gorgonit 20.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam Mam pewień problem z przyłaczem wody do działki . Posiadam działkę budowlaną ( trzecia od drogi przy której znajduje sie głowna rura z wodą . Droga która łączy te nasze działki z drogą głowną została przez sprzedającego przekazana gminie jakiś czas temu . Gmina niestety nie zezwoliła na przeciągnięcie rury pod tą własnie drogą . Właściciel pierwszej działki wyjechał za granicę i nie mam z nim kontaktu . I w tej chwili mam problem . Zastanawiam sie co zrobić . Czy odwołać sie od tej decyzji - czy to coś zmieni ?? czy może po prostu wybudować studnię i dać sobie spokój z wodociągiem . dodam jeszcze ze właściciel drugiej działki też chce mieć wodę jak najszybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 21.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja bym zadała sobie trochę trudu i starała odnaleść jego żonę lub rodzicow napewno mają nr telefonu do niego. Ze studnią to też nie głupi pomysł, na dzień dzisiejszy bedziesz miał wodę, którą potem możesz wykorzystać do podlewania ogródka, mycia samochodu.A jak bedzie super krystaliczna , bedziesz dalej z niej korzystal w celach konsumcyjnychGdy sąsiad wróci,"może" pozwoli wam przekopać i doprowadzicie wodę na zgłoszenie. A może to chodzi o "dogadanie się" tyle sie o tym czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 21.04.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Wkurzyłam sie i teraz staram się uzyskać zgodę na budowe wodociągu jak gdyby od drugiej strony ( 120 metrów dalej tez jest droga i obok drogi przebiega wodociąg . Po drodze do mojej działki są 3 inne . W sumie ludzie też chcą sie budować . Na razie dogadałem się z włascicielem pierwszej działki od wspomianej drogi chce rownież wodę i zgadza się na przepuszczenie wodociągu prze swoją działke i proponuje wspolne doprowadzenie mam nadzieje ze jak sie skontaktuje z włascicielami 2 pozostałych działek tez będą chetni i w ten sposób problem sam sie rozwiąże . Na razie złoże dokumentacje do starostwa o uzyskanie pozwolenia na budowę bez wody i wpiszę ze dokumentacja odośnie przyłacza wody bedzie dołaczona w drugim etapie mam nadzieję ze cos takiego przejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.04.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Gmina niestety nie zezwoliła na przeciągnięcie rury pod tą własnie drogą. A dlaczego? Podali jakąś przyczynę, czy tylko: "nie bo nie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 22.04.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 uzasadnienie jest takie ze droga kiedyś bęzie pokryta asfaltem i nie chcą mieć pod asfalem zadnych mediów .Znając życie to przez kolejne 30 lat nie będzie tam asfaltu . Już akurat uwierze że gmina zrobi dojazd asfaltowy do 6 działek (droga jest ślepa kończy sie przy ostatniej z 6 działek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 a czy jest miejscowy plan zagospodarowania dla obszaru gdzie masz działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 22.04.2007 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Tak oczywiście jest miejscowy plan zagospodarowania . Cały ten teren w okolicy (obejmujacy równiez moją działkę )w planie zagospodarowania przestrzennego figuruje jako MN - tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 skoro jest plan ,to sprawdź, jakie są zapisy dotyczące komunikacji oraz przede wszystkim jakie są zapisy dotyczące zaopatrzenia w media w planie. I zastosuj sie do tych zapisów. Możesz oczywiscie wystąpić o zmianę w planie, ale to długotrwała sprawa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 uzasadnienie jest takie ze droga kiedyś bęzie pokryta asfaltem i nie chcą mieć pod asfalem zadnych mediów . Dostałeś to na piśmie czy jedna pani urzędniczka powiedziała? Jeśli na gębę to się nie przejmuj. Złóż podanie. Niech ci to napiszą (jeśli mają odwagę napisać taką bzdurę). Dalej już tylko odwołanie, i masz sprawę załatwioną, bo to sprzeczne ze statutowymi obowiązkami gminy a dodatkowo nie przypuszczam aby w planie był taki zapis. Jeśli jest aktualny plan, to raczej nakazuje rozwijać cywilizację niż ją tłamsić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 23.04.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Na razie to tylko wiem nieoficjalnie ze taka decyzja zapadła . Na piśmie dostanę w tym tygodniu .Wówczas będe się mógł z tym zapoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 23.04.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 To wrzuć skan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts