jaki 30.08.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Odchody kota to wg mojej teorii i jedno i drugie. Więcej było moczu. Jak się nie ma kota to może jakiś zaprzyjazniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.08.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Odchody kota to wg mojej teorii i jedno i drugie. Więcej było moczu. Jak się nie ma kota to może jakiś zaprzyjazniony JA juz odpuscilem temat - w przyszlym roku sciagam cala darń i klade siatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Sprawdziłem już 4 metody walki z kretem ... - Karbid - zero efektów - strata kasy .......... A polełeś wodą i potem wrzuciłęś zapałkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja oddam całe stado sadzac po kopcach, ( kopce sa nawet widoczne na zdjeciach na google maps) wiec jak ktoś ma ochote to śmiało zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.08.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A polełeś wodą i potem wrzuciłęś zapałkę ? Znacznie skuteczniej - wpuścić wężykiem z butli propan/butan i dopiero potem tę ... zapałkę. Będzie jednak gorzej, gdy po tym "fuknięciu" zamiast krecika z ziemi wyjdą ...górnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 31.08.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kretboom mąż zanabył, nie popieram, ale 2 sztuki mniej w ciągu jednego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 06.09.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 w niedzielę mniej o kolejnego kreta, jest jeszcze jeden na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.09.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A ile to cudo kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A ile to cudo kosztuje ? Z ciekawości wyszukałam :http://kret-boom.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Itemid=4 Hmm, tanie nie jest, ale jak pisze Oxa skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.09.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam To chyba najbardziej idiotyczne urzadzenie do "odstraszania" "łapania" kretów jakie widziałem ...........bez sensu. Jedynym w 100% skutecznym sposobem jest położenie siatki - przez lata nie musimy się martwić o swój trawnik. Na drugim miejscu jest łapka z rurki kanalizacyjnej. Inne metody i urządzenia sa zupełnie nieskuteczne i szkoda na nie pieniądzy. Jesli nie mamy siatki pod ziemią musimy się też przygotować na walke do końca zycia (swojego nie kreta) gdyz jesli ktoś myśli że wyłapie krety ze swojego terenu to sie grubo myli. Puste korytarze sa zasiedlane w ciągu kilku tygodni przez nowe krety i walka zaczyna się od poczatku. Walczę z tym juz 4 lata więc wiem co piszę. Tam gdzie mam siatkę nie ma sladu kretowisk tam gdzie jej nie ma krety są i ryja mniej lub bardziej intensywnie w zależnosci od pogody a co za tym idzie wilgotnosci ziemi. Walka sie nigdy nie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 07.09.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam To chyba najbardziej idiotyczne urzadzenie do "odstraszania" "łapania" kretów jakie widziałem ...........bez sensu. Jedynym w 100% skutecznym sposobem jest położenie siatki - przez lata nie musimy się martwić o swój trawnik. Na drugim miejscu jest łapka z rurki kanalizacyjnej. Inne metody i urządzenia sa zupełnie nieskuteczne i szkoda na nie pieniądzy. Jesli nie mamy siatki pod ziemią musimy się też przygotować na walke do końca zycia (swojego nie kreta) gdyz jesli ktoś myśli że wyłapie krety ze swojego terenu to sie grubo myli. Puste korytarze sa zasiedlane w ciągu kilku tygodni przez nowe krety i walka zaczyna się od poczatku. Walczę z tym juz 4 lata więc wiem co piszę. Tam gdzie mam siatkę nie ma sladu kretowisk tam gdzie jej nie ma krety są i ryja mniej lub bardziej intensywnie w zależnosci od pogody a co za tym idzie wilgotnosci ziemi. Walka sie nigdy nie kończy. popieram w pełni jeżeli nie położy się siatki w odpowiednim momencie przed pracami ogrodowymi to lepiej jest wydać 15-20 PLN na łapkę w castoramie czy innym sklepie - zwykła plastikowa rurka z metalowymi zapadkami na obu końcach. skuteczność 100% choć oczywiście nic nie zmusi kreta do ponownego poruszania się akurat w tym korytarzu w którym zainstaluje się rurkę. wspomniany tu wynalazek jest wysoce śmieszny ale z całą pewnością realizowana przez sprzedającego marża jest wysoka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 08.09.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Napiszę tak: pewnie siatka jest najlepsza, ale... mam 3 tysiące metrów działki, w momencie zakładania trawnika (po kawałku zresztą) nie stać mnie było na dodatkowy wydatek na siatkę a teraz "już po ptakach" jak to mówią - przynajmniej na razie. Wszystkie łapki z castoramy, odstraszacze, śledzie, sierści itp. przetestowane bez rezultatu, być może mąż nieumiejętnie zakładał łapki. Jedyny skuteczny sposób do tej pory to moja suka, ale mogła kopać przed założeniem trawnika teraz już nie Po powrocie z urlopu zastałam widok ucieszny, ponad 40 kretowisk praktycznie na środku trawnika, i jeszcze pewnie drugie tylo "po kątach" Mnie do śmiechu nie było niestety. Od momentu zakupu pułapki trawnik zarasta oczyszczone kopce, pułapka ustawiona jeszcze jest w podejrzanym miejscu i mam spokój. Przy pułapce rurce czekasz aż kret zryje Ci pół działki i może zlituje się na spacer wybranym przez Ciebie tunelem, przy tej łapce wystarczy jeden kopiec. Cena wysoka, ale jak policzę wszystkie solary, łapki, chwytające grabki itp, to pewnie na jedno wyjdzie. Nie reklamuję przecież, piszę co mi pomogło. A swoją drogą jak znajdzie się chętny na położenie u mnie siatki i na to trawnika gratis jestem w stanie zrezygnować z używania tego wynalazku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 08.09.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 40 kretowisk, no to współczuję..........kret jest zwykłym szkodnikiem i nalezy robić wszystko, żeby się go pozbyć jeżeli wspomniany wynalazek jest skuteczny to bardzo dobrze, faktycznie odstraszcze solarne itp. urządzenia to strata pieniędzy. Krety przyzwyczaiły się do hałasu, drgań ziemi od ruchu samochodów itp. więc raczej odtraszacz nie robi na nich wrażenia.powodzenia w dalszej "walce".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 08.09.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a dziękuję, dziękuję, choć od paru dni nie jestem taka pewna, po stwierdzeniu "dalszej" sąsiadki, która twierdzi, że kocha krety, od kiedy trawnik zjadły jej DOSŁOWNIE larwy - o ile mnie pamięć nie myli - majowego chrabąszcza, po usunięciu resztek starego - własnie zakłada nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 10.09.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 U mnie od 2008 roku zdaje egzamin SOLARNY ODSTRASZACZ KRETÓW - MAX 43cm. Kretów nie mam. Co 2 - 4 dni ustawiam go w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Napiszę tak: . Przy pułapce rurce czekasz aż kret zryje Ci pół działki i może zlituje się na spacer wybranym przez Ciebie tunelem, Witam Widzisz ,sądzę że masz niewielkie pojecie o krecim życiu . A wystarczy trochę poczytać o tym zwierzątku ,aby wiedzieć że kret potroluje swoje korytarze średnio co 4 godziny chodząc po nich w poszukiwaniu zdobyczy ,a więc robi to wielokrotnie w ciągu dnia , więc nie ma mowy o ,jak napisałaś "czekaniu aż kret sie zlituje" Łapka z rurki musi być założona perfekcyjnie wtedy jest 80% skutecznośc. Każde niedbalstwo jest niewybaczalne -lepiej wtedy nie zakladać jej wcale bo szkoda czasu i nadziei. Często ludzie piszą tutaj ze kret obchodzi pułapkę i ryje obok .To prawda ,ale to tylko dowód właśnie na niedbałe jej załozenie a nie na inteligencje kreta . Edytowane 11 Września 2011 przez Darek Rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 11.09.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Zakładając pułapkę na kreta trzeba to robić w rękawicach gumowych. Kret ma dobry węch a zapach człowieka na pułapce i w ziemi utrzymuje się do 24 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 11.09.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Zakładając pułapkę na kreta trzeba to robić w rękawicach gumowych. Kret ma dobry węch a zapach człowieka na pułapce i w ziemi utrzymuje się do 24 godzin. Ale rękawice gumowe też "pachną" dla kreta nienaturalnie, więc lepiej robić to w często używanych rękawicach do prac ogrodniczych (np. tekstylnych) przesiąkniętych zapachami dla niego naturalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 12.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ale rękawice gumowe też "pachną" dla kreta nienaturalnie, więc lepiej robić to w często używanych rękawicach do prac ogrodniczych (np. tekstylnych) przesiąkniętych zapachami dla niego naturalnymi. Witam Nigdy nie zakładałem żadnych rękawic i nie zauważyłem ,aby to miało jakiś wpływ. Czasami po założeniu kret łapał się już po 2-3 godzinach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_11 17.08.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam.Mam problem z kretami, które niszczą ogród. Czy znacie skuteczny sposób jak się ich pozbyć?Próbowałem przeróżnych proszków i sklepowych cudów, ale nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts