gixxxar 04.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 http://majawogrodzie.tvn.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 04.04.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 u mnie o tyle prościej, bo dopiero zakładamy trawnik. Więc bez różnicy, czy 5 czy 10, byle było skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 07.04.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. A jak siatka będzie 10 cm pod powierzchnią, to czy kret nie będzie sobie mógł spokojnie żerować nad siatką? Przecież w 10 cm to kret spokojnie się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 07.04.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Poczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160601-jak-g%C5%82%C4%99boko-ryja-kretyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?107241-Siatka-pod-trawnik&highlight=siatka+krety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 08.04.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Również miałem problem z kretami. Kupiłem odstraszacz, ale krety nic sobie z tego nie robiły. W końcu zakopałem radio włączone na maxa z dnia na dzień kopce zniknęły na całej działce. Widocznie nie lubią RMF . Działa mi już około miesiąca. W następnym tygodniu wyłączę i zobaczę czy kretowaciny się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.04.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Nie lubią hałasu, gdy częściej kosisz trawę to i kopców krecich mniej się pojawia. A odstraszacze są różne, jedne lepsze inne gorsze i powinny wydawać różne dźwięki z różną częstotliwością, żeby się krety nie przyzwyczaiły. Ale z tym radiem to dopiero pomysł - tranzystorowe? w jakimś pudełku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 10.04.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Ja siatkę na krety położyłem na głębokości ok. 10 cm +/-2cm.Mija ok. 5-6 lat i zero kopców.Metoda w pełni skuteczna, ale i pracochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 11.04.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 My u rodziców na ogrodzie używamy preparatu "pożegnanie z kretem", który zawiera rycynę. Rycyna, jak to rycyna - działa tak samo na człowieka jak i na kreta... i kret zmienia terytorium... jak zdąży;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 12.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Nie lubią hałasu, gdy częściej kosisz trawę to i kopców krecich mniej się pojawia. A odstraszacze są różne, jedne lepsze inne gorsze i powinny wydawać różne dźwięki z różną częstotliwością, żeby się krety nie przyzwyczaiły. Ale z tym radiem to dopiero pomysł - tranzystorowe? w jakimś pudełku? Kupiłem na Allegro jakiś najtańszy radiobudzik. Wykopałem dziurę, włożyłem radio, zakryłem plastikowym wiaderkiem i zasypałem ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kupiłem na Allegro jakiś najtańszy radiobudzik. Wykopałem dziurę, włożyłem radio, zakryłem plastikowym wiaderkiem i zasypałem ziemią Gdy najeźdźcy pojawią się nieomieszkam wypróbować taką metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 05.05.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Skuteczny sposób na kreta to zagazować dziada piszczyki czy bryłki karbidu nic tu nie pomogą zalewanie wodą czy petardy to też lipa wziąłem butlę gazową z palnikiem i w świeże kretowisko puściłem delikatnie gaz przez jakieś 3 godziny co ciekawe gaz czułem z kopca oddalonego o jakieś 100 metrów, to już tydzień po tym zabiegu i mam spokój, zagazowałem dziada:) wiem że krety są pod ochroną, ale jeżeli ustawodawca wprowadza takie prawo tu niech bierze odpowiedzialność za to stworzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewalm 05.05.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a zastanowiło Cię kiedyś dlaczego ustawodawca wprowadził takie prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 05.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 w świeże kretowisko puściłem delikatnie gaz przez jakieś 3 godziny co ciekawe gaz czułem z kopca oddalonego o jakieś 100 metrów, A skąd wiesz, że nie założył maski gazowej Trzeba było dla pewności ten gaz ...podpalić Wtedy nie przeżyłby na pewno! A tak na poważnie - w ogrodach uprawnych krety ochronie nie podlegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 06.05.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 podobno dobry jest koci żwirek - używany oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a czy ktoś rozkładał siatkę na trawniku? czy to coś daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 06.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a czy ktoś rozkładał siatkę na trawniku? czy to coś daje? Zajrzyj do poniższych wątków: Siatka pod trawnik Czym przepedzic kreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.05.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witamod trzech lat nie miałem w ogrodzie kreta i w tym roku się pojawił.Był bardzo pracowity i siał duże spustoszenie.W końcu kupiłem karbid i następnego dnia było już po krecie.Teraz widzę,że ciężko pracuje około 100 m od granicy mojej działki.Oby tak było dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 07.05.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Nie wiem czy to jest sposób na kreta, ale ja od chwili "ogrodzenia" działki nie mam kreta od 10 lat. Wszyscy sąsiedzi wokół mają. To "ogrodzenie" wykonałem sam. Polegało na wykonaniu głębokich (1,2m - 1,4m) i szer. 0,3m wykopów. Do nich wrzucałem resztki z budowy (gruz, żelastwo, itp.) i sukcesywnie zalewałem rzadkim betonem. Nad powierzchnią wykonałem w szalunku zwykłą podmurówkę wys. 30cm w której zatopiłem siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 08.05.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 A skąd wiesz, że nie założył maski gazowej Trzeba było dla pewności ten gaz ...podpalić Wtedy nie przeżyłby na pewno! A tak na poważnie - w ogrodach uprawnych krety ochronie nie podlegają nawet nie wiesz jak mnie korciło żeby podpalić, ale nie chciałem łąki sąsiada wysadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Zajrzyj do poniższych wątków: Siatka pod trawnik Czym przepedzic kreta? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts