Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

posadzka z żywice epoksydowej

malmuc

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

od jakiegoś czasu przymierzam się do adaptacji poddasza w domu jednorodzinnym, obejrzałem setki zdjęć i doszedłem do wniosku. że najbardziej podobają mi się mieszkania w stylu loftów w zagospodarowanych starych magazynach. Teraz kiedy wiem już co chcę osiągnąć przyszedł czas na pytania. Podstawową wiedzę o budownictwie mam, jakieś pierwsze remonty też już za mną, więc większość prac chcę wykonać sam z Waszą pomocą :)

Ale do rzeczy. Marzy mi się osiągnąć efekt zbliżony do poniższych fotografii:

91209093.jpg

89498733.jpg

I tu rodzi się pytanie czy można domowymi sposobami i w miarę ekonomicznie uzyskać efekt takiej starej posadzki? myślałem o zrobieniu cienkiej wylewki (tylko jak uzyskać takie przebarwienia?) i wylać na to bezbarwną żywicę? Dodam że mój strop jest drewniany, ale jak zerwę starą podłogę to planuję zagęścić legary plus gęsto bite łaty i płyta OSB 25mm, więc podłoga powinna być sztywna, pytanie czy wystarczająco. Jak gruba powinna być wylewka?

Ot tak na początek kilka pytań?

Pozdrawiam

Radek

1.jpg

• 8 months później...
  • 6 months później...
Dla zainteresowanych w kwesti posadzek i scian wyknczonych zywica.

http://pandomo.de/

oraz polskiego,(mysle ze nie jedynego) wykonawce takich aranzacji.

http://www.artwalls.pl/

jest taka firma Petro International która świadczy usługi i kładzie żywice na posadzkę marki Sillikal może Was zainteresuje :)

Ja mam taką podłogę w korytarzu na dole, przecieraną i polerowaną;) jakby ktoś potrzebował jakiś info to dajcie znać bo trochę się naczytałem i nasłuchałem na ten temat zanim się zdecydowałem ( początkowo chciałem tylko wylewkę przecieraną ale stwierdziłem, że fajniejszy efekt uzyskam z żywicą)