pavlo09 20.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 WitamChciałbym sie Was zapytac czy AKU-PŁTE ISOVERA o gr 10cm która ma przeznaczenie głównie akustyczne i stosuje się ja do lekkich scianek ścianek działowych jako wypełnieniemozna dac jako drugie ocieplenie w poprzek krokwi i czy jest łatwa w układaniubo miedzy krokwie bede dawał UNI MATE 12cm zamiastAKU-PŁYTY chciałem kupić ISO- MATE też o gr 10cm ale w tej chwili bym musiał czekac 2 miesiace i o wiele drożejbym zapłacił. Dlatego nie wiem czy zestaw UNI MATA I AKU PŁYTAbedzie wystarczającym ociepleniem na skosy dachu i sufit poddaszaPoprosze o jakies sugestie i opinie bo musze do jutra podjac decyzjebo w hurtowni mnie naciskają czy kupuje ta AKU PŁYTE czy niebo Uni mate juz zarezerwowałem[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 20.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Bierz i nie zastanawiaj się Aku płyta właściwościami izolacyjnymi mieści się pomiędzy uni matą a iso matą więc to nie tylko akustyka ale również na pewno dużo, dużo lepsze parametry niż wełny z rodzaju g.... mat (majster mata, agro mata czy inne "marketowce") uni mata gr.10 - R=2,55 iso mata gr.10 - R=2,75 super mata gr.10 - R=3 aku płyta gr.10 - R=2,70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 20.04.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No własnie w tej hurtowni powiedzieli mi ze to bedzie dobreocieplenie ale wolałem sie upewnic i zapytac na forumDziekuje malgos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts