Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z przyłaczem - woda

gorgonit

Recommended Posts

Witam

Mam pewień problem z przyłaczem wody do działki . Posiadam działkę budowlaną ( trzecia od drogi przy której znajduje sie głowna rura z wodą . Droga która łączy te nasze działki z drogą głowną została przez sprzedającego przekazana gminie jakiś czas temu . Gmina niestety nie zezwoliła na przeciągnięcie rury pod tą własnie drogą . Właściciel pierwszej działki wyjechał za granicę i nie mam z nim kontaktu . I w tej chwili mam problem . Zastanawiam sie co zrobić .

Czy odwołać sie od tej decyzji - czy to coś zmieni ??

czy może po prostu wybudować studnię i dać sobie spokój z wodociągiem .

dodam jeszcze ze właściciel drugiej działki też chce mieć wodę jak najszybciej .

Ja bym zadała sobie trochę trudu i starała odnaleść jego żonę lub rodzicow napewno mają nr telefonu do niego.

Ze studnią to też nie głupi pomysł, na dzień dzisiejszy bedziesz miał wodę, którą potem możesz wykorzystać do podlewania ogródka, mycia samochodu.

A jak bedzie super krystaliczna , bedziesz dalej z niej korzystal w celach konsumcyjnych

Gdy sąsiad wróci,"może" pozwoli wam przekopać i doprowadzicie wodę na zgłoszenie. A może to chodzi o "dogadanie się" tyle sie o tym czyta.

Wkurzyłam sie i teraz staram się uzyskać zgodę na budowe wodociągu jak gdyby od drugiej strony ( 120 metrów dalej tez jest droga i obok drogi przebiega wodociąg . Po drodze do mojej działki są 3 inne . W sumie ludzie też chcą sie budować . Na razie dogadałem się z włascicielem pierwszej działki od wspomianej drogi chce rownież wodę i zgadza się na przepuszczenie wodociągu prze swoją działke i proponuje wspolne doprowadzenie mam nadzieje ze jak sie skontaktuje z włascicielami 2 pozostałych działek tez będą chetni i w ten sposób problem sam sie rozwiąże .

Na razie złoże dokumentacje do starostwa o uzyskanie pozwolenia na budowę bez wody i wpiszę ze dokumentacja odośnie przyłacza wody bedzie dołaczona w drugim etapie mam nadzieję ze cos takiego przejdzie .

uzasadnienie jest takie ze droga kiedyś bęzie pokryta asfaltem i nie chcą mieć pod asfalem zadnych mediów .

Znając życie to przez kolejne 30 lat nie będzie tam asfaltu . Już akurat uwierze że gmina zrobi dojazd asfaltowy do 6 działek (droga jest ślepa kończy sie przy ostatniej z 6 działek).

uzasadnienie jest takie ze droga kiedyś bęzie pokryta asfaltem i nie chcą mieć pod asfalem zadnych mediów .

:o :o :o

Dostałeś to na piśmie czy jedna pani urzędniczka powiedziała?

Jeśli na gębę to się nie przejmuj. Złóż podanie. Niech ci to napiszą (jeśli mają odwagę napisać taką bzdurę).

Dalej już tylko odwołanie, i masz sprawę załatwioną, bo to sprzeczne ze statutowymi obowiązkami gminy a dodatkowo nie przypuszczam aby w planie był taki zapis. Jeśli jest aktualny plan, to raczej nakazuje rozwijać cywilizację niż ją tłamsić.