ged 01.12.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Za wyjątkiem ogrodzonych ogrodów - gdzie można je tępić w sposób dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.12.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 verunia ..i dlatego na początku tematu napisałem, że są pułapki na krety ( nie giną chyba że z głodu ! ) i po złapaniu gostka trzeba go po prostu wypuścić gdzieś daleko od naszego trawnika. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Za wyjątkiem ogrodzonych ogrodów - gdzie można je tępić w sposób dowolny. Czy to dotyczy wszystkich stworzeń? Ja wolę bardziej pokojowe metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 02.12.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Za wyjątkiem ogrodzonych ogrodów - gdzie można je tępić w sposób dowolny. Czy to dotyczy wszystkich stworzeń? Ja wolę bardziej pokojowe metody. No zawsze mozesz spróbowac z nim porozmawiac i wytłumaczyć. Ja ze swoim próbowałem, ale nie dośc ze ślepy to jeszcze i głuchy. jak ja go dorwe to ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 03.12.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Rano musialem pojechać na dzialke i to co zobaczylem nie nastroiło mnie pokojowo. Pól trawnika podniosło sie o jakieś 5 cm do góry i to w dziwnych wzorkach. Ten byd..... tzn kret porobił sobie tunele tuz pod sama powierzchnia wypychajac darń. skutek taki ze na całym trawniku mam zawiłe geometryczne wzory z wyschnietej trawy bo tam gdzie przeszedł niestety czeka mnie dosadzanie. ( czyba bedzie latwiej całośc zaorac i posadzić ) Zatem z godnie z poprzednimi sugestiami odbyłęm z nim rozmowe przedstawiajac mu w czarnych barwach co go czeka . Zemsta, zemsta, zemsta na wroga z Bogiem lub chocby mimo Boga , ze zacytuje poete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Rbit, twój kret to faktycznie wyjątkowo wredny egzemplarz. Nie drażnij go jednak za bardzo bo może ugryźć. Naprawdę znam przypadek, że kret ugryzł dziecko i lekarze obawiali się że kret może być wściekły, ale nie posiadali wiedzy na temat wścieklizny kretów. Kret uciekł i nie można było zrobić sekcji. Rodzice przeżywali horror, bo nie wiedzieli czy podać "serię bolesnych zastrzyków" czy nie.W tym przypadku wszystko na szczęście skończyło się dobrze. Sądząc po zachowaniu twojego kreta można podejrzewać, że jest wściekły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 03.12.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Witam. Ja nie jestem znawcą kreciej roboty, ale z twojego opisu Rbit, raczej wygląda to na nornice. To one suną jakieś 5 cm pod ziemią i tworzą widoczne bruzdy. Jeśli jestem w błędzie, niech mnie ktoś poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 03.12.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Aha i myślcie sobie co chcecie, ale jajka są skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 06.12.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Nie drażnij go jednak za bardzo bo może ugryźć. NIe dam mu szansy, jak sie spotkamy to nie zdazy nawet paszczy otworzyć, no chyba ze mnie z zasadzki weźmie???? Czy nornice mozna tak samo jak krety zwlaczac? Na wiosne spróbuje wersje ekologiczna i lokalnego zaskrońca wpuszcze w dziure. Mam nadzieje ze i zaskroniec bedzie syty i problem z głowy? A swoja droga to ma mam 4 ogniska zarazy. Podzieliły sie terytorialnie opanowujac kazdy jeden terytoria w rogu działki i teraz prowadza ekspansje ku środkowi. Moze jak sie spotkaja to wybuchnie konflikt polaczony z duza iloscia ofiar????? czego im serdecznie zycze. tym to Mikołjkowym akcentem pozdrawiam wszystkich " miłosników kretów i innego talatajstwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Obawiam się że jak się spotkają to mogą zacząć się mnożyć. Zależy czy są różnej płci czy tej samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 06.12.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Rbit ,może Verunia ma rację i będziesz miał niezły przychówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 06.12.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Jeszcze jedno, serdeczne dzięki za pozdrowienia - Mikołajków ci u nas jak kretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 06.12.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 w dziurki po krecie można włożyć kępki włosów ludzkich, prawdopodobnie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.12.2004 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ja lałem duuuuuużo wody.Poskutkowało.Poszedł do sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 u mnie sie pojawił....kopce i jakies dziwne tuneliki prawie nad powierzchnia, stopa sie zapada w toto to kret czy nornica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 07.12.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Obawiam się że jak się spotkają to mogą zacząć się mnożyć. Zależy czy są różnej płci czy tej samej. tej opcji nie przewidzialem. Sa jakeiś środki antykoncepcyjne dla kretów i innych nornic? To moze byc dobry sposób . Idzie taki kreet , spotyka drugiego kreta płci przeciwniej no i...... traci koncepcje. Skonfundowany postanawia wynieść sie tam gdzie jeszcze nie ma zepsutej opini i skutkiem tego jednego kreta mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 07.12.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 u mnie sie pojawił....kopce i jakies dziwne tuneliki prawie nad powierzchnia, stopa sie zapada w toto to kret czy nornica??? ooooo Teska to tak jak cześc moich, tych najbardziej denerwujacych na trawnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2004 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Obawiam się że jak się spotkają to mogą zacząć się mnożyć. Zależy czy są różnej płci czy tej samej. tej opcji nie przewidzialem. Sa jakeiś środki antykoncepcyjne dla kretów i innych nornic? To moze byc dobry sposób . Idzie taki kreet , spotyka drugiego kreta płci przeciwniej no i...... traci koncepcje. Skonfundowany postanawia wynieść sie tam gdzie jeszcze nie ma zepsutej opini i skutkiem tego jednego kreta mniej? Może nalej bromu w dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszG 09.12.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 znam dwie metody, jedną polecam a o drugiej tylko wspomnę. Mój ojciec kupował sledzie(takie z głowami i flakami, nie filety) czekał az sie zepsują a potam wkładał je do dziury, pomogło. Sposob drugi to taki, ze w trosce o zdrowie zywopłoty pod kożeniami swiezo sadonych krzaczków rozkłada sie drut kolczasty który skutecznie zniecheca krecika, no ale z racji, iż jest to zwieze pod ochroną to drugi sposób [podaję tylko po to by go nie stosowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 09.12.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 a na pewno po bromie krety nie brombrają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts