mironmk 20.06.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 chyba kiedyś już było, ale nie moge znaleźć - zresztą najbardziej cenne będą opinie juz mieszkających. Chodzi mi o zasobnik do kotła jednofunkcyjnego Vaillant AtmoMax 240-5 24kw, mieszkańcy 2+1 + okazjonalnie goście, 3 łazienki (2xprysznic + wanna), kuchnia (zlew i zmywarka nie podgrzewa wody), wszędzie cyrkulacja.120 czy 160 l ? Jaki będzie najbardziej odpowiedni ? Z wanny korzystac będziemy raczej okazjonalnie. Czy duzy zasobnik na wypadek inwazji rodziny i tak jest zawsze za mały? Jak to jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 20.06.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Dla 2 osób chcę wstawić 150 litrów, z tym że to będzie bojler elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.06.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 wazne jest takze:- na codzien na ile jednoczenie bedziesz uzywal wszystkich kranow- na ile kociol oferuje ci zapas mocy na potrzeby cwu piec z zapasem i mniejszy zasobnik wydaje mi sie w twoim przypadku bardziej uzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 20.06.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Moja rodzina to 2+2. Obecnie inkasent PWiK co 2 miesiące "chwali" mnie, że zużywam najwięcej wody na ulicy. W domu- bezustanna wojna z dwójką moich chłopaków (w odpowiedzi słyszę- tata- sknera!). W nowym domu to chyba nawet bojler 500 litrów będzie za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 20.06.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Vaillant Partner Serwis mironmk Jeśli wybierasz kocioł Vaillant ATMOmax 240 + zasobnik to są gotowe pakiety z zasobnikami. Doradzałbym z zasobnikiem 150 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.06.2003 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 No własnie - 150 l (VPS), czy 120 l, czyli mniejszy i mocniejszy kocioł (tom soyer) ?I tak oto pytanie wraca rykoszetem. A może, różnica 30 l jest bez znaczenia i właściwie nie do zauważenia w czasie normalnego użytkowania ? I nie ma o co kruszyć kopii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 21.06.2003 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Vaillant Partner Serwis mironmk Wysłałem Ci e-mailem przykładowe dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.06.2003 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 VPS, wielkie dzięki - zaraz zabieram się do lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 24.06.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 I to mnie na tym forum zawsze wkurzało - w pewnym momencie jak przychodzi do konkretów to wymiana infomacji odbywa się "na boku", a ja dalej się nie dowiedziałem jaki zasobnik byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.06.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 I to mnie na tym forum zawsze wkurzało - w pewnym momencie jak przychodzi do konkretów to wymiana infomacji odbywa się "na boku", a ja dalej się nie dowiedziałem jaki zasobnik byłby lepszy. pingo biedaku wydaje mi sie ze roznica 10..20% roznicy w pojemnosci zasobnika nie jest istotna. Pytanie moze byc takie: czy stosowac 30..50l zasobnik czy 80..100l? albo: czy 100l czy lepiej 200l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 24.06.2003 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 też tak myślę, że liczy się "czy 100, czy 200" - a jednak wielkość ma znaczenie !!!Pingo, nie denerwuj się, można dyskutować dowolnie, jak sobie forumowicze ustalą. Jutro wyślę Tobie to info i bez prolemów, poza tym zawsze mogłeś zapytać o to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 25.06.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Wiecie, to najbardziej wkurza jak się studiuje archiwum, trafia na interesujący wątek i jak już już przychodzi do konretów kiedy nagle - "wysyłam ci to na maila". No i ścigajcie po roku autora żeby to jeszcze raz wygrzebał. mironmk - jeśli by ci się udało to wysłać jako "prywatną wiadomość" poprzez forum, byłbym szczerze zobowiązany. Maila niestety nie mogę podać (mam w tej chwili dostęp tylko do skrzynki firmowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 25.06.2003 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 cholera pingo zapomniałem, zrobię to dziś wieczorem lub jutro z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.06.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 A może ktoś by się odważył i podał "wzór" matematyczny na zasobnik. Na przykład 2+2 i 200 m domku, dwie łazienki, jedna kuchnia. Ile litrów??? Nagród w konkursie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.06.2003 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 pingo staram się, ale mi nie wychodzi, może z domu, jak dzidzia pozwoli. Przydałaby sie skrzyneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 26.06.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Wiecie, to najbardziej wkurza jak się studiuje archiwum, trafia na interesujący wątek i jak już już przychodzi do konretów kiedy nagle - "wysyłam ci to na maila". No i ścigajcie po roku autora żeby to jeszcze raz wygrzebał. Bardzo często nie da się czegoś opisać krótko, dopiero pełny materiał coś daje. A taki nadaje się na maila. VPS ma z pewnością wiele materiałów tego typu z obrazkami, tabelami itp. To się chyba nie da tak w dwóch słowach, nie mówiąc już o konieczności ręcznego przepisywania. Czasem da się link na jakąś stronę, ale to nie zawsze jest możliwe, bo wiele firm w internecie podaje tylko niezbędne minimum. Chyba tego "priva" nie da się uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 27.06.2003 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Vaillant Partner Serwis Jest dokładnie tak jak napisał jprzedworskiPrzecież można wysłać na priv chęć otrzymania potrzebnych informacji i w miarę możliwiści i czasu napewno wyślę interesujące informacje.Zaznaczam, że zajmuję się tylko i wyłącznie urządzeniami firmy Vaillant. Na stronie Vaillanta jest również dostęp do interesujących informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 29.06.2003 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 VPS, w myśl zasady ufaj i sprawdzaj - dostałem w piątek faktuirę pro forma na rzeczony kocioł. Kocioł ma rozszerzenie nazwy "PB" - propan butan, w sklepie twierdzą, że OK, że to oznaczenie producenta (Niemcy?), że to tylko kwestia wymiany dyszy, które zresztą są w komplecie. Jest OK ?Zdecydowałem się na 120l zasobnik. zainteresowanych po opinie zapraszam za rok, zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts