ocia79 27.09.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dom boski-chyba zaczynam zalowac,ze nie zdecydowalam sie na podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 27.09.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Bardzo fajne wnętrza - drzwi i podłogi super. Ale jedno mnie zastanawia - jakie masz rachunki za ogrzewanie? Kubatura duża... czy rachunki równie duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomek 27.09.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Na razie mam dane z jednego niepełnego sezonu i to na dodatek pierwszego, który ponoć jest najgorszy. Szacuję zużycie gazu na 2700-2900m3 rocznie z czego ok. 100-200m3 to koszty cyrkulacji ciepłej wody użytkowej w okresie letnim (bo w okresie zimowym straty na cyrkulacji normalnie grzeją dom).Od tego roku będę się dodatkowo dogrzewał kominkiem, ale jeszcze nie wiem na ile to zmniejszy zużycie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 27.09.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 A po ile jest teraz 1 m3 gazu?Nie myślałeś o solarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomek 28.09.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 U mnie 1m3 gazu kosztuje 1,1423 zł + 22%VAT i do tego dochodzą opłaty stałe 24,20+VAT na miesiąc.O solarach myślałem, ale uznałem, że pieniądze włożone w taką inwestycję zwrócą się po zbyt długim czasie i nie warto brać sobie na głowę dodatkowego problemu podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.09.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dech mi zaparło - mój mąż będzie zachwycony !!!Czy mogę prosić o namiar na firmę, która robiła Ci ten BOSKI kominek!!!!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomek 28.09.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Robił to lokalny kominkarz spod W-wy, a zaprojektowała mi to pani architekt, która robiła mi też kuchnię i łazienki.W zasadzie każdy porządny kominkarz zrobi Ci taki sam kominek. Wszystkie potrzebne (wkład, kamień na obudowę) informacje masz we wcześniejszych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 29.09.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Bardzo ciekawy dom. Gratuluje. Szkoda,ze tak mało osób buduje takie domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.09.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Bardzo ciekawy dom. Gratuluje. Szkoda,ze tak mało osób buduje takie domy. niestety, nie zawsze PZP pozwala zbudować taki dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Robił to lokalny kominkarz spod W-wy, a zaprojektowała mi to pani architekt, która robiła mi też kuchnię i łazienki. W zasadzie każdy porządny kominkarz zrobi Ci taki sam kominek. Wszystkie potrzebne (wkład, kamień na obudowę) informacje masz we wcześniejszych postach. właśnie prosiłam o namiar na sprawdzonego kominiarza - jeśli to nie problem. Wolę kogoś sprawdzonego a nie łapserdaka z ogłoszenia Wkład chcemy Jotu'la a obudowę z marmuru - w takim samym stylu jak u Ciebie. Będę zobowiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts