m_kategoria=17&set_off=0

Moim zdaniem Victorinoxy sa zdecydowanie lepsze niz Zepter.

pzdr

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185697441

dlaczego taka różnica w cenie? Skąd na allegro o tyle tańsze?

Zapewne z tego samego powodu z jakiego na Allegro można kupić "orginalne" perfumy za 1/3 ceny sklepowej, albo wiertarkę "Bosch" za 500 zł zamiast 3500 :D Bądź ostrożna.

Co do noży - polecam noże Fiskarsa.

Stal nierdzewna nie jest odpowiednim materiałem na ostrza, nie są tak twarde,

szybciej się tępią itd. Najlepsze ostrza... niestety rdzewieją co znowu je dyskwalifikuje

jako narzędzia kuchenne. Wolę jednak mieć gorsze nierdzewne, niż super noże

ale wymagające ciągłej pielęgnacji. :-?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185697441

dlaczego taka różnica w cenie? Skąd na allegro o tyle tańsze?

Zapewne z tego samego powodu z jakiego na Allegro można kupić "orginalne" perfumy za 1/3 ceny sklepowej, albo wiertarkę "Bosch" za 500 zł zamiast 3500 :D Bądź ostrożna.

Co do noży - polecam noże Fiskarsa.

Kilka lat temu kupiłem kilka noży Fiskarsa. Nie narzekam. Są super. Oczywiście co jjakiś czas muszę je przeciągnąć po ostrzałce. To normalne.